OTO POLSKA 1721018 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1721018

Odpowiedzi 5881

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Problem jak widzisz jest, głupota wyższego poziomu też, tylko Ty nie widzisz rzeczy które nie są wprost napisane.
To Ty robisz problemy. Ja napisałem jedynie, że w tym wieku jest możliwość założenia normalnej rodziny i nie musi być w tym złego. To Ty, NIE JA, tworzysz czynniki ograniczające omawiane zagadnienie jak uzależnienie finansowe, a przecież mogą być na przykład mieszkańcami domu dziecka z pokaźnym spadkiem po rodzicach na koncie. Odniosłem się do sytuacji ogólnej. Nie ograniczaj się jedynie do tego, o czym Ty pomyślisz w danej chwili, tylko do tego, co napisał rozmówca. Zawsze robisz tak, że tworzysz swoje własne historie niezależnie od tego, co napiszę ja. To naprawdę irytuje.
Twierdzisz że ja często odstępuję od tematu rozmowy, przechodzę na bardziej ogólne czynniki, tutaj właśnie robisz to samo, nie mam zamiaru ponownie marnować mojego czasu na Ciebie więc będę pisał krótko i na temat.

tylko Ty nie widzisz rzeczy które nie są wprost napisane.
Nie. Ja odnoszę się do tego, o czym piszemy. Konkrety, do cholery! Ty natomiast odnosisz się do czegoś, czego po prostu nie ma. Tu jest różnica.
Ja napisałem o tym konkretnym przypadku, na zdjęciu byli pokazani z rodzicami (przynajmniej jednej strony) więc aktualnie tutaj to Ty zbaczasz z konkretnego tematu.

(pisało w artykule)
Skąd ja mam to wiedzieć, skoro nie podałeś linku do artykułu, a jedynie do obrazka przedstawiającego zjawisko?
Mój błąd, tutaj link.

Cygarniczko, ja to rozumiem, gdyby byli wystarczająco ułożeni by temu sprostać, to nie ma w tym nic złego. Jednak tutaj nie wydaje mi się by było to takim okazem, zresztą, sam przedstawiłem już punkty których, w ich wieku, nie da się obejść w mojej poprzedniej wiadomości. JAKOŚ dadzą sobie radę, ale zarówno teraz jak i potem będzie im bardzo ciężko, nawet z pomocą młodych dziadków.

Na przełomie wieku XIX nie było nic dziwnego dla kobiety wyjść zamąż w wieku 14-17 lat i mieć dzieci.
Inne czasy, kobiety lepiej do tego przygotowane mentalnie, brak NAKAZU PRAWNEGO chodzenia do szkoły i inna ogólnoświatowe (czy tam krajowa jak sobie chcesz) sytuacja finansowa, oraz mniejszy licznik bezrobocia.

Teraz to Ty prezentujesz pewien mainstreamowy tok myślenia, "Skoro dało się kiedyś, to da i teraz." Nie. Czasy się zmieniają, ludzie się zmieniają i zmienia się prawo. Jeżeli chcesz te współczynniki kontrolować, to życzę powodzenia, wróć jak Ci się uda.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Na przełomie wieku XIX nie było nic dziwnego dla kobiety wyjść zamąż w wieku 14-17 lat i mieć dzieci.
Inne czasy, kobiety lepiej do tego przygotowane mentalnie, brak NAKAZU PRAWNEGO chodzenia do szkoły i inna ogólnoświatowe (czy tam krajowa jak sobie chcesz) sytuacja finansowa, oraz mniejszy licznik bezrobocia.

Teraz to Ty prezentujesz pewien mainstreamowy tok myślenia, "Skoro dało się kiedyś, to da i teraz." Nie. Czasy się zmieniają, ludzie się zmieniają i zmienia się prawo. Jeżeli chcesz te współczynniki kontrolować, to życzę powodzenia, wróć jak Ci się uda.

Gówno prawda. Ja podałem jeden przykład.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sawik właśnie ukazałeś ukryty nieświadomy pogląd lewacki. Na przełomie wieku XIX nie było nic dziwnego dla kobiety wyjść zamąż w wieku 14-17 lat i mieć dzieci. Narzucasz lewackie ciśnienia (nieświadomie, nie twoja wina), bo teraźniejsze społeczeństwo spogląda z niechęcią na ciąże nastolatków, którzy według ogólnego społecznego zarysu powinni się kształcić na trybik do wymiany w systemie.
Widzisz ogrodnik, możesz o sobie mówić jako wyłamany z systemu i pozbawiony mainstreamowych poglądów. To brzmi znacznie lepiej niż 'pedofil' :ok:

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Sawik właśnie ukazałeś ukryty nieświadomy pogląd lewacki. Na przełomie wieku XIX nie było nic dziwnego dla kobiety wyjść zamąż w wieku 14-17 lat i mieć dzieci. Narzucasz lewackie ciśnienia (nieświadomie, nie twoja wina), bo teraźniejsze społeczeństwo spogląda z niechęcią na ciąże nastolatków, którzy według ogólnego społecznego zarysu powinni się kształcić na trybik do wymiany w systemie.
Widzisz ogrodnik, możesz o sobie mówić jako wyłamany z systemu i pozbawiony mainstreamowych poglądów. To brzmi znacznie lepiej niż #msg1046207pedofil#msg1046207 :ok:
:lol2:  :lol2:  :lol2:    

Nie dalibyście sobie spokój o oskarżanie innych o pedofilstwo, tylko po to by dojebać komuś.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

OTO POLSKA
#1544 2012-07-23, 08:39(Ostatnia zmiana: 2012-07-23, 08:39)
A ty w końcu dałbyś sobie spokój z wylewaniem na forum pierdół, tylko po to by skrytykować kolejną dyskusję, zwłaszcza że sam masz gówno do powiedzenia.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Ja napisałem o tym konkretnym przypadku, na zdjęciu byli pokazani z rodzicami (przynajmniej jednej strony) więc aktualnie tutaj to Ty zbaczasz z konkretnego tematu.
Uznałem, że chodzi o samo zjawisko posiadania dzieci w młodym wieku. I myślę, że większość osób tak to zrozumiała, bo skąd miałem wiedzieć, że chodzi Ci o konkretny przypadek, skoro pokazałeś tylko kilka twarzy i to tyle?

Więcej Ci nie odpiszę, bo mi się nie chce, poza tym, że argumentowanie czegoś, że jest "dobre", bo tak stanowi prawo, jest naprawdę kretyńskie. Dopowiem jeszcze jedno. Jesteś idiotą. Idiotą odpowiedzialnym, bo potrafisz wziąć dupę i zarobić na siebie, co szanuję, ale idiota idiotą dalej pozostaje niezależnie od stanu portfela i tego, jak odpowiedzialną jest osobą.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Uznałem, że chodzi o samo zjawisko posiadania dzieci w młodym wieku. I myślę, że większość osób tak to zrozumiała, bo skąd miałem wiedzieć, że chodzi Ci o konkretny przypadek, skoro pokazałeś tylko kilka twarzy i to tyle?

Pokazałem też w wiadomości (czy tam dwie) potem że posiadanie dzieci, w obecnych prawach i sytuacjach, w tym wieku jest, jak by to delikatnie ująć... ciężkie(?). Tylko że skoro odebrałeś to jako "ogólne" zjawisko, to czemu wyjeżdżasz z jakimiś spadkami? To nie jest zbyt częsty przypadek.

Jesteś idiotą.
Nie jestem pewien kiedy na forum wrócisz, bo słyszałem że wziąłeś sobie wolne, jednak proszę byś mi powiedział czemu Twoim zdaniem jestem idiotą.

Spoiler
Idiotą jestem, masz rację, jednak jeżeli coś mówisz to przynajmniej wiedz jak to uzasadnić.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
idiota idiotą dalej pozostaje niezależnie od stanu portfela i tego, jak odpowiedzialną jest osobą.
Cholera...

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Spoiler
Idiotą jestem, masz rację, jednak jeżeli coś mówisz to przynajmniej wiedz jak to uzasadnić.

Forumowy game over.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

OTO POLSKA
#1549 2012-07-24, 00:02(Ostatnia zmiana: 2012-07-24, 00:04)
Forumowy game over.
Idiota nie wie, że jest głupim, a mądry to wie..

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Forumowy game over.
Idiota nie wie, że jest głupim, a mądry to wie..
Czyli że niby jestem mądry?

Spoiler
:lol2:  :lol2:  :lol2:  :lol2:  :lol2:  :lol2:  :lol2:  :lol2:  :lol2:  :lol2:  
idiota idiotą dalej pozostaje niezależnie od stanu portfela i tego, jak odpowiedzialną jest osobą.
W sumie gówno prawda. Ja jestem idiotą ponieważ wybieram wiecznie drogę pod górkę, świadomie wybieram najgorszą możliwą dla siebie opcję, a potem idę w uparte, nawet gdy traci na tym moje zdrowie, portfel czy inne poniekąd ważne rzeczy.
Jednak mam powody (jeszcze się nie spotkałem z osobą która by je uznała za słuszne) by tak postępować, ale huj ja nie o tym; w każdym razie, w każdym momencie mogę odmienić swoje życie, ponieważ, jak sam zauważyłeś, jestem człowiekiem odpowiedzialnym. Mogę podjąć własne decyzje i działania, które zmienią to jak widzą mnie inni i ja sam siebie widzę.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Nie opłaca się zakładać nowego tematu, a ten jest raczej wystarczająco odpowiedni. Co sądzicie o takiej głupocie?
Sądzę, że gust odziedziczyła po ojcu.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

OTO POLSKA
#1553 2012-07-25, 16:40(Ostatnia zmiana: 2012-07-25, 16:56)

A więc takie zachowanie jest dobre i wskazane ponieważ nasi dzicy żyjący w błocie i brudzie przodkowie też tak robili.

Pomijając to że wyjście za mąż nie jest równe uprawianiu seksu i płodzeniu dzieci.

I tak, posiadanie dzieci było wtedy czymś dziwnym dla kogoś wieku 14 lat. Przede wszystkim dlatego że takie dziecko bez pomocy dzisiejszej medycyny nie urodziłoby się zdrowe. Często nie urodziłoby się zywe.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

OTO POLSKA
#1554 2012-07-25, 17:32(Ostatnia zmiana: 2012-07-25, 17:40)
Nigdzie nie napisałeś że ciąże nastolatków są dobre. Po prostu napisałem to z wyżej perspektywy nie przekutej do tego co dzieje się teraz, tu i na twoim podwórku.

A więc takie zachowanie jest dobre i wskazane ponieważ nasi dzicy żyjący w błocie i brudzie przodkowie też tak robili.
Twój dziki i ubrudzony w błocie przodek, był lepiej zadowolony z życia niż przeciętny zjadacz chleba. Była także bardziej niezależny od ciebie bo sam pracował na swoje jedzenie i nie polegał na systemie żeby do sklepu mu dowieźli. Popatrz jaki harmider się robi jak nadchodzi jakiś kataklizm. Przodek który polował mógł go łatwo uniknąć podróżując do innych miejsc.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

OTO POLSKA
#1555 2012-07-25, 17:44(Ostatnia zmiana: 2012-07-25, 17:46)
Cudowny, bezpieczny w życiu przodek który polował mógł również łatwo umrzeć na dowolną chorobę bo jedyne leki jakie znał to jagody i szeptuchę w lesie. Wydaje mi się że śmiertelność zmalała od czasu średniowiecza, więc życie gdzie jedynym poważnym zagrożeniem jest crash na rynku i kataklizm postawię jednak ponad życie w domku w lesie i polowanie żeby mieć co jeść.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Dokładnie.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Kurczę, ale twoje posty są głupie żelazko -,-

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Wiesz żyjemy w świecie który robi się co raz mniej realny. Nie wiesz skąd pochodzi twoje jedzenie ani nawet gdzie twoja kupa wyląduje na końcu rury.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ani nawet gdzie twoja kupa wyląduje na końcu rury.
W rzece, która później wyląduje w twojej wannie?

0 użytkowników
Do góry