OTO POLSKA 1714430 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1714430

Odpowiedzi 5881

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
lol

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

OTO POLSKA
#1521 2012-07-07, 10:44(Ostatnia zmiana: 2012-07-07, 10:50)
Cedric, EdekSumo - jesteście żałośni.  
Niby czemu ?
My im dawaliśmy przez wiele setek lat miejsce do życia, dawaliśmy schronienie i ratowaliśmy w trakcie II wojny światowej, a oni nam teraz takie odwalają numery, że mam prawo ich nienawidzić, Edeksumo pewnie podobnie

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

OTO POLSKA
#1522 2012-07-07, 11:35(Ostatnia zmiana: 2012-07-07, 16:35)
Chuja im dawałeś, dopiero co się urodziłeś

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

OTO POLSKA
#1523 2012-07-07, 11:48(Ostatnia zmiana: 2012-07-07, 11:50)
Oj, wiesz o co chodzi, nie łap mnie za słówka

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Żelazko - kryptożyd?

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
UWAGA!!!!!!!11 RZYDOFSKIE LOBBY NA TM!!!!!1

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Żydowska szkoła prowa :lol2:  

http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/396805,hebrajski-drugim-jezykiem-urzedowym-w-polsce.html

Zaczyna się od tego, że żydowski kongres odbył się w... Berlinie. Dalej jest już tylko lepiej :lol2:
Jego [Ruchu Odrodzenia Żydowskiego] członkowie chcą, by powrót Żydów do Polski był sfinansowany przez podniesienie podatków, Senat został przekształcony w Izbę Mniejszości, a Polska zerwała konkordat z Watykanem. Chcą też ustanowienia hebrajskiego drugim językiem urzędowym. Symbolem organizacji jest logo, które powstało z połączenia polskiego godła z gwiazdą Dawida.

:lol2:  :lol2:

Napierdalałbym jak psy na ukrainie.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel

Nie opłaca się zakładać nowego tematu, a ten jest raczej wystarczająco odpowiedni. Co sądzicie o takiej głupocie?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Jeśli kogoś stać na utrzymanie dzieci i nie jest chwiejny emocjonalnie pomimo okresu dojrzewania, to nie musi z tego wynikać coś złego.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Jeśli kogoś stać na utrzymanie dzieci i nie jest chwiejny emocjonalnie pomimo okresu dojrzewania, to nie musi z tego wynikać coś złego.
Wierzysz w to co mówisz?
Jeśli kogoś stać na utrzymanie dzieci
Z kieszonkowego? :mellow:

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
To że Ty nie ruchasz nie znaczy, że inni nie mogą.

To że Ty nie masz pieniędzy nie znaczy, że inni nie mają.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Dałbym propsa, ale sam nie rucham i nie mam pieniędzy to nie wiem

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
To że Ty nie ruchasz nie znaczy, że inni nie mogą.

To że Ty nie masz pieniędzy nie znaczy, że inni nie mają.
Kto powiedział że nie rucham? I kto powiedział że nie mam pieniędzy?

Słaba zaczepka, ale jeżeli chcesz ją kontynuować to powiem Ci to, co Ty mi jakiś czas temu powiedziałeś "Udzielasz się na temat o którym nie masz pojęcia.".

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Odpisałem zaczepką, bo mi się nudzi, a tu nie ma o czym dyskutować, bo uprawianie seksu jest najnormalniejszą rzeczą na świecie, jeśli rozmnażanie to nie w ogóle cel życia. Jeśli ktoś jest w stanie utrzymać rodzinę i jest odpowiednio przygotowany psychicznie oraz fizycznie, to nie ma co ingerować w jego życie. Niech robi co natura każe.

Zresztą jeśli miałeś pieniądze w ich wieku, to na cholerę się dziwisz, że można je mieć?

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Dla tych którzy jeszcze nie ruchali:

Patrząc na twarze tych osób ze zdjęcia stwierdzam, że jest jeszcze dla was nadzieja XD

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
alkohol?

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Odpisałem zaczepką, bo mi się nudzi,
Zauważyłem, zdaje się że masz za dużo wolnego czasu i w dupie Ci się poprzewracało, do roboty się weź, poucz się, cokolwiek, bo z trollowania nic Ci nie przyjdzie, [W sumie to z tego byłby dobry temat na dłużą dyskusję.]

Odpisałem zaczepką, bo mi się nudzi, a tu nie ma o czym dyskutować, bo uprawianie seksu jest najnormalniejszą rzeczą na świecie, jeśli rozmnażanie to nie w ogóle cel życia. Jeśli ktoś jest w stanie utrzymać rodzinę i jest odpowiednio przygotowany psychicznie oraz fizycznie, to nie ma co ingerować w jego życie. Niech robi co natura każe.

Jest o czym dyskutować, bo dziecko w tym wieku jest kłopotem (inaczej tego ująć nie mogłem), trzeba albo rzucać szkołę, albo zostawiać pod opieką dziadków czy innych stryjków, co z całą pewnością nie dowodzi dojrzałości, w ich wieku (o czym zaraz napiszę) ciężko jest znaleźć dobrze płatną pracę, o ile w ogóle jakąś, znaczy - uzależnieni finansowo od dziadków, z czego przynajmniej jeden jest bezrobotny (pisało w artykule), a to prowadzi do złych nawyków, oraz ogranicza poczucie odpowiedzialności do minimum. Dziecko trzeba też wychować tak by nie popełniło tego samego błędu, a kto ma to zrobić skoro dziadkowie też ten błąd popełnili? Problem jak widzisz jest, głupota wyższego poziomu też, tylko Ty nie widzisz rzeczy które nie są wprost napisane.

Zresztą jeśli miałeś pieniądze w ich wieku, to na cholerę się dziwisz, że można je mieć?
Pieniądze w tym wieku przychodzą i odchodzą zbyt niestabilnie by można mówić o zakładaniu rodziny. Teraz będąc niewiele od nich starszym mam pracę z której spokojnie mógłbym utrzymać siebie i osobę z dzieckiem, jednak jeszcze rok temu (nadal będąc od nich starszym) miałem bardzo duże problemy z znalezieniem pracy, tak duże że koniec końców nie znalazłem żadnej godnej podjęcia pracy, bo robinie 30+ godzin za marne 80/100 funtów mnie raczej nie interesowało.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

OTO POLSKA
#1537 2012-07-23, 01:20(Ostatnia zmiana: 2012-07-23, 01:24)

Nie opłaca się zakładać nowego tematu, a ten jest raczej wystarczająco odpowiedni. Co sądzicie o takiej głupocie?

Sawik właśnie ukazałeś ukryty nieświadomy pogląd lewacki. Na przełomie wieku XIX nie było nic dziwnego dla kobiety wyjść zamąż w wieku 14-17 lat i mieć dzieci. Narzucasz lewackie ciśnienia (nieświadomie, nie twoja wina), bo teraźniejsze społeczeństwo spogląda z niechęcią na ciąże nastolatków, którzy według ogólnego społecznego zarysu powinni się kształcić na trybik do wymiany w systemie. Te zdjęcie co pokazałeś to idealny przykład konfliktu z mainstreamowymi zasadami jakie społeczeństwo próbuje ci narzucić. Naucz się je odróżniać samemu co to jest udomowienie społeczne, a będziesz się czuł i rozumiał co się dzieje dookoła - lepiej.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

OTO POLSKA
#1538 2012-07-23, 01:26(Ostatnia zmiana: 2012-07-23, 01:33)
Problem jak widzisz jest, głupota wyższego poziomu też, tylko Ty nie widzisz rzeczy które nie są wprost napisane.
To Ty robisz problemy. Ja napisałem jedynie, że w tym wieku jest możliwość założenia normalnej rodziny i nie musi być w tym złego. To Ty, NIE JA, tworzysz czynniki ograniczające omawiane zagadnienie jak uzależnienie finansowe, a przecież mogą być na przykład mieszkańcami domu dziecka z pokaźnym spadkiem po rodzicach na koncie. Odniosłem się do sytuacji ogólnej. Nie ograniczaj się jedynie do tego, o czym Ty pomyślisz w danej chwili, tylko do tego, co napisał rozmówca. Zawsze robisz tak, że tworzysz swoje własne historie niezależnie od tego, co napiszę ja. To naprawdę irytuje.

(pisało w artykule)
Skąd ja mam to wiedzieć, skoro nie podałeś linku do artykułu, a jedynie do obrazka przedstawiającego zjawisko?

tylko Ty nie widzisz rzeczy które nie są wprost napisane.
Nie. Ja odnoszę się do tego, o czym piszemy. Konkrety, do cholery! Ty natomiast odnosisz się do czegoś, czego po prostu nie ma. Tu jest różnica.

Więcej nie odpisuję, bo znowu zaczniesz wymyślać coś, o czym w ogóle nie napisałem, a mimo nadmiaru wolnego czasu, nie lubię go spędzać na ciągnięciu kłótni z Tobą.

Edit.

Zauważyłem, zdaje się że masz za dużo wolnego czasu i w dupie Ci się poprzewracało, do roboty się weź, poucz się, cokolwiek, bo z trollowania nic Ci nie przyjdzie, [W sumie to z tego byłby dobry temat na dłużą dyskusję.]
Nie musisz mnie pouczać, bo doskonale wiem, co jest dla mnie dobre, a co nie. Inną sprawą jest kwestia tego, że jestem leniwy i żadne pouczenia tego nie zmienią. Jest parę bardziej konstruktywnych rzeczy, które chciałbym porobić w tej chwili, ale się wstydzę. O.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

OTO POLSKA
#1539 2012-07-23, 01:26(Ostatnia zmiana: 2012-07-23, 01:33)
Ciekawy jestem jakby się takie dziecko poczuło słysząc słowa tego typu od rodziców - " Tylko nie popełnij tego samego błędu co my będąc w tym wieku" :lol2:

0 użytkowników
Do góry