Nowy Świat 5086 18

O temacie

Autor Alexik

Zaczęty 30.06.2010 roku

Wyświetleń 5086

Odpowiedzi 18

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Siema. mam problem zrobiłem świat w wingsie i otexturowałem go zapisalem w formacie .zen odpalam spacera wczytuje wybieram opcje Outdoor  i nie ma mojego świata tylko chmury tu jest screen

http://ifotos.pl/zobacz/s_ewaxer.JPG/

damdan

damdan

Labirynt
posty176
Propsy43
ProfesjaLvl designer
  • Labirynt
spróbuj klawiszami ruchy znaleźć twój świat .

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Na 99% nie umieściłeś modelu w .3ds w work/data/meshes.
Ja w Wingsie co rusz robię sobie WIPy światów i na szybko importuję do Spacka i gry, za każdym razem działa bez problemu (i żadnych pluginów czy konwerterów).

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
dupa i nadal nie ma tutaj dam 2 screeny pokazujące gdzie jest zapis 3ds. i zapis .zen mojego świata
http://ifotos.pl/zobacz/as_ewqhqw.JPG/
http://ifotos.pl/zobacz/f_ewqhqs.JPG/

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A gdy wczytam mesh to jest takie czarne okienko

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
plik z tego co widzę jest duży, powiedz jak kompilujesz w spacku, mieli czy już po sekundzie słyszysz sygnał zakńczenia kompilacji ?

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Tak po sekundzie słysze sygnał zakończenia kompilacji

emace

emace

Użytkownicy
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Sam link=topic=10620.msg101432#msg101432 date=Jul 1 2010, 08:41 AM\'
Tak po sekundzie słysze sygnał zakończenia kompilacji

ok to masz ewidentny dowód na to, że nie wczytało w ogole świata. Tak więc zadne rozglądanie się w chmurach, tylko kombinowac z rozlokowaniem plików na dysku :lol:

zena musisz mieć w katalogu world który jest w _work. co do *3ds to zrób jak pisze Avallach

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Mr Prezesinho

Mr Prezesinho

Użytkownicy
posty162
Propsy1
  • Użytkownicy
Czekaj trochę nie rozumiem. Zrobiłeś świat otexturowałeś i zapisałeś od razu jako zen. Później włączasz spacka i kompilujesz wybierając outdoor? Coś tu namieszałeś :lol:

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli uważasz, że te sygnatury nie mają sensu wklej to do podpisu.

emace

emace

Użytkownicy
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy

emace

Nowy Świat
#10 2010-07-01, 10:20(Ostatnia zmiana: 2010-07-01, 10:21)
Cytat: Rasarus link=topic=10620.msg101451#msg101451 date=Jul 1 2010, 10:04 AM\'
Czekaj trochę nie rozumiem. Zrobiłeś świat otexturowałeś i zapisałeś od razu jako zen. Później włączasz spacka i kompilujesz wybierając outdoor? Coś tu namieszałeś ;)

fakt, ZENA się nie kompiluje :lol:  luknij tutaj, czy czasami nie podzieliłeś mojego losu::
http://themodders.org/index.php?showtopic=9998&hl=

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Alexik

Nowy Świat
#11 2010-07-01, 11:07(Ostatnia zmiana: 2010-07-01, 15:58)
no przeciez cos mi sie pojebało bo w wingsie nie da sie eksportowac w zapisie .zen tylko 3ds moze wogóle krok po kroku jak zrobic świat bo ja tego nie kumam

EDIT Rozwiązałem juz problem temat mozna zamknac  :lol:

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
No to możesz się podzielić, jak to zrobiłeś.

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nie musze nie mam czasu nara

Mr Prezesinho

Mr Prezesinho

Użytkownicy
posty162
Propsy1
  • Użytkownicy
Leecherze nie rozumiesz idei tego forum. Po to zostało stworzone, aby każdy mógł uzyskać pomoc w razie problemów. To działa także W DRUGĄ stronę. Żeby nie zawalać forum podaje się odpowiedź, aby "potomni" mogli szybko znaleźć odpowiedź nie zawalając forum. Dlatego jeżeli ktoś pomaga tobie, ty też komuś pomóż.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli uważasz, że te sygnatury nie mają sensu wklej to do podpisu.

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ja tez tego problemu nie rozwiązałem tylko tak napisałem zeby nie rozwiajac tego tematu :lol2:

Mr Prezesinho

Mr Prezesinho

Użytkownicy
posty162
Propsy1
  • Użytkownicy
No to możesz się podzielić, jak to zrobiłeś.
Nie musze nie mam czasu nara
Dziwnie to ująłeś.

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
no bo sie pomyliłem wybaczcie  :lol:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
zrobiłem świat w wingsie i otexturowałem go zapisalem w formacie .zen odpalam spacera wczytuje wybieram opcje Outdoor  i nie ma mojego świata
Tak jak napisał, korzystał z eksportera do .wings albo .3ds i najwyraźniej ręcznie zmienił rozszerzenie na .zen i myślał że Spacer to załaduje, teraz głupio mu się drugi raz przyznać. Zamykam.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry