Postulaty 1785477 5186

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1785477

Odpowiedzi 5186

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#1760 2012-05-26, 11:31(Ostatnia zmiana: 2012-05-26, 11:50)
Sawik postuluje o odbanowanie go 5 dni przed terminem (chciał bana na równo miesiąc), ponieważ "dostał się na GameDev, ale warunkiem jest korzystanie z Autodesk Maya z którego chyba kilka osób korzysta na forum" i chciałby się o tym programie czegoś dowiedzieć. Jako że generalnie nie powinno być wycofywania się z bana na własne życzenie, jak ktokolwiek się sprzeciwi, Sawik będzie musiał poradzić sobie sam.
Tak więc, ktoś chce to zawetować?

@down: Luk, piszesz trochę niejasno. Zawetować = sprzeciwić się (postulatowi o odbanowanie), a ty właśnie napisałeś że tego nie robisz.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
A niech pocierpi te 5 dni jeszcze nic mu sie nie stanie.  :lol:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#1762 2012-05-26, 18:05(Ostatnia zmiana: 2012-05-26, 18:43)
Ok, mamy pierwszy sprzeciw, no to będzie musiał poczekać.
@down: Napisałeś "ja nie", czyli NIE wyraziłeś sprzeciwu. Tak czy inaczej to nieważne, pytanie było tylko o to czy jest ktokolwiek kto jest przeciwny, bo to zamyka sprawę. Sawik sam prosił o tego bana i każdy ma prawo oczekiwać że nie będzie mógł tak po prostu się wycofać.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
DreamVader 2

Postulaty
#1763 2012-05-26, 18:24(Ostatnia zmiana: 2012-05-26, 20:39)
Jak pierwszy, przecież ja wcześniej zavetowałem
@up
Sorry. Miałem na myśli, że "nie", jako, żeby nie dostał unbana przedczasem. Przepraszam za nieszcisłości w poprzednim poście.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Postuluje o danie mi grupy użytkownicy na primary.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Postuluję o odebranie działu na forum modyfikacji Umbilivium, poziom prac tam przedstawionych jest żałosny, w dodatku prawdopodobnie kradną oni prace innym modderom, np.
http://themodders.org/index.php?/topic/17278-return/

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Postuluję o odebranie działu na forum modyfikacji Umbilivium, poziom prac tam przedstawionych jest żałosny, w dodatku prawdopodobnie kradną oni prace innym modderom, np.
http://themodders.org/index.php?/topic/17278-return/

Popieram. Do tego rzadko cokolwiek pokazuja, a jak pokazuja to tak jak rybcia zauwazyl byle gówno.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Hamlet

Hamlet

Użytkownicy
posty7
Propsy5
  • Użytkownicy
Popieram. Do tego rzadko cokolwiek pokazuja, a jak pokazuja to tak jak rybcia zauwazyl byle gówno.
Analogicznie do tego jeszcze Gother Mod, Dzieje Khorinis oraz Rzeka, nie ma równych i równiejszych.

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
KZW (rzeka) pokazał że jego mod trzyma klasę i nie ma powodu do odebrania działu. DK to samo klasa w klasie. Gother mod się nie wypowiadam. Popieram karpia albo niech coś pokażą rozsądnego trzymającego poziom albo ukryjcie dział aż tego dokonają.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Analogicznie do tego jeszcze Gother Mod, Dzieje Khorinis oraz Rzeka, nie ma równych i równiejszych.

Najlepiej kurwa wszystkim dać działy bo w końcu ci co nie mają mogą czuć się szykanowani. Ja pierdole :facepalm:

Inaczej: Nie ma równych i równiejszych, są lepsi i gorsi.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#1770 2012-05-31, 20:04(Ostatnia zmiana: 2012-05-31, 21:04)
Działy Umbilivium i Gother Mod trafiły do archiwum. Oba mogą zostać przywrócone, jeśli twórcy zaczną nadsyłać trzymające poziom materiały. Do tego czasu, autorom proponuję założyć tymczasowy temat w "Zapowiedziach modyfikacji" i tam wszystko trzymać. W razie potrzeby mogę też połączyć tematy z działu w jeden i jego udostępnić.

Przy okazji: zbliża się czas, kiedy tajny dział theSect także będzie musiał trafić po prostu do archiwum. Jest jakiś chętny doświadczony i aktywny modder Gothica I który chciałby przejąć cały projekt w bardzo zaawansowanej, właściwie finalnej fazie rozwoju? (do skończenia dialogi i misje) Odpisywać proszę na pw. Ogłoszenie nie dotyczy osób o stażu na forum krótszym niż rok.

//edit: ok, chętni o stażu krótszym niż rok niech piszą prosto do Wowoza.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
nie dotyczy osób o stażu na forum krótszym niż rok.

WTF? :|  Co to za kryterium z dupy?

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Przy okazji: zbliża się czas, kiedy tajny dział theSect także będzie musiał trafić po prostu do archiwum. Jest jakiś chętny doświadczony i aktywny modder Gothica I który chciałby przejąć cały projekt w bardzo zaawansowanej, właściwie finalnej fazie rozwoju? (do skończenia dialogi i misje) Odpisywać proszę na pw. Ogłoszenie nie dotyczy osób o stażu na forum krótszym niż rok.
Komuś Bagno przeszkadza? Nic się nie stanie przecież jak dalej posiedzi na forumie. I tak dla prawie każdego jest niewidzialne.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Postulaty
#1774 2012-05-31, 23:20(Ostatnia zmiana: 2012-05-31, 23:21)
A teraz jesteŚCIE starzy i zgrzybiali, czas umierać i usuwać z niewidoku do większego niewidoku posty. W sumie nie widzę przeciwskazań, chociaż ja nie mam za wiele to powiedzenia w tej sprawie :D

P.S. Przyznaj, że sygnaturę mam zajebistą

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
kiedy jeszcze byliśmy młodzi i naiwni próbowaliśmy robić moda.
:lol:  :ok:

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel

Sawik

Postulaty
#1776 2012-06-01, 00:28(Ostatnia zmiana: 2012-06-01, 00:40)
Postuluję o zakazanie pisania tematów w dziale Skrypty (Modding Gothica) bez rozpoczęcia prac nad skryptem. Takie tematy są najczęściej źródłem spamu ponieważ zakładający je nie mają zielonego pojęcia za co się biorą i prędzej czy później ktoś to robi w 100% za nich.

Co do banowania i odbanowywania osób na własne życzenie, myślę że dobrym pomysłem byłoby nakładanie kary za przedwczesną prośbę o unbana, np. 10% ostrzeżenia. Już tłumaczę czemu, niektórym, tak jak mi niedawno, w trakcie trwania bana sytuacja może się zmienić i mogą potrzebować zasięgnąć rady na forum. Ostrzeżenia miałoby na celu powstrzymanie osób od robienia tego tylko po to by zwrócić na siebie uwagę.

Edit w spoilerze
Spoiler
Ktoś jeszcze chce?
Cytat: Poziom ostrzeżeń - Sawik#msg1033642
Poziom został podwyższony    Poprosił o bana na miesiąc.
Mogliście powiedzieć że wiąże się to z warnem, np. ja bym nie prosił w takiej sytuacji.

Ponieważ jestem też uber hujem podpierdolę jednego (a może raczej dwóch?) użytkowników.
Otóż Brachol oraz Lolq to ta sama osoba, multikonta są zakazane na forum, reszty mówić raczej nie muszę. [Tak, wiem jestem podły.]
Co prawda wiem też o osobniku który założył sobie drugie konto mimo bana, ale chyba aż tak podły nie jestem.

Nie ma kurwa mowy. Prosił o bana, teraz niech czeka. To się robi przesada, jak będziemy tak na życzenie odbanowywać, to zaraz wszyscy zaczną prosić o bany żeby pozwracać na siebie uwagę.

Źle wybrał, niech teraz cierpi.
Ogółem props, o to kiedyś się kłóciłem itp itd, ale czemu akurat wtedy jak mnie kaczka potrzebował? :lol2:  (coby było jasne, kaczka naprawdę wtedy mnie potrzebował, przedstawiony kawałek rozmowy jest wycięty z kontekstu)

Jesteś podły!
Spoiler
I tak sobie poradziłem dzięki pomocy Ryboppłotki, który mnie przedstawił Legomirowi, użytkownikowi maji. Teraz będę miał zapewne problemy z fotoszopem.

Miałem jeszcze chyba o kilka rzeczy postulować, ale przez miesiąc zdążyłem zapomnieć :(

Edit2 @Down
Dzięki za troskę.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Jesteś podły!
Spoiler
I tak sobie poradziłem dzięki pomocy Ryboppłotki, który mnie przedstawił Legomirowi, użytkownikowi maji. Teraz będę miał zapewne problemy z fotoszopem.

Miałem jeszcze chyba o kilka rzeczy postulować, ale przez miesiąc zdążyłem zapomnieć :(

Przepraszam, ale ty poprosiłeś sam o tego bana ja tylko pilnowałem aby prośba dobiegła bez żadnych zakłóceń do końca.  :lol:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#1778 2012-06-01, 10:46(Ostatnia zmiana: 2012-06-01, 10:47)
Odrzucam postulat co do zakazu pisania w dziale skrypty. Zalecam raczej ignorowanie takich tematów i nie pomaganie takim osobom, a jeśli już, to nie dając gotowe skrypty, ale jedynie bardzo ogólne wskazówki, tak żeby musiały się naprawdę namęczyć żeby coś osiągnąć.

Co do warna za przedwczesny unban, stosuję odwrotną taktykę - daję 10% warna z góry, bo właśnie przez warn panel najszybciej zablokować konto na określony czas (co prawda można zrobić to bez zwiększania poziomu :lol: ). Jednak jest to przecież koszt niewielki, a odstrasza przed pochopnym korzystaniem z tego. Długo jeszcze będę powtarzał że przez uzbieranie 100% warna zbanowano dopiero kilka osób, ostatnio do tego grona dwukrotnie dołączył Dragomir (rekordzista).

Niestety nie mam podstaw aby uważać że Brachol i Lolq to ta sama osoba. Nie pokrywają się ani razu nawet dwie pierwsze części ich adresów IP. Musiałbyś dostarczyć jakieś dowody. Za to przy okazji znalazłem inne multi Brachola, Beziog.

Nie będzie odbanowywania przed czasem. W ogóle prośba o bana, nawet tymczasowego jest nienormalna (bo ktoś normalny mógłby po prostu się wylogować i nie logować ponownie przez jakiś czas) i wprowadza chaos, a odbanowywanie na prośbę podnosi go do potęgi. Jak już komuś bardzo zależy na tym tymczasowym banie, to możemy go nakładać, ale warunkiem jest właśnie niemożliwość wycofania się. Jak się nie jest całkowicie pewnym, to lepiej po prostu się wylogować i mieć możliwość powrotu kiedy tylko będzie potrzeba.

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Działy Umbilivium i Gother Mod trafiły do archiwum. Oba mogą zostać przywrócone, jeśli twórcy zaczną nadsyłać trzymające poziom materiały. Do tego czasu, autorom proponuję założyć tymczasowy temat w "Zapowiedziach modyfikacji" i tam wszystko trzymać. W razie potrzeby mogę też połączyć tematy z działu w jeden i jego udostępnić.

Dziwi mnie, że o tym iż znika mój dział dowiaduję się dopiero PO* fakcie. Nikt nie ostrzeże nawet przez pw, choć ktoś tu ma nawet dostęp do moich prywatnych kontaktów, o gg już nie wspomnę. Tylko po co o czymkolwiek powiadamiać? Zauważy, że coś zniknęło to się zgłosi i będzie tłumaczył. Bodzi mnie tak bezkontaktowe i bezosobowe traktowanie. Doświadczone choćby i od osób całkiem obcych byłoby bardzo niemiłe. Czy można liczyć na zmiany?

*Bynajmniej, nie ta polityka.

0 użytkowników
Do góry