Postulaty 1786204 5186

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1786204

Odpowiedzi 5186

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#1780 2012-06-01, 12:53(Ostatnia zmiana: 2012-06-01, 12:58)
Nie mogłem znaleźć twojego numeru gg, a na forum wydawało mi się że nie zaglądasz (bo dział był martwy).
Po prostu daj znać jak będziesz miał jakieś świeże materiały.

Powiedzmy szczerze, w dziale Gother Moda działo się zdecydowanie najmniej spośród tych modów które są tam prezentowane (przynajmniej w większej skali czasu). Ani Buła, ani Adanos nie mieli nic przeciwko ukryciu go.

Działy przydzielane są projektom na temat których jest udostępnianych wyjątkowo dużo materiałów, tak że zwykły temat by nie wystarczył. W twoim były trzy tematy, a aktualizacje pojawiały się od święta. Screenów z gry właściwie chyba prawie w ogóle nie było, głównie rendery.

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica

Gother

Postulaty
#1781 2012-06-01, 15:12(Ostatnia zmiana: 2012-06-01, 15:20)
Kompletnie się nie zrozumieliśmy. Nie mam do nikogo żalu, że dział zniknął, tylko, że nikt mnie o tym nie uprzedził i tak zdawkowo potraktował.
Więc ponawiam, czy wciąż tak będzie?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Jeśli ci chodzi o to czy wciąż nie będziesz informowany, to nie, skoro pojawiasz się regularnie na forum to następnym razem mogę wysłać PW. Możesz mi też podać swój numer gg, który w jakiś sposób zniknął mi z listy.

Jeśli chodzi o to czy dział wciąż będzie ukryty, to tak. Przynajmniej dopóki nie pojawi się większa ilość nowych materiałów. Mogę też przywrócić go tymczasowo, jeśli potrzebujesz dostępu do jakichś tematów, albo wydzielić główny do jawnego działu nadrzędnego.

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Jeśli ci chodzi o to czy wciąż nie będziesz informowany, to nie, skoro  pojawiasz się regularnie na forum to następnym razem mogę wysłać PW.  Możesz mi też podać swój numer gg, który w jakiś sposób zniknął mi z  listy.

Tej doby odwiedziłem forum jakieś 10 razy i napisałem bodajże 3 posty. Jeśli dobrze zrozumiałem to właśnie zacząłem pojawiać się regularnie. Toć tempo mordercze! Naprawdę nie sądzę bym był w stanie zareagować o kolejnej decyzji usunięcia gdy widzę, że postulat o działach pojawił się wczoraj wieczorem, a dziś rano dwóch już nie było. Jakby ustalić, że moderacja uprzedzi, wysyłając na pw ultimatum 5 czy 4 dni do zainteresowanych użytkowników, którzy ostatni raz pojawili się na forum nie dłużej niż tydzień to naprawdę byłoby fajnie. I od razu wkleić do regulaminu.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
daloby rade zrobic w jakim poscie i od kogo otrzymalismy np. ostatnie 10 propsow (albo 10 naszych postow spropsowanych przez innych)?

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Postulaty
#1785 2012-06-05, 00:39(Ostatnia zmiana: 2012-06-05, 00:39)
No, przydałoby się. Ostatnio przybyło mi propsów i nie wiem nawet za co.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Też się dopinam XD. Brak takiej informacji to zmora każdej propsiarskiej dziweczki, ale nie tylko.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Temat był już wcześniej poruszany, ale w zawierusze matur przepadł
Link - Chyba o to chodzi, żeby wgrać

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
To jak wgracie to?? :D

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Niestety, serwer odmawia wgrania tego rozszerzenia :( Ktoś musi po prostu skonfigurować serwer.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Niestety, serwer odmawia wgrania tego rozszerzenia :( Ktoś musi po prostu skonfigurować serwer.

Ktoś musi po prostu skonfigurować serwer.

Ktoś

Allach? :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
No to nie możecie z nim pogadać?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

Postulaty
#1793 2012-06-06, 17:26(Ostatnia zmiana: 2012-06-06, 17:27)
Zdunek teraz jest bardziej zainteresowany kasą i studiami (o ile jeszcze ich nie skończył) niż tam jakimś niszowym forum.  :ok:

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
postuluje o zakaz umieszczania w awatarze grafiki banned. bylo smiesznie ale juz denerwuje

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
postuluje o zakaz umieszczania w awatarze grafiki banned. bylo smiesznie ale juz denerwuje
A w ramach oduczenia tego osób tak robiących, polecam dodanie grupy banned na jakiś czas. Skoro tak bardzo chcą być "Banned" to czemu im tego bronić?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Nie. Sam kiedyś próbowałem wgrać to rozszerzenie albo jakieś podobne. Błąd wiąże się z konfiguracją serwera, do której ma dostęp jego właściciel, czyli Zdunek.
Zawsze myślałem, że właścicielem jest Kazzmir. Coś się zmieniło, czy ja byłem źle poinformowany?

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#1797 2012-06-09, 18:00(Ostatnia zmiana: 2012-06-09, 18:04)
Tak, zmieniło się lata temu przed twoją rejestracją (czyli właściwie byłeś źle poinformowany), Kazzmir jest właścicielem domeny, a Zdunek serwera. Mogą trzymać się w szachu jak prezydent i sejm :lol2:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Postulaty
#1798 2012-06-09, 18:11(Ostatnia zmiana: 2012-06-09, 18:11)
Kazzmir to Bronek?  :lol2:  W sumie to nawet podobny

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
ściął włosy?

0 użytkowników