Postulaty 1781400 5186

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1781400

Odpowiedzi 5186

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Weź bo jakiś nieogar uwierzy.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
To dość oczywiste biorąc pod uwagę że połowa aktywnej administracji (czytaj: ja) formalnie należy do tego teamu: po znajomości
Skoro jesteś w teamie, może ty naświetlisz sprawę, jak to w rzeczywistości wygląda?
Przecież nie mogę napisać że za miesiąc jest planowana premiera-niespodzianka i dlatego jestem za utrzymaniem działu tam gdzie jest pomimo że od tak dawna nic nie pokazywano w przygotowaniach na ten moment.
Zacytuję to za miesiąc :lol2:

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

Postulaty
#3342 2015-04-09, 08:08(Ostatnia zmiana: 2015-04-09, 08:17)
Wszedłem na stare konto na tym Waszym forum i co widze w dziale dla zarejestrowanych, gdzie ponoc mialyby być materialy? Ostatni post z 26.06.2014 - 19:48

@Avallach to mowie, dobrowolnie zrzeknijcie sie działu, a za miesiąc jak bedzie juz ta premiera (taaa, haha) to wtedy go otworzycie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#3343 2015-04-09, 08:37(Ostatnia zmiana: 2015-04-09, 10:23)
To dość oczywiste biorąc pod uwagę że połowa aktywnej administracji (czytaj: ja) formalnie należy do tego teamu: po znajomości
Skoro jesteś w teamie, może ty naświetlisz sprawę, jak to w rzeczywistości wygląda?
Przecież nie mogę napisać że za miesiąc jest planowana premiera-niespodzianka i dlatego jestem za utrzymaniem działu tam gdzie jest pomimo że od tak dawna nic nie pokazywano w przygotowaniach na ten moment.
Zacytuję to za miesiąc :lol2:
Nie napisałem że nie mogę tego napisać bo to tajne. Być może nie mogę tego napisać po prostu dlatego że tak zwyczajnie nie jest :lol2:

@ down - ;_;

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tymsamym Avallach kończy swoją passę całkiem udanych żartów :D 

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Tymsamym Avallach kończy swoją passę całkiem udanych żartów  
HAHAHA Najlepszy post tej dyskusji :ok: 
@Avallach, ale musisz przyznać, że różnica między postawą Gothera, a KzW jest wielka, a to KzW robiłeś największe problemy z przeniesieniem działu z powrotem do aktywnych projektów. Teraz problem polega na tym, że Gother "faktycznie" potwierdził, że prace trwają dalej, ale jednocześnie stwierdził, że nie będzie dawał tutaj skrinów. Mimo takiej deklaracji ignorujesz ten problem.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
@gothicman przecież premiera za miesiąc ;). A KzW pokazywał KONKRETY a DK nic!

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#3347 2015-04-09, 15:49(Ostatnia zmiana: 2015-04-09, 16:03)
@Avallach, ale musisz przyznać, że różnica między postawą Gothera, a KzW jest wielka, a to KzW robiłeś największe problemy z przeniesieniem działu z powrotem do aktywnych projektów
Jakie znowu kurwa problemy? Cytuję mojego posta z tamtej dyskusji:
wystarczy żebyś raz na pół roku dał znać że coś robiłeś lub robisz lub będziesz robił. Nie musisz pisać co. Nie musisz informować o postępach. Nie musisz "na bieżąco". Nazwa działu została od razu poparwione na "Zawieszone lub...". Wcześniejsza nazwa była przypadkowym błędem. Jeśli przez ponad pół roku przy projekcie nie jest robione nic to nie widzę żadnego oszczerstwa w określaniu go jako zawieszony, bez znaczenia jak długo projekt był robiony wcześniej.
Uważam że jeśli KzW nie chciał spełnić nawet tego naprawdę kurewsko niskiego minimum, to uważam że zostawianie jego działu tam gdzie był było całkowicie normalne.

Gother problemów z tym nie robił. Napisał od razu że są prowadzone prace. Być może kłamał. Może nawet KzW kłamał że prace nad Rzeką NIE są aktualnie prowadzone. To nie ma znaczenia. Znaczenie ma to że oba projekty zasłużyły na pewną dozę zaufania. Nie jest ono nielimitowane. Jeśli za jakiś czas (na razie zostało ustalone pół roku) w którymś z działów ciągle nie będzie pokazywanych postępów, to trafi on do zawieszonych. I tym razem nie będzie już mógł liczyć na jakiekolwiek zaufanie które sprawi że wystarczy napisać że coś się robi.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
KzW o wiele szybciej zareagował na przeniesienie działu i napisał temat "Co jest kurwa?", mimo tego trzeba było trochę odczekać. W przypadku DK dział został przywrócony od razu. 

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Ehh. @Avallach wiem, że jestes w SF. Ale czy DK pokazało chociaż 1% tego co KzW? Nie. Jak ktoś stwierdził, to co pokazywali albo gdzieś było albo mogło być zrobione w celach wprowadzania graczy w błąd, że coś jest tworzone. Tak trudno skoro macie coś zrobić In Game nawet 10 minutowy który COŚ sensownego pokaże? 

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
KzW o wiele szybciej zareagował na przeniesienie działu i napisał temat "Co jest kurwa?", mimo tego trzeba było trochę odczekać. W przypadku DK dział został przywrócony od razu.
Napisał "Co jest kurwa". A Gother napisał że prace nad modem trwają (czego KzW napisać nie chciał). Czaisz różnicę?

@Kuba Czaker
Jeśli nie liczyć leveldesignu KzW (bo głównie to pokazywał), SF pokazało przez lata prawdopodobnie wielokrotnie więcej od niego. Nie wspominając o tym że ma na swoim koncie inne mody, co dodatkowo buduje wiarygodność tej grupy.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Raczej samo oburzenie KzW było jednoznaczne z faktem, że prace trwają, poza tym na jakiej zasadzie twierdzisz, że tego napisać nie chciał? Ja nie napotkałem się z żadną taką deklaracją.

Post połączony: 2015-04-09, 16:19
EDIT: Również polemizowałbym z tym, że DK pokazało więcej niż SF. 

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
na jakiej zasadzie twierdzisz, że tego napisać nie chciał? Ja nie napotkałem się z żadną taką deklaracją.
Pisał że chce żeby dział przenieść z powrotem. A ja pisałem że aby się to stało, wystarczy że napisze że w ciągu pół roku trwały, trwają bądź będą trwały jakiekolwiek prace. I nie spotkałem się z jego strony z żadną taką deklaracją.

samo oburzenie KzW było jednoznaczne z faktem, że prace trwają
Gother też jest oburzony. Szach mat.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
na jakiej zasadzie twierdzisz, że tego napisać nie chciał? Ja nie napotkałem się z żadną taką deklaracją.
Pisał że chce żeby dział przenieść z powrotem. A ja pisałem że aby się to stało, wystarczy że napisze że w ciągu pół roku trwały, trwają bądź będą trwały jakiekolwiek prace. I nie spotkałem się z jego strony z żadną taką deklaracją.

samo oburzenie KzW było jednoznaczne z faktem, że prace trwają
Gother też jest oburzony. Szach mat.

KZW pokazał i tak w chuj dużo, nie to co gówno DK. Szach mat ateiści.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
A Gotherowi powinni zabrać moda działu, @Worewolf świadkiem, że usunął mój post który był rada i niczego nie naruszał i nie łamał.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ej ludki, jak wam przeszkadza ten dział w starym miejscu to go ukryjcie. Projekt NIE JEST porzucony!
Myślę, że to chyba jest wystarczający dowód na to, że prace trwają.
Zaznaczę nawet istotny fragment:
Projekt NIE JEST porzucony!
Czy naprawdę zamierzasz w ten sposób się wygłupiać i pisać, że w tej deklaracji nie zamieścił informacji, iż robił coś w przeciągu pół roku? 

Gother może być oburzony, ale jego "wyjebana" postawa w stosunku do forum sprawia, że oburzenie jest uzasadnione u graczy, a nie u niego.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
A na SF forum też nic nie ma i dostaje się bany za pytania czy prace kiedykolwiek trwały. DK od 10 lat naciąga zaufanie graczy i czas przestać robić im nadzieje.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
A Gotherowi powinni zabrać moda działu, @Worewolf świadkiem, że usunął mój post który był rada i niczego nie naruszał i nie łamał.
Dopóki to jego subforum, rządzi się na nim sam. Podobna sytuacja była z któryś z teamów translatorskich.
Czy naprawdę zamierzasz w ten sposób się wygłupiać i pisać, że w tej deklaracji nie zamieścił informacji, iż robił coś w przeciągu pół roku?
Nie ma żadnego wygłupu w pisaniu że w tej deklaracji nie ma informacji że robił coś w przeciągu pół roku. To że projekt nie jest porzucony, oznacza tylko że zamierza coś kiedyś robić. Nie wiadomo kiedy. Jeśli ma to być za dwa lata, to na ten czas projekt zostaje przez nas uznany za zawieszony.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Ktoś się chcę ze mną założyć, że modyfikacja DK nie wyjdzie wcześniej niż 2020?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Dopóki to jego subforum, rządzi się na nim sam. Podobna sytuacja była z któryś z teamów translatorskich.
Nie ma żadnego wygłupu w pisaniu że w tej deklaracji nie ma informacji że robił coś w przeciągu pół roku. To że projekt nie jest porzucony, oznacza tylko że zamierza coś kiedyś robić. Nie wiadomo kiedy. Jeśli ma to być za dwa lata, to na ten czas projekt zostaje przez nas uznany za zawieszony.

Jeśli jest uznany za zawieszony, to niech powędruję tam gdzie jego miejsce.

0 użytkowników
Do góry