Jawne działy i upadek moddingu Gothica 45466 156

O temacie

Autor Buła

Zaczęty 31.12.2009 roku

Wyświetleń 45466

Odpowiedzi 156

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
@Buła: jeśli są nieaktywne, to przenieś je do archiwum. Jeśli komuś zależy, to on ma się zgłosić do Ciebie o przywrócenie, a nie Ty masz biegać. Po co się cackać?

podbijam

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy

Zdunek
Administrator

Jawne działy i upadek moddingu Gothica
#21 2010-01-01, 16:38(Ostatnia zmiana: 2010-01-01, 16:44)
a ja Wam powiem że popularność forum spada, jeszcze jakieś dwa miechy temu dziennie odwiedzin było ok. 1200, teraz jest ok. 1000(statsy analytics)

wiem że większe zmiany na forum nie wypalały(to po części zawdzięczamy Kazzowi, ale nie ważne), by forum the modders na prawdę odżyło trzeba by zrobić kilka rzeczy:
- strona internetowa, czyli miejsce do prezentacji modów w produkcji, powstałych modów, oraz przedstawianie modów z innych gier, także do ładnej prezentacji tutorialii, na poparcie moich słów, chociaż na PoziomkaZ.pl prawie nic się nie dzieje, mamy 600-700 odwiedzin dzień
- Oczyszczenie forum, jakieś porządne rozplanowanie wszystkich działów itp.
- próba ściągnięcia modderów innych gier, dużo by dało ściągnięcie modderów gotowych projektów by przedstawili swoje dokonania + ew. wrzucenie tutków do tych gier(pogadać z autorami tutków z innych stron :)  )

Odnośnie powyższego, nie podejmę się tego, z powodów dobrze znanych...

Odnośnie CZ, fakt faktem, będzie to przełom, ale także maksymalne wykorzystanie możliwości gothica, oczywiście że będzie wzrost odwiedzin, zwiększy się zainteresowanie, ale nie modderów, lecz graczy. A czemu ? A temu ze prawie żaden modder nie będzie w stanie wymyślić czegoś bardziej bajeranckiego, lepszego i w ogóle, a ta garstka co będzie w stanie, to są ludzie którzy siedzą w tym od dobrych kilku lat

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Czyli jesteśmy w dupie.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Skoro chcecie ukrywać działy grup, które od miesięcy nic nie robią, to rozejrzyjcie się też po tajnych działach grup, które wyrażą na to zgodę. Jeśli sami zobaczycie że prace cały czas trwają i ciągle pojawiają się nowe rezultaty, to może zastanowilibyście się nad przywróceniem jawnych działów.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ja co nieco wiem o takich sprawach, aczkolwiek funkcjonalnego CMS'a nie napiszę, lecz zawsze mogę pomóc.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Ja co nieco wiem o takich sprawach, aczkolwiek funkcjonalnego CMS#msgote author=Retsked link=topic=8252.msg76486#msg76486 date=1262362249]Ja co nieco wiem o takich sprawach, aczkolwiek funkcjonalnego CMSa nie napiszę, lecz zawsze mogę pomóc.
Nie można by było skorzystać z czegoś gotowego typu Joomla?

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
Ja co nieco wiem o takich sprawach, aczkolwiek funkcjonalnego CMS#msgote author=Retsked link=topic=8252.msg76486#msg76486 date=1262363268]Ja co nieco wiem o takich sprawach, aczkolwiek funkcjonalnego CMSa nie napiszę, lecz zawsze mogę pomóc.
jestem w stanie napisać na prawdę fajnego CMS#msgote author=Retsked link=topic=8252.msg76486#msg76486 date=1262363268]Ja co nieco wiem o takich sprawach, aczkolwiek funkcjonalnego CMSa nawet zoptymalizowanego do dużych ilości odwiedzin..
ale najlepszym rozwiazaniem byłoby oparcie czegoś o forum, piszesz topic, pojawia się news czy artykuł na stronie, 100% zarządzanie przez forum, sprawdza się to np. na PoziomkaZ.pl

ale jak pisałem, nie będę w to bawił, z powodów które są wiadome pewnej grupie userów
A i Kazz to pierdoła ;)  (miał zrobić lay)
Zdunek (16-10-2008 19:29)
na SB pisałeś że zrobisz
Kazz16-10-2008 19:29)
klamalem
akurat stary cytat, ale kilka miechów temu miałem podobną rozmowę z Kazzem, lecz miałem dead archiwum gg a kopię sprzed kilku miechów...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
a ja Wam powiem że popularność forum spada, jeszcze jakieś dwa miechy temu dziennie odwiedzin było ok. 1200, teraz jest ok. 1000(statsy analytics)
Od kiedy są prowadzone te statystyki, tzn. do jakiej najwcześniejszej daty masz dostęp?
- strona internetowa
Na pewno byłoby to dobre rozwiązanie, ale jedynie pod warunkiem, że dział download byłby przejrzysty i że nie byłoby zbędnego pieprzenia ze znalezieniem konkretnego moda. Czy wspomniana joomla lub coś podobnego jest w stanie to zapewnić? Może warto by zrobić coś w stylu M&B Repository?
http://www.mbrepository.com/
Możliwe że to by pasowało:
http://www.phpcredo.com/
Ale nie zagłębiałem się czy jest to płatne itp.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
jesli wy sądzicie, że strona internetowa tu cokolwiek zmieni to ja nie wiem ale chyba ktoś przespał wszystkie inicjatywy jakie miały miejsce na forum ostatnimi laty.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
51 użytkowników aktywnych przez ostatnie 15 minut
16 gości, 35 zalogowani, 0 Anonimowi użytkownicy

forum upada. koniec świata!

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
Powołać komisję która przyjrzy się wszystkim grupom i usunie zbedne

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
To może zrobić pierwszy lepszy admin. Jak mówiłem - nie warto się cackać. Żadna biurokracja w postaci komisji nie jest potrzebna. Działy do archiwum i przywracać jak ktoś wykaże aktywność, nie latać za nikim i nie prosić się o nic.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
no przenieść do archiwum! po to ono jest, po to jest ono i się nie pierdolić. wywiad środowiskowy w okolicy zamieszkania tych modderów też zrobicie?

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
Od kiedy są prowadzone te statystyki, tzn. do jakiej najwcześniejszej daty masz dostęp?
w tym momencie mam statystyki z ok 2 miechów, miałem z wcześniejszego okresu, ale przez pewne zdarzenie je straciłem

Thoro, nie pokazuj ile osób jest w tym momencie aktywnych, bo to nie ma sensu, ale faktem że przesiaduje teraz tyle osób, jest to że dziś jest dzień wolny, a w dni wolne jest ogólnie więcej odwiedzin oraz odsłon ;)
tylko na pewnej przestrzeni czasu widać że mniej osób odwiedza forum(pomijając okres wolnego świątecznego :D  ) oraz np. spadł PageRank z 3 do 2 :D  

Odnośnie joomli, jest dziurawa oraz wolna więc nie nadaje się na duży portal

kwestia downloadu, tak czy siak trzeba by zrobić taki upload gdzie podaje się linki, a to z tego powodu że byśmy się skichali z transferem

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Nieaktywne działy będą przenoszone do archiwum. Ale właściwie niewiele to przecież zmieni, nie polepszy sytuacji. Ukaże jedynie prawdziwy obraz tego co się tutaj dzieje.

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
Trzeba sie rozreklamowac jako polskie forum modderskie

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

Jawne działy i upadek moddingu Gothica
#37 2010-01-01, 22:25(Ostatnia zmiana: 2010-01-01, 22:26)
...zawdzięczamy Kazzowi, ale nie ważne...

brandzlujecie się tym że forum upada regularnie od kilku lat, fakt jest tak że ja nigdy nie stałem na drodze do jakichkolwiek zmian. zastanów się dobrze zdunek co ty przez kilka miesięcy bycia przesławnym adminem zrobiłeś?
najłatwiej jest napierdalać, podawać statystyki, a w efekcie powie ci się jakieś złe słowo, obrazi dumę i od razu mięknie ci rura. kurwa admin wielki z logami rozmów na gg, ile jeszcze się nimi będziesz chwalił zanim cokolwiek zrobisz? ja nigdy nie ukrywałem że nic nie robię wielkiego dla tm, zostawiając wszystko innym, wystarczająco dużo kosztowało mnie płacenie. teraz jak sam masz kasę robisz z siebie wielkiego mistrza. powtórzę to jeszcze raz do znudzenia DZIAŁAJ KURWA albo WYPIERDALAJ. jak nie ty, to ktoś inny, tm sobie poradzi w taki czy inny sposób.

jak nie to ja odejdę, tm nie upadnie bo nie ma ludzi niezastąpionych.

Kazzmir
  • Gość
o kurwa ;)
jak to poetycko i epicko zabrzmiało

jakbym udawał kogoś kim nie jestem na tm i obiecywał niewiadomo co to prosze bardzo, można by mnie oskarżać ale w takiej sytuacji jak ja zasadniczo oprócz płacenia nic nie robiłem, to pretensje do mnie są troche nie na miejscu. sam thoro więcej zrobiłeś i wielu innych.

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
brandzlujecie się tym że forum upada regularnie od kilku lat, fakt jest tak że ja nigdy nie stałem na drodze do jakichkolwiek zmian. zastanów się dobrze zdunek co ty przez kilka miesięcy bycia przesławnym adminem zrobiłeś?
najłatwiej jest napierdalać, podawać statystyki, a w efekcie powie ci się jakieś złe słowo, obrazi dumę i od razu mięknie ci rura. kurwa admin wielki z logami rozmów na gg, ile jeszcze się nimi będziesz chwalił zanim cokolwiek zrobisz? ja nigdy nie ukrywałem że nic nie robię wielkiego dla tm, zostawiając wszystko innym, wystarczająco dużo kosztowało mnie płacenie. teraz jak sam masz kasę robisz z siebie wielkiego mistrza. powtórzę to jeszcze raz do znudzenia DZIAŁAJ KURWA albo WYPIERDALAJ. jak nie ty, to ktoś inny, tm sobie poradzi w taki czy inny sposób.

jak nie to ja odejdę, tm nie upadnie bo nie ma ludzi niezastąpionych.
jak chciałem coś robić to jakieś pierdolone niestworzone historie, więc pierdole takie coś
i nie pierdol że nie działałem, swojego czasu chciałem zrobić portal, a Ty miałeś zrobić do tego kurwa grafikę, ale jak #msgote author=kazzmir link=topic=8252.msg76550#msg76550 date=1262381710]brandzlujecie się tym że forum upada regularnie od kilku lat, fakt jest tak że ja nigdy nie stałem na drodze do jakichkolwiek zmian. zastanów się dobrze zdunek co ty przez kilka miesięcy bycia przesławnym adminem zrobiłeś?

jak nie to ja odejdę, tm nie upadnie bo nie ma ludzi niezastąpionych.[/quote]
jak chciałem coś robić to jakieś pierdolone niestworzone historie, więc pierdole takie coś
i nie pierdol że nie działałem, swojego czasu chciałem zrobić portal, a Ty miałeś zrobić do tego kurwa grafikę, ale jak kłamałeś#msgote author=kazzmir link=topic=8252.msg76550#msg76550 date=1262381710]brandzlujecie się tym że forum upada regularnie od kilku lat, fakt jest tak że ja nigdy nie stałem na drodze do jakichkolwiek zmian. zastanów się dobrze zdunek co ty przez kilka miesięcy bycia przesławnym adminem zrobiłeś?

jak nie to ja odejdę, tm nie upadnie bo nie ma ludzi niezastąpionych.[/quote]
i nie pierdol że nie działałem, swojego czasu chciałem zrobić portal, a Ty miałeś zrobić do tego kurwa grafikę, ale jak  to kłam dalej, tylko nie dziw się że później mówią że jesteś starym zdziadziałym tetrykiem

a forum nie upadnie, będzie żyło jako theofftopers ale kurwa, idea tego forum była w ogóle inna

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry