Postulaty 1810310 5186

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1810310

Odpowiedzi 5186

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Zrobione

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Proszę o ukrycie działu Rzeki. Z góry dzięki.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Cześć.
Zrobione - dział Rzeki jest już w projektach porzuconych / zawieszonych i nie widać go z zewnątrz.
Bardziej ukrywać go nie będziemy, chyba że chwilowo - wtedy po prostu daj znać o jaki okres chodzi.

No chyba że chcesz kontynuować projekt pod inną nazwą / założeniami i naprawdę zależy ci żeby usunąć ślady tego że te assety wcześniej były wykorzystane inaczej :/ ...

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Dlaczego nie mogę pisać w sb? Non toper wyskakuje, że zostałem wyciszony przez Azteka do 01:00 . Jeżeli to kolejny zajebiście zabawny żart, proszę o uczepienie się kogo innego i odblokowania możliwości pisania w SB.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Moja wina, mając w pamięci jego wieloletni staż oraz jego urazę za pierwszym razem gdy dział został przeniesiony do obecnego działu, zaproponowałem mu przeniesienie go do działu tajnego, niewidocznego dla publiki.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

gothic1210
  • Gość
oddajcie propsy w tajnych działach

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome

Leinnan
Administrator

Postulaty
#3886 2016-01-02, 13:09(Ostatnia zmiana: 2016-01-02, 14:22)
A kiedy zniknęły?

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Koło 8 miechów temu.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nigdy nie było propsów w tajnych działach.

Były propsy w tajnych działach :P

PS. Rysa ma 12 postów a ponad 500 propsów. To wszystko z tajnych działów.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Były, ale nie były doliczane do ilości propsów przy profilu.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Cześć.
Zrobione - dział Rzeki jest już w projektach porzuconych / zawieszonych i nie widać go z zewnątrz.
Nie o to mi chodzi. Chciałbym aby temat był całkowicie ukryty. Nie jestem zainteresowany tym by dział był reklamowany szyldem projektu zawieszonego / porzuconego niezależnie od tego czy tak faktycznie jest czy nie.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Zmieniłem, że dział widzą tylko osoby z grupy Rzeka, nikt inny.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Były doliczane lol...

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Były doliczane lol...

Jesteś pewien? Tak teraz pomyślałem że mogło mi się pomylić z postami, które nie były doliczane, ale co do propsów, nie jestem teraz pewien.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Były doliczane lol...

Jesteś pewien? Tak teraz pomyślałem że mogło mi się pomylić z postami, które nie były doliczane, ale co do propsów, nie jestem teraz pewien.

Tak, jestem pewien. Propsy były w tajnych działach kiedyś i były wliczane. Nie były wliczane tylko posty pisane tam.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Potwierdzam.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Nigdy nie było propsów w tajnych działach.
Były, zostało to zmienione przy przenosinach na smf. Później część działów miała propsy w tajnych działach, część nie - chyba osobiście wyłączałeś je we wszystkich w imię równości.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Wydaje mi się, że Avallach ironizował, ale dobra :D

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nie ironizowałem.
Przynajmniej odkąd jesteśmy na SMF nie ma propsów w tajnych działach. Wydawało mi się że na IPB też nie było, ale mogło mi się pomieszać z tym że nie były tam liczone posty, a propsy tak. Możliwe że nie było takiej technicznej możliwości.
Propsy są wyłączone w tajnych działach z tego samego powodu co liczenie postów. Byłoby to nie fair wobec tych którzy dostępu do tych działów nie mają, mogłyby tam latać propsy bez powodu.

Mi to szczerze mówiąc wszystko jedno. Najchętniej całkiem wyłączyłbym licznik propsów per user. Zostawił tylko per post. Ewentualnie żeby było widać ile miał propsów w tym dziale w którym się pisze w tej chwili. Coś podobnego jest bodajże na stronach z rodziny StackExchange (programiści na pewno kojarzą StackOverflow, nie wiem jak ci z was którzy programistami nie są). To jakby rodzina "forów" na różne tematy i w każdej z nich jest osobny / częściowo osobny licznik "propsów". Chodzi o to że ktoś kto się zna na Judaizmie i ma za to mnóstwo punktów wcale nie musi być autorytetem w dziedzinie baz danych, nawet jeśli tam też się czasem wypowiada. No, ale robienie czegoś takiego wymagałoby żeby ktoś poświęcił trochę pracy, a na to liczyć nie możemy.

Jak poprze to jeszcze paru mocno aktywnych userów BEZ dostępu do tajnych działów to czemu nie, możemy włączyć te propsy w tajnych działach.

0 użytkowników
Do góry