Postulaty ludu 14904 29

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 14.06.2010 roku

Wyświetleń 14904

Odpowiedzi 29

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Prosiłbym o otwarcie tych tematów:
http://themodders.org/index.php?showtopic=4982
http://themodders.org/index.php?showtopic=5005

Powód: możliwość aktualizacji spisów
Zasada działania: jeśli jakiś użytkownik napisze tutorial/zrobi moda to umieszcza w odpowiednim temacie odpowiedni link wraz z odpowiednimi danymi. Następnie jakiś moderator aktualizuje spis.

Korzyści:
- aktualne spisy modyfikacji i tutoriali
- "samo" organizująca się lista/spis, nikt nie musi sprawdzać czy wyszedł nowy mod, czy napisano nowy tutorial
- sami autorzy dbają o to czy ich modyfikacja/tutorial będzie na tej liście

Z góry dzięki

Teraz druga prośba do wszystkich ludzi dobrej woli:
chciałbym stworzyć FAQ (a raczej temat, w którym byłyby zawarte wszystkie pytania i problemy, które zostały rozwiązane) z prawdziwego zdarzenia, ale do tego potrzebuję ludzi. O co chodzi? Potrzebuję kogoś, kto ze mną prześledziłby wszystkie tematy z działu Pytania i problemy. Czekam na zgłoszenia w tym temacie lub na pw do końca czerwca. Szukam ludzi którzy mają pojęcie w tych tematach.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
elo, elo.
Propsuje Twe błagania a od siebie przypominam o proźbie o wyłączenie naliczania postów we wszystkich tajnych działach oraz w związku z tym przeliczenie wszystkich postów jeszcze raz, jak to już miało miejsce na przestrzeni wieków.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
w ogóle jak ktoś ma podobne zdanie to niech się tu wpisze i spropsuje. im więcej lizania po jajkach tym łatwiej przejdzie.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
W sumie ja także.
Tematy otwarte.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Wiem, że już takie pytanie padło, ale nie pamiętam odpowiedzi:

na cholerę się męczyć z tym liczeniem w ogóle, a już szczególnie, że niedługo będzie nowe tm? Starzy userzy się znają nawzajem i chyba nie patrzą na cyferkę, nowym raczej nie robi różnicy czy odpowiada pięciopostowiec, czy pięćset.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
że niedługo będzie nowe tm?

Niedługo to jest słowo względne. Ja od początku stawiałem na koniec wakacji albo nawet grudnia 2010 to Zdunek mówił, że mnie posrało. Na razie wychodzi na moje :facepalm: . Poza tym lepiej zrobić to teraz (przed przeniesieniem bazy) niż później.

nowym raczej nie robi różnicy czy odpowiada pięciopostowiec, czy pięćset.

Jak zaglądam na jakieś tematyczne/fachowe forum to mi to robi różnice.
To jest kwestia estetyki i organizacji. Skoro coś nie działa publicznie to niech nie będzie uwzględniane. To nie jest jakiś wielki problem ale dobrze aby panowało prawo i sprawiedliwość.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
w ogóle jak ktoś ma podobne zdanie to niech się tu wpisze i spropsuje. im więcej lizania po jajkach tym łatwiej przejdzie.
Jej, to już nie lepiej zrobić jednoopcjową ankietę. Jestem zdania, że posty, które nie mówią nic więcej niż "zgadzam się z powyższym" nie są zbyt wartościowe.

Ale generalnie to chciałem tylko napisać, że się zgadzam. :facepalm:

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Jej, to już nie lepiej zrobić jednoopcjową ankietę. Jestem zdania, że posty, które nie mówią nic więcej niż "zgadzam się z powyższym" nie są zbyt wartościowe.

ankieta gówno daje jak już nie raz widzieliśmy a posty może nie są zbyt wartościowe ale to nie jest temat nastawiony na pełną merytorykę.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Podbijam :lol:
Przy przejściu na nowe IPB nie będzie importowana baza danych? Bo jeśli będzie, to przejdą też konta, profile i liczniki.

Co do tworzenia faq - mógłbym pomóc może na wakacjach gdyby było naprawdę dużo wolnego czasu, tylko kto by w to w ogóle wchodził? Ile wyświetleń miał ten temat który istnieje obecnie?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Co do tworzenia faq - mógłbym pomóc może na wakacjach gdyby było naprawdę dużo wolnego czasu, tylko kto by w to w ogóle wchodził? Ile wyświetleń miał ten temat który istnieje obecnie?
Na razie tylko ty się zgłosiłeś :/

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty ludu
#11 2010-06-18, 19:29(Ostatnia zmiana: 2010-06-18, 19:32)
Na razie tylko ty się zgłosiłeś :/
Nie chodziło mi ile osób by weszło w proces tworzenia FAQ, ale w sam gotowy temat FAQ ;)
Krótko mówiąc, obawiam się że mentalność użytkowników jest taka że choćby w dziale zobaczyli jeden jedyny przypięty temat z ikonką pulsującego wykrzyknika z tytułem "NIE PISZ NIC ZANIM TEGO NIE PRZECZYTASZ", to i tak bez zastanowienia napiszą, a do tamtego albo nie zajrzą, albo zajrzą i nic nie zrozumieją, albo nie zajrzą ale będą udawali ze zajrzeli ale nie zrozumieli, a najprawdopodobniej zwalą winę na autora tego faq itd. Tak jest prościej.

//edit: wow, chyba jednak nie doceniłem userów, temat rozwiązanych problemów ma ponad 1,9k wyświetleń (co nie zmienia faktu że i tak pewne problemy są wałkowane w kółko ;) )

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
A, o to ci chodziło! Ale to ma pewne zalety:
- masz jeden temat z odpowiedziami i od razu możesz podać link do tematu i nr pytania ;)  nie trzeba będzie szukać po forum (wiadomo jak działa forumowa wyszukiwarka...), nawet odpowiedzi nie będzie trzeba w zasadzie pisać ;)
- będzie można wstawiać warna, bo na razie trudno winić kogoś, kto nie szukał na którejś tam stronie  :/

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty ludu
#13 2010-06-18, 19:44(Ostatnia zmiana: 2010-06-18, 19:50)
Może to taki offtop, ale widział ktoś z was forum editing na WoG.de? :/
W porównaniu z nimi jesteśmy NAPRAWDĘ wzorem - mają wszystko (powtarzam: wszystko) w jednym dziale i żadnego uporządkowania.

Tak powstały... hmmm... no cóż, nie wiem jak to nazwać ;)  ma 465 stron (13 950 tematów) bez żadnego spisu czy podziału ;)
Ogólnie rzecz biorąc po samej liczbie tematów wydaje się wielokrotnie większe od naszego całego forum.
Są tam w jednej kupie tematy od "Spacer nie działa" poprzez "Czarny obraz", "Ikarusa", "Bezpośredni dostęp do obiektów ZenGin" (x2), "Jak używać Gomana" po "Renderowanie w Gmaxie".

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty ludu
#15 2010-06-18, 19:48(Ostatnia zmiana: 2010-06-18, 19:53)
http://forum.worldofplayers.de/forum/forumdisplay.php?f=104

@down - przecież użyłem wyrazu "dział", nie "temat" ;)
Ale ogólnego przesłania to za bardzo nie zmienia, 13 950 bardzo luźno powiązanych i nieuporządkowanych tematów w jednym dziale to i tak rekord :/

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
A ja myślałem, że jest jeden temat z 466 stronami  :/  A dział widziałem ;)

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Przecież to forum woga to jeden wielki burdel :/

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I gdzie tu ta Niemiecka precyzja :/

zOrc

zOrc

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy
Avallach powiedział, że można tu zgłaszać postulaty tym, którzy nie należą do żadnej grupy.
Tak więc proszę adminów o zmianę mojego nicku na "mikel".

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry