Świeże pomysły 87461 265

O temacie

Autor

Zaczęty 25.06.2010 roku

Wyświetleń 87461

Odpowiedzi 265

zOrc

zOrc

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy
Co niektóre pomysły mogły już zostać poruszone, w takim razie nie bierzcie ich pod uwagę.

a.(Woda) Podczas ulewy na powierzchni wody mogły by być jakieś pluski i zniekształcenia, dodaje to realistyki   :lol:  Jeszcze jak by to możliwe było to odbicia od tafli wody np. postaci i roślin... ,a i przydało by się też odświeżyć tekstury wody na ładniejsze i dużo bardziej przezroczyste...
b.(tekstury) Z tego co wiem Gothic, a raczej GoMan bo zmianie tekstury zmienia także rozdzielczość do domyślnej 256x256 przez co są porozciągane, to możecie znaleźć sposób by były w wyższej rozdzielczości (1024x1024) - np takie jak nie które w Noc Kruka.
c.(efekty) Jak już kilka osób wspomniało, dużą i najbardziej zauważalną dla oka innowacją są  efekty środowiskowe, np. Ruchy drzew, liści czy trawy. Nie tylko wizualnie, też nowe dźwięki(przede wszystkim - śpiew ptaków, szum wiatru, drzew, a i np. odgłosy innych zwierząt w lasach.)
d.(zachowanie postaci) Chyba nie macie zamiaru zostawić to tak jak było... Gra jest bardzo monotonna gdy każdy wykonuje jedną z kilku czynności rutynowo, rozmawia, albo idzie coś gotować, bądź siedzi... Więc wypada dodać nowe, wykonywane częściej.
Możecie to rozważyć, lub nie. Jak coś zdołam wy myśleć, napiszę.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
jeśli chodzi o dobijanie, to często nie będzie potrzebne, bo wielu wrogów będzie jak bandyci w G2 - umierają po pobiciu.

kałuże byłyby raczej problematyczne, więc raczej nie będzie ich w całym świecie, ale nie wykluczone są jakieś miejscowe efekty deszczu.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Da się w ogóle przewidzieć i ingerować w deszcz?
podbijam. jeśli da się, to problemu z kałużami by nie było

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
1.Poruszanie się drzew na wietrze(z możliwością wyłączeni tak jak innych opcji graficznych)

Bez sensu. Co ma się w tych drzewach poruszać skoro nie dość, że to karły to do tego klocki? Może te mapy alpha ustawione na krzyż imitujące koronę?

2.Przydał by się jakiś palant z odpowiednią rutyną, który zapalał i gasił by pochodnie w obozie

Grając a grałem wbrew pozorom dość dużo podczas gry natrafiłem może dwa razy na te automatyczne zapalanie.

7.Wydaje mi się że ten temat był kiedyś poruszany ,ale na wszelki wypadek przypomnę: NPC gdy zaczyna padać deszcz, szukają schronienia pod dachem , bądź pod drzewem jeśli nie ma w pobliżu budynków i ''komentują'' pogodę np.''kurwa ale leje'' jeśli deszcz jest ulewny

Zdaje się, że to już było omawiane. Raczej niemożliwe.

Jeszcze jak by to możliwe było to odbicia od tafli wody np. postaci i roślin...

absolutnie niemożliwe do wykonania.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Świeże pomysły
#164 2010-07-09, 14:05(Ostatnia zmiana: 2010-07-09, 14:06)
dużo tu pomysłów wyrżniętych z wiedźmina, a wiec i ja z niego coś dorzucę:

czemu w tym świecie nie ma żadnego hazardu? jakaś gra w karty czy coś podobnego byłoby całkiem ciekawym urozmaiceniem. A jak nie, to chociaż dorzucić jakąś rutynę, że kilku kolesi siedzi przy stole i w coś gra.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy

Zysk

Świeże pomysły
#165 2010-07-09, 14:06(Ostatnia zmiana: 2010-07-09, 14:09)
Cytat: Thoro link=topic=10568.msg102886#msg102886#msg102886#msg102886 date=1278676659
Zdaje się, że to już było omawiane. Raczej niemożliwe.
chyba Ikarus umożliwia wykrywanie deszczu i kontrolę.

no ale sprawdzanie, czy któreś miejsce jest pod dachem jest już potencjalnie niemożliwe, więc zrealizowanie tego w pełni byłoby bardzo trudne.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
waypointy i rutyny - ale to by głupio wyglądało, jakby ktoś biegł przez całą mapkę tylko po to, żeby schować się pod "swoim" daszkiem.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
no, aż tak źle nie jest... freepointów można użyć, ale nadal nie będzie najlepiej (ciężko będzie wykrywać, czy NPC jest pod dachem i ma robić to, co zwykle, czy nie jest i ma lecieć do freepointa, gdzie stoi cały tłum innych).

Ale teksty w stylu "Żaden deszcz nie ugasi wiecznego ognia!" ( :D  ) można dodać.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Cytat: Zysk link=topic=10568.msg102889#msg102889#msg102889#msg102889 date=1278677202
chyba Ikarus umożliwia wykrywanie deszczu i kontrolę.

no ale sprawdzanie, czy któreś miejsce jest pod dachem jest już potencjalnie niemożliwe, więc zrealizowanie tego w pełni byłoby bardzo trudne.

Nie jestem pewny, ale czy padanie deszczu nie jest czynnością rutynową nastawioną na precyzyjny czas tak jak choćby zachód słońca? Nie pamiętam tego dokładnie, ale chyba przynajmniej w Spacerze zawsze włącza się i wyłącza o konkretnych godzinach.

ziegenhals

ziegenhals

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy

ziegenhals

Świeże pomysły
#169 2010-07-09, 21:53(Ostatnia zmiana: 2010-07-09, 22:15)
1. Nowy środek transportu, np. ujzdzanie zębacza:)
2. Wprowadzenie nowej umiejętności (inteligencja/retoryka), od wielkości której zależna będzie ilość udostępnionych opcji dialogowych (dotyczy questów pobocznych)
3. Więcej seksu, prostytucji, przemocy i ogólnie zuuuuuaaaaaaaaaa:)

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: ziegenhals link=topic=10568.msg102954#msg102954#msg102954#msg102954 date=1278705236
3. Więcej seksu, prostytucji, przemocy i ogólnie zuuuuuaaaaaaaaaa:)
Co jest złego w seksie?

Pjontka

Pjontka

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy

Pjontka

Świeże pomysły
#171 2010-07-10, 11:01(Ostatnia zmiana: 2010-07-10, 11:03)
A co myślicie o nagraniu całkiem nowych rutynowych tekstów . Te z podstawki są drętwe i oklepane dla każdego kto chociaż raz w niego grał . A nagranie kilku czy kilkunastu nowych tekstów nie byłoby chyba problemem . Co więcej teksty mogłyby wprowadzać specyficzną atmosferę do CZ i napewno dodałyby oryginalności .

PS. Wy chyba tez macie dość tekstów typu : "Lepiej sie do tego nie mieszać" czy "Tak długo jak mnie to nie dotyczy". Dodanie kilku nowych odświeżałoby trochę oprawę dzwiękową .

Button

Button

Użytkownicy
posty62
Propsy7
  • Użytkownicy
Cytat: Pjontka link=topic=10568.msg103006#msg103006#msg103006#msg103006 date=1278752472
A co myślicie o nagraniu całkiem nowych rutynowych tekstów . Te z podstawki są drętwe i oklepane dla każdego kto chociaż raz w niego grał . A nagranie kilku czy kilkunastu nowych tekstów nie byłoby chyba problemem . Co więcej teksty mogłyby wprowadzać specyficzną atmosferę do CZ i napewno dodałyby oryginalności .

PS. Wy chyba tez macie dość tekstów typu : "Lepiej sie do tego nie mieszać" czy "Tak długo jak mnie to nie dotyczy". Dodanie kilku nowych odświeżałoby trochę oprawę dzwiękową .

Mi się ten pomysł osobiście podoba.
Teksty rutynowe dodałbym w zależności od tego jak nas postrzegają inni NPC. Np. gdybyśmy wstąpili do obozu X to grupa z obozu Y wypowiadałaby "O patrz ... to ten z obozu X ... słyszałem, że oni ..."

Teksty rutynowe byłby też zależne od naszej reputacji, zadań jakich się podjeliśmy, zbroi jaką nosimy.

Nie wiem czy jest to do zrealizowania ale wydaje się być świetnym pomysłem.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
To załatwcie studio nagraniowe i aktorów z podstawki

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
Żeby nagrać teksty mówione po cichu, gdy obok kogoś przechodzisz, nie potrzeba studia nagraniowego, a na pewno nie aktorów z podstawki.

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: LordSmarkula link=topic=10568.msg103033#msg103033#msg103033#msg103033 date=1278764454
Żeby nagrać teksty mówione po cichu, gdy obok kogoś przechodzisz, nie potrzeba studia nagraniowego
Pewnie, szumy i beznadziejna jakość to nic takiego.
a na pewno nie aktorów z podstawki.
To co, będą gadać wieloma głosami?

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To co, będą gadać wieloma głosami?
Przecież już i tak gadają.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
pomijając fakt, że podobna sytuacja miała miejsce w nocy kruka np. dwa głosy vatrasa

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Świeże pomysły
#178 2010-07-10, 16:25(Ostatnia zmiana: 2010-07-10, 16:25)
to przecież smalltalki, rozmowy dwóch przypadkowych NPCów - kilka nowych głosów to nawet lepiej niż gorzej.A szumy, dźwięki "tła" i temu podobne to nawet w mojej chujnej karcie dźwiękowej można wyłączyć sprzętowo.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Usunięcie szumów to nie problem. Po prostu trzeba znaleźć kogoś, kto umie nagrywać, kto ma dobry głos i w miarę przyzwoity mikrofon.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry