Tutaj mamy jednak do czynienia nie z samym serwerem, ale ze związaną z nim unikatową modyfikacją - z tego co widzę dość dużą. Myślę że z tego względu można to potraktowac jako temat "modyfikacji dla trybu multiplayer" i zostawić gdzie jest.
Co więcej, uprzedzam że zbędny spam i niepotrzebne drążenie tematu będzie od tej pory nagradzane warnem - wierzę że znajdę chętnego do ich wstawiania. Temat przeniósł tam Mark, po konsultacji ze mną, psy możecie wieszać na mnie ponieważ Mark chciał temat skasować. Tryb multiplayer jest dość specyficzny, ponieważ sama rozgrywka online jest dostępna od kilku lat - jest on jednak nadal rozwijany a do tego dochodzą jeszcze modyfikacje w postaci gamemodów. Ponieważ granie jest już na chwilę obecną możliwe uważam że "Ukończone modyfikacje" nadaje się ku temu najlepiej. Obecnie zainteresowanie jest zbyt małe, jednak jeżeli pojawi się więcej takich tematów, można pomyśleć o subdziale "Gothic Multiplayer".
Z tematami do GMP od zawsze był problem, przynajmniej jeden temat znajduje się w offtopicu (ten z Xardasem, nie pamiętam nazwy serwera) ogólnie tematy od GMP są porozrzucane, jak mówiłem to temat który powinien mieć własny dział, ale zainteresowanie tutaj jest zbyt małe. Temat zbiorczy jest średnim pomysłem, reklama serwerów jest często robiona poprzez nowych użytkowników - o takim temacie nie będą po prostu wiedzieli, a "stare byki" z rocznym stażem zrobili się ostatnio strasznie czepliwi.