City Massacre 4269 10

Ankieta

Ocena

1
1 (4.3%)
2
1 (4.3%)
3
3 (13%)
4
8 (34.8%)
5
6 (26.1%)
6
4 (17.4%)

Głosów w sumie: 22

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 22.08.2010 roku

Wyświetleń 4269

Odpowiedzi 10

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

City Massacre
2010-08-22, 10:35(Ostatnia zmiana: 2010-08-25, 14:08)
Co fajnego może być w Doomie? Okazuje się, że jednak jest coś hipnotycznego w tej bezmyślnej naparzance co sprawia, że znaleźli się chętni by tchnąć nowe życie w te stare kwadraty. Jeżeli zdołasz zrzucić z siebie okowy postrzegania przez pryzmat współczesnych produkcji przekonasz się jakich emocji ten prosty mechanizm gry potrafi dostarczyć. Mod działa na silniku (również amatorskiego pochodzenia) Doomsday, oferującym takie rzeczy jak: modele 3D; dynamiczne światła; szeroki zakres manipulowania możliwościami silnika od dowolnej rozdzielczości, poprzez ustawialny kąt widzenia, po kolor krzyżyka; różnego rodzaju efekty wizualne; itd, itd. Mod oferować będzie 12 - 20 godzin gry, jednak nie miejcie złudzeń jeżeli pamiętacie jeszcze starego Dooma, tu manewrowanie w gąszczu wolnolotnych pocisków tanecznym krokiem nie jest już takie proste i z pewnością nie raz podniesie się wam poziom adrenaliny we krwi.


Jutek

Jutek

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
nigdy niespotykałem się że mody mogą być w Doomie bardzo chętnie se zafram luie mieć lekki skok adrenaliny a przynajmniej jesli jest coś nowego :D
 

Noktis

Noktis

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Tak na wyrost.. 5 ;-)
 
Diablo 1 Mod - The Awakening

Diablo 1 Hellfire - Kronika

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podoba mi się ta oldschoolowa grafika :lol: . 5
 
,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

City Massacre
#4 2010-08-27, 13:34(Ostatnia zmiana: 2010-08-27, 14:03)
Cytat: Dracon link=topic=11197.msg109247#msg109247#msg109247#msg109247 date=1282908422
Podoba mi się ta oldschoolowa grafika :lol: . 5
Zabawne jest to, że w niektórych miejscach mamy prawie 100 przeciwników na widoku, i kiedy każdy się rozstrzela różnymi dymkami, światełkami, iskrami itp, to na moim czterordzeniowym 2,53 z kartą ATI mobility radeon HD 5650 z giga ramu i 4 giga normalnego, gra przycina. (istnieje oczywiście wtedy możliwość zmniejszenia wymagań ale i tak  :O  )

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
będzie działać z innymi portami, czy tylko tym doomsday? Chodzi mi głównie o DoomGLES na palmtopy, obsługuje te całe trójwymiarowe gówno.
 

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

City Massacre
#6 2010-08-27, 13:48(Ostatnia zmiana: 2010-08-27, 14:01)
Cytat: Zkirtaem link=topic=11197.msg109254#msg109254#msg109254#msg109254 date=1282909012
będzie działać z innymi portami, czy tylko tym doomsday? Chodzi mi głównie o DoomGLES na palmtopy, obsługuje te całe trójwymiarowe gówno.
Palmtop nie ma szans obsłużenia tego. Modele z texturami to kilkaset mega a jeśli chodzi o wymagania to są one dość duże nawet jeśli gra się w podstawowe wady (czyli mapy). Oczywiście sam WAD jest kompatybilny ze wszystkimi innymi silnikami: Doom 95, Vanilla Doom, ZDoom, Skulltag, i inne których już nie pamiętam, jednak Doomsday oferuje np. możliwość skoku, która jest niezbędna do przejścia gry.

Sam Wad to 32 mb - czyli i tak ponad 2x więcej niż podstawowy z np Doom2, a zrobione jest raptem 12 leveli - Bo są bardzo duże. To może sprawiać innego rodzaju trudności - Odpaliłem to kiedyś z całkowicie oryginalnego silnika i nie wyrabiał on w miejscach gdzie było więcej potworów. (wywalało mnie do... eee... DOSa)

I ostatni problem - nie wiem jak jest w GLESie ale jeżeli nie ma sterowania myszką to miałbyś spore kłopoty, żeby wyjść żywy choćby z pierwszej mapy.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

City Massacre
#7 2010-08-27, 14:04(Ostatnia zmiana: 2010-08-27, 14:06)
MÓJ PALMTOP nie ma szans? :D

(ma.) Skoro kompatybilne to zadziała ;d
 

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Jak chcesz możesz zostać moim testerem na platformie GLES  :D  . Nawet trochę mnie to ciekawi jak by to wyszło.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Sprawdzę jak tu sie instaluje mody i możesz rzucać mi betkę na pw :D
 

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

City Massacre
#10 2010-08-27, 14:16(Ostatnia zmiana: 2010-08-27, 14:19)
Cytat: Zkirtaem link=topic=11197.msg109265#msg109265#msg109265#msg109265 date=1282911143
Sprawdzę jak tu sie instaluje mody i możesz rzucać mi betkę na pw :D
Postaram ci się ją rzucić w przyszłym tygodniu. Zuploadowanie jej teraz byłoby dużym wyzwaniem dla mojego łącza.

(Czy ta informacja o edycji posta musi się tak narzucać?)

a ja edytuję i nie widać, wymiatam :D  (na dole masz chyba klocek "wyświetl linijkę #msg109265#msg109265#msg109265#msg109265 date=1282911143]
Sprawdzę jak tu sie instaluje mody i możesz rzucać mi betkę na pw :D
[/quote]
Postaram ci się ją rzucić w przyszłym tygodniu. Zuploadowanie jej teraz byłoby dużym wyzwaniem dla mojego łącza.

(Czy ta informacja o edycji posta musi się tak narzucać?)

a ja edytuję i nie widać, wymiatam :D  (na dole masz chyba klocek "wyświetl linijkę Edytowane przez#msg109265#msg109265#msg109265#msg109265 date=1282911143]
Sprawdzę jak tu sie instaluje mody i możesz rzucać mi betkę na pw :D
[/quote]
Postaram ci się ją rzucić w przyszłym tygodniu. Zuploadowanie jej teraz byłoby dużym wyzwaniem dla mojego łącza.

(Czy ta informacja o edycji posta musi się tak narzucać?)

a ja edytuję i nie widać, wymiatam :D  (na dole masz chyba klocek "wyświetl linijkę ", odznacz)


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry