O temacie
Autor Lavius
Zaczęty 20.01.2008 roku
Wyświetleń 1786392
Odpowiedzi 5186
kaczka RaveN Studio
Źle się wyraziłem. Mówiąc trolling miałem na myśli, że ktoś dla żartu zagłosuje o osobę, która wznieciła lincz, a jest dobrą (?) osobą w naszej społeczności.
Co do multikont to od razu je wykrywacie czy nie? Bo jak nie, to właśnie o to mi chodzi.
Sawik
Już twój pierwszy punkt jest za bardzo skomplikowany, bo wymaga powołania komisji która ręcznie sprawdzi każdy oddany głos czy został oddany przez rozpoznawalną osobę. Do tego "rozpoznawalnosć" jest kryterium bardzo nieścisłym. Czy ten Kageyoshi jest rozpoznawalny? Czy jest rozpoznawalny tajemniczy695 który ma założonych od groma wątków tutorialowych na temat Unity? Czy jest rozpoznawalny Xardas641? Jak sprawdzisz co zrobił co by sprawiało że jest rozpoznawalny albo jak sprawdzisz że nie zrobił niczego takiego?
inż. Avallach Administrator
Cytat: Avallach w 2015-06-16, 19:05Już twój pierwszy punkt jest za bardzo skomplikowany, bo wymaga powołania komisji która ręcznie sprawdzi każdy oddany głos czy został oddany przez rozpoznawalną osobę. Do tego "rozpoznawalnosć" jest kryterium bardzo nieścisłym. Czy ten Kageyoshi jest rozpoznawalny? Czy jest rozpoznawalny tajemniczy695 który ma założonych od groma wątków tutorialowych na temat Unity? Czy jest rozpoznawalny Xardas641? Jak sprawdzisz co zrobił co by sprawiało że jest rozpoznawalny albo jak sprawdzisz że nie zrobił niczego takiego?Myślałem że można zabronić głosowania nowym i bezpostowcom. Przez "rozpoznawalność" miałem na myśli po prostu userów zarówno górnego jak i dolnego forum, głównie miało to wykluczyć zakładania multikont w celu ratowania dupy lub pozbywania się kogoś tam.
Właśnie mówię że mi się wydawało że admin mógł to ustawić, widocznie się mylę, albo jest to możliwe dopiero na poziomie działu, nie tematu/ankiety.
@kaczka jest coś takiego jak "Sprawdzanie IP"
Niczego takiego nie ma.
Maciej
Nadal trzeba by sprawdzać każdy głos ręcznie czy jest "ważny".
Simon Said Moderator
Splash Moderator
Glaca
Draks