Bitwa 5a - Instrument muzyczny 81215 191

O temacie

Autor Żadna Głupia Spółgłoska

Zaczęty 9.09.2010 roku

Wyświetleń 81215

Odpowiedzi 191

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Dzisiaj mijaja dwa tygodnie, jednakze nie widze zbytnio ukonczonych prac, mimo ze proby byly. Przedluzam czas o tydzien, do 30 pazdziernika wrzesnia, godzina 18:30 GMT+1.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Czyli termin jednak był podany  :lol:  

...Trzeba czytać z większą uwagą :)

Popisuje się ciągle menda jedna...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Sorry, walnelo mi sie :D  30 wrzesnia to jakby nie bylo prawie poczatek pazdziernika, pazdziernik nadchodzi wielkimi krokami, pazdziernik juz jutro itp., mozna sie zamyslic :D

A przejsc ma od razu. Mam Ci zrobic zdjecie Prokrastynacji, ktora mam wywieszona na scianie? (I tak olewam ten obrazek ale co tam :lol2: )

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
DAWAJ JEJ FOTĘ :D

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!

Uwyraźniona normalka skrobanego drewna. Dodany diffuse i normal membrany. Poprawiona tekstura diffuse sznurkowania. dodana normal mapa do sznurkowania.

Edit:

Ehh... dzisiaj się zorientowałem, że mi deadline upływa właśnie dzisiaj, bo jutro mnie nie będzie i w efekcie muszę zapieprzać :D

Poprawki w diffuse i normal mapie (dolna część "nóżki"). Dodany jakiśtam wstępny specular (nic wypasionego narazie)

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A mi się nie chce już poprawiać swojego fortepianu. Do tego, że na bitwach mam ostatnie miejsce już się przyzwyczaiłem. :P

Mam tylko nadzieję, że w bitwie wezmę udział nie tylko ja i Fartuess.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
w tej bitwie wziął udział jeszcze elvans i chyba avallach :)

Edit:

jako, że mam mało czasu wrzucam screeny przy prawie każdym updacie. Poprawiony specular (membrana już tak nie odblaskuje, skrobanka się tak mocno nie błyszczy. Za to sznurki są mniej matowe :)  )

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aktualnie Avall woli rysować ludziki niż robić skrzypce. :<

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
ehh... chciałem dać animację ze światłami krążącymi wokół modelu, żeby pokazać jak ładna jest normalka. Animacje nawet przygotowałem, ale Fraps na obydwu kompach się zbuntował. Jutro (a właściwie dzisiaj) będę musiał się obudzić przed 6stą i jechać do Poznania. Wrócę dopiero w piątek. Filmik może będzie jeśli piochu go dla mnie nagra i wrzuci.

Dodatkowo daję screen tekstur:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Siemka. Niestety wczoraj nie mialem dostepu do internetu, teraz wlasnie tez sie odlaczam. Ankiete zrobie kiedy nastepnym razem bede mial chwilke, a wiec jesli ktos chce cos dodac to do tego czasu jeszcze moze.

Narka. Zaraz kurna pierwszy wyklad :lol2:

Mark Twain

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Macie tutaj filmika, oceniajta.

https://www.youtube.com/watch?v=MIaVg3OAM-M

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
dalej jeszcze ta kamere wez :ayfkm:

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Cytat: Wowoz link=topic=11396.msg113339#msg113339#msg113339#msg113339 date=1285853109
dalej jeszcze ta kamere wez :ayfkm:
To jest żydomasoński sarkazm jak rozumiem?
Tutaj masz wersję ze smyraniem bębna nosem -
https://www.youtube.com/watch?v=g6fZe-vbLtI

Wejdź przez link i oglądaj na full-screen oczywiście...

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Bitwa 5a - Instrument muzyczny
#114 2010-09-30, 18:31(Ostatnia zmiana: 2010-09-30, 18:32)
sznurki do dupy :lol:  i strasznie sterylne wszystko. Ubrudź to :D

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

#115 2010-09-30, 18:37(Ostatnia zmiana: 2010-09-30, 18:38)
Obawiam się, że niezbyt ładne. Jakość jest taka, że nie ma różnicy czy ustawisz tą kamerę 10m czy 50cm od modelu bo i tak g widać. Poza tym zwyczajnie mi się nie podoba. Dół wydaje się jakby miał złe proporcje, a te żłobienia ozdobne tragicznie krzywe (źle zmapowane chyba). Membrana okropna z nieudaną normalką, sznurki... są tu w ogóle jakieś?
Podsumowując - nie.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Cytat: Wowoz link=topic=11396.msg113373#msg113373#msg113373#msg113373 date=1285864304
sznurki do dupy :lol:  i strasznie sterylne wszystko. Ubrudź to :D
Jasne jasne, a na flecie ślinę i odciski palców jeszcze dorobić  :lol2:  .
Przypominam, że model jest zrobiony na postawie zdjęcia:
http://www.x8drums.com/v/vspfiles/images/djembe/toca/PRO_AFRICAN_DJEMBE_HR.jpg
,które wygląda jeszcze bardziej sterylnie :wink:   .

EDIT:
@Kolegazwojska:
Jak ci zależy na jakości, to mogę ci przesłać 250mb wersję 30 sekudnowego filmiku, ale wydaję mi się, że to wy dajecie tutaj takie straszne ograniczenia techniczne... jak za Gothica... Zresztą, wydaje mi się, że filmik jest głównie po to, żeby pokazać jak działa normalka i specularka etc, a to na tym filmiku widać to wystarczająco dobrze.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#117 2010-09-30, 18:51(Ostatnia zmiana: 2010-09-30, 18:53)
Cytat: Kyroman link=topic=11396.msg113334#msg113334#msg113334#msg113334 date=1285849405
Siemka. Niestety wczoraj nie mialem dostepu do internetu, teraz wlasnie tez sie odlaczam. Ankiete zrobie kiedy nastepnym razem bede mial chwilke, a wiec jesli ktos chce cos dodac to do tego czasu jeszcze moze.
WTF?!?

Przejrzałem temat do tyłu i zobaczyłem twój ZEDYTOWANY post.
Cytat: Kyroman link=topic=11396.msg112664#msg112664#msg113334#msg113334 date=1285252966
Dzisiaj mijaja dwa tygodnie, jednakze nie widze zbytnio ukonczonych prac, mimo ze proby byly. Przedluzam czas o tydzien, do 30 pazdziernika wrzesnia, godzina 18:30 GMT+1.
Widziałeś co odpisałem, mogłeś chociaż dać znać w nowym poście że coś się zmieniło a nie po cichu edytować. Byłem pewien że jest czas do końca października i nic nie robiłem :ayfkm:  

Trudno :/

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Avall: to rób póki Kyra nie ma :)

Wiktor Suworow, Akwarium

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#119 2010-09-30, 19:40(Ostatnia zmiana: 2010-09-30, 19:46)
Nie ma szans, zmapowałem model do połowy (pierwsze, niezadowalające mnie mapowanie zlikwidowałem) a tekstury nie mam w ogóle.

Mógłbym pokazać co najwyżej stary WIP z modelem z nałożonym jednolitym materiałem drewna:
Spoiler
Zresztą w tej chwili i tak nie mam czasu ani specjalnych chęci, miałem nadzieję że jeśli koniec byłby przed listopadem, zdążyłbym to wykończyć.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry