Postulaty 1796143 5186

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1796143

Odpowiedzi 5186

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Taką rzecz zauważyłem - ponieważ reinkarnowany Kazz jest moim dobrym kolegą XD chciałem go dodać do znajomych, jednak wyświetla się mi komunikat, że on już jest moim kolegą, a ja wyraźnie widzę, że nie.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Być może masz to co ktoś wyżej miał? To działa obustronnie, Kazz musiałby cię dodać, ponieważ pokaże tylko jeżeli oboje macie siebie w znajomych, jeżeli wysłałeś mu zaproszenie to, albo nie zaakceptował, albo bo reinkarnacji nie ma ciebie w znajomych więc musiałby cię dodać raz jeszcze. (Czy ktoś rozumie o czym ja gadam?)

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

Postulaty
#1522 2012-03-12, 16:33(Ostatnia zmiana: 2012-03-13, 17:19)
Ja to wyżej miałem, ale to tak nie działa. Wysłałem zaproszenie bez problemu, nie było żadnych komunikatów.

edit: a nie, zaraz, racja. sorry, pojebao mi się.

makin' bacon

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Poza tym ja już jestem kolegą kazza... to on nie jest moim.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Ja nie mam czasu. Inni pewnie też nie. Jak chcesz to mogę ci dać moderatora tego działu.
Niekoniecznie muszę to być ja, ogólnie może to być ktokolwiek to by to ogarnął. Jeżeli nie będzie chętnych to się mogę tym ewentualnie zająć.
Trzy dni mnie nie było i takie rzeczy się dzieją :|
Ja się tym zajmę.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
postuluje o synchronizacje newsow na fejsie i blipie

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Postuluje o zdjęcie bana na moim  szkolnym ip 10.0.0.22
Buła mówił że nie banowaliście i pogada z Avallachem ale nadal wyświetla mi się ban...

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Fakt... teraz dopiero widzę że część zjadłem. To weź jak możesz po komentarzach z starego konta zobacz IP i sprawdź czy któreś z nich jest zbanowane.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#1530 2012-03-14, 12:11(Ostatnia zmiana: 2012-03-14, 12:24)
Fakt... teraz dopiero widzę że część zjadłem. To weź jak możesz po komentarzach z starego konta zobacz IP i sprawdź czy któreś z nich jest zbanowane.
Nie wiem o jakie komentarze ci chodzi. Po prostu pójdźże to tej szkoły, tam sprawdź IP (choćby wpisz w Google My IP) i je podaj, to znajdę i odblokuję :D

Rybopiotr, to nie jest miejsce na spam. Nowe śmieci do tematu Teoria chaosu w offtopie (który chwilowo jest celowo zamknięty).

//edit: blokada animowanych awatarów działa więc, z powrotem otwieram tamto siedlisko spamu.

//Buła: Komentarze = posty, według niego :lol2:

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy

Gotyk

Postulaty
#1531 2012-03-14, 13:55(Ostatnia zmiana: 2012-03-14, 14:04)
POSTY XD Z chęcią bym to zrobił gdybym miał do niego dziś dostęp:P Jutro podam :>

Postuluję także o utworzenie w Zapowiedziach modyfikacji pod dział dla modyfikacji Umbilivium i przeniesienie tego tematu do poddziału http://themodders.org/index.php?/topic/15856-tworzymy-modyfikacje-i-ty-mozesz-sie-dolaczyc/   oraz modera w tym dziale dla mnie,Reverse i Wolfikmana.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#1532 2012-03-14, 14:53(Ostatnia zmiana: 2012-03-14, 14:54)
Odpowiedziałem na pw. Proces przyznawania jawnych działów jest trochę bardziej złożony niż złożenie postulatu. A pochopne działanie może być nie najlepsze, co pokazuje choćby przykład krótko istniejącego jawnego działu "Osada" i jeszcze jakiegoś innego, którego nazwy ja ani pewnie już nikt inny nie pamiętamy, bo oba były praktycznie puste i szybko umarły naturalną śmiercią.

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Tak jak było opisane w temacie działamy jawnie i mamy zamiar stworzyć dużą modyfikację pod G2. Połączone zostały już światy z G1, G2 NK i jesteśmy w trakcie wprowadzania nowych zenów.
Fabuły mamy dopiero zarys jednak zostanie on wykorzystany tyle że zmienimy go jeszcze na rzecz większego świata tak by wykorzystać pełne możliwości moda, prosiłeś o scennery
Filmiki też mamy, jeden nawet został dodany w temacie na TM.
Pozdrawiam.

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka

maciejh
Rzeka

Postulaty
#1534 2012-03-14, 16:47(Ostatnia zmiana: 2012-03-14, 16:48)
Co się dzieje z powiększeniem napisu? Na przykład patrzcie na moją sygnaturę. I nie mogę tego poprawić =.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Dałem propsa MaciejowiH. Strona pokazuje, że dostał dwa propsy. Użytkownicy którzy go dali to: Luk, oraz... Luk. Jakim cudem dałem mu 2 propsy? Proszę o usunięcie jednego. Odświeżałem strone i to samo.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co się dzieje z powiększeniem napisu? Na przykład patrzcie na moją sygnaturę. I nie mogę tego poprawić =.
Avallach zablokował możliwość zmiany rozmiaru czcionki. A szkoda, bo domyślna jest imo za duża.

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Dlaczego Avallachu to zrobiłeś? Coś było nie tak?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#1538 2012-03-14, 18:40(Ostatnia zmiana: 2012-03-14, 18:45)
Luk, to nie jest pierwszy raz kiedy dublujesz propsa. Może o tym nie wiesz, ale w pewnych kręgach jesteś z tego sławny, wybrańcze jeden :lol2:  Nikt inny na całym forum tak nie ma i nie mamy zielonego pojęcia dlaczego tak jest. Normalnie jest zabezpieczenie przez które nie da się dwa razy spropsować tego samego posta.

Macieju, regulamin zabrania używania w sygnaturach czcionek większych niż domyślna i od zawsze tak było (i wcale nie było to głupie). Dotąd tolerowaliśmy używanie większych jeśli ktoś nie przeginał, ale kilka osób nalegało na sztywne trzymanie się regulaminu, więc wprowadziłem to od razu po stronie skryptu. Właściwie, to jedna z nielicznych ostatnich zmian które uważam za na serio pozytywne ;p

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
DreamVader 2

Postulaty
#1539 2012-03-14, 18:55(Ostatnia zmiana: 2012-03-14, 19:10)
Czyli to magia ministranta pozwala mi na mimowolne dublowanie propsów. Hurra! jestem potężniejszy od zabiezpieczeń na forum! Dziękuje za zainteresowanie.

EDIT:
Ciekawostką jest, że dzisiaj było zakońcczenie rekolekcji. Rekolekcjonisty dzisiaj każdego olejkiem święconym, oraz dotknąłem relikwi.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

0 użytkowników
Do góry