Sprawy związane z Forum 718104 2598

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 718104

Odpowiedzi 2598

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Aha, czyli moja przeglądarka jest tak zajebista, że sama sobie dostosowala adblocka bez mojej zadnej ingerencji. Dzieki, tylko tyle chcialem wiedzieć która przeglądarka przoduje :F
A spierdalaj. Chciałem sobie na niej obejrzeć odcinek South Parku na oficjalnej stronie to mi najpierw wyskoczył losowy błąd, a po którymś odświeżeniu zablokowało mi dostęp do tego odcinka bo mam blokadę regionalną  :lol2:

Dodam, że na Firefoxie jest normalnie.

Prócz tego połowa historii przeglądania jest z roku 2384. Nie ma co, przyszłościowa przeglądarka  :F

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2154
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Aha, czyli moja przeglądarka jest tak zajebista, że sama sobie dostosowala adblocka bez mojej zadnej ingerencji. Dzieki, tylko tyle chcialem wiedzieć która przeglądarka przoduje :F
A spierdalaj. Chciałem sobie na niej obejrzeć odcinek South Parku na oficjalnej stronie to mi najpierw wyskoczył losowy błąd, a po którymś odświeżeniu zablokowało mi dostęp do tego odcinka bo mam blokadę regionalną  :lol2:

Prócz tego połowa historii przeglądania jest z roku 2384. Nie ma co, przyszłościowa przeglądarka  :F

Dobrze chociaż tyle, że przyszłościowa a nie przeszłościowa (gdzie na Internet Explorer wyskakuję info o tym, że Kopernik nie żyje  :lol2:)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Cytat: Werewolf w Dzisiaj o 13:08Aha, czyli moja przeglądarka jest tak zajebista, że sama sobie dostosowala adblocka bez mojej zadnej ingerencji. Dzieki, tylko tyle chcialem wiedzieć która przeglądarka przoduje A spierdalaj. Chciałem sobie na niej obejrzeć odcinek South Parku na oficjalnej stronie to mi najpierw wyskoczył losowy błąd, a po którymś odświeżeniu zablokowało mi dostęp do tego odcinka bo mam blokadę regionalną 
[img width=16,height=16]http://themodders.org/Themes/Inferno/images/icons/assist.gif[/img]This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1920x1049.
[img width=750,height=409]http://i.imgur.com/sqO7Sdr.png[/img]

Prócz tego połowa historii przeglądania jest z roku 2384. Nie ma co, przyszłościowa przeglądarka 

:hmmm:na pewno masz najnowsza wersje? Ja nie mam zadnego problemu z nią, nothing.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powracam do tematu blokady możliwości edycji postów starszych niż (chyba) rok. Nie dałoby się czegoś z tym zrobić? Nie ukrywam, że dla osób mających własne wątki, które wymagają aktualizowania pierwszej strony jest to trochę uciążliwe. Może coś takiego znalazło by tu zastosowanie (jeśli plugin byłby kompatybilny z forum): http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=4033

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Av raz wyjaśniał co się stanie. Niektórzy forumowicze lubią usuwać swoje posty z forum / zmieniać ich treści .... jak to daj raport na post albo pisz do mnie to ci zmienię co trzeba 

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziękuję @Mark56 Zrobię tak, gdy będzie potrzeba, ale i tak uważam takie rozwiązanie za uciążliwe i wolałbym po prostu móc edytować temat samemu. Poza tym z tego co wiem to problem dotyczył jednego użytkownika, przez którego wrzucono taką blokadę na wszystkich:| Rozumiem jednak, że administracja chciała uniknąć podobnych przypadków w przyszłości. Dlatego też proponuję ten plugin... Można by dzięki niemu wyłączyć TYLKO określoną grupę osób spod działania blokady  (powiedzmy byłyby to osoby, które rzeczywiście tego potrzebują bo np. mają własne tematy wymagające aktualizacji). @Avallach mógłbyś rzucić na to okiem? Jeśli z jakiegoś powodu jest to jednak niemożliwe lub zbyt trudne do zaimplementowania na forum to oczywiście nie zamierzam nalegać ani drążyć tematu.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Podpisuję się pod tę prośbę.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2154
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Popieram.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A ja nie. Znów ogrodnik bedzie edytowal posty.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ogrodnik nie może już edytować żadnych postów :D 

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nie, to nie podlega dalszej dyskusji. Modyfikowanie tematów starszych niż rok jest bardzo niemile widziane, nawet dokonywane przez moderatora - chyba że w celu dodania linku do nowego wątku. To praktyka powszechnie stosowana na innych forach (w naszych klimatach: worldofgothic.de) że kiedy temat robi się bardzo długi lub bardzo stary, to się go zamyka. W razie potrzeby tworzy nowy i linkuje go na końcu (i ewentualnie na początku) starego. I w starym się już nic oprócz tego nie zmienia.

W ogóle modyfikowanie postów innych niż stosunkowo świeże jest raczej niefajne. Przykładowo Facebook długo na to nie pozwalał, a obecnie dopuszcza jedynie dodanie nowej wersji - zachowując starą do wglądu.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
A nie można załatwić tego w tradycyjny sposób? Jeśli ktoś usunie swój post, to każde takie usunięcie powinno być nagradzane warnem. Po co się pieprzyć z mniejszością, gdy większość na tym cierpi?

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
A nie można załatwić tego w tradycyjny sposób? Jeśli ktoś usunie swój post, to każde takie usunięcie powinno być nagradzane warnem. Po co się pieprzyć z mniejszością, gdy większość na tym cierpi?
To nie jest taki zły pomysł :ok: Tylko czy to jest w ogóle możliwe.  :hmmm:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Przeczytaj jeszcze raz mojego posta. Zwłaszcza pierwsze zdanie.

Nie chodzi o żadną większość. Napisałem to dwa razy - modyfikowanie starych postów, zwłaszcza tak starych jak ROK jest bardzo niemile widziane niezależnie przez kogo dokonywane. Nawet przez moderatora. Jak masz po latach coś do dodania, to napisz nowego posta albo załóż nowy wątek. Inaczej to jak poprawianie literówek na dawnym manuskrypcie. Nie ma sensu.

To że ktoś używał edycji do masowego usuwania postów to był jeden z powodów nałożenia tego limitu jednego roku, ale zdecydowanie nie jedyny. Masa for i bez takich sytuacji nakłada nieporównywalnie ostrzejsze ograniczenia na funkcję edycji.

I monitorować na bierząco wszystkie stare posty na wypadek gdyby ktoś je usuwał albo zastępował ich treść fragmentami przepisu na babeczki?
A jak ktoś usunie trzy tysiące postów, to nagrodzić go 30000% warna i poprosić żeby wpisał ich treść na nowo? Nie bądź śmieszny.
Zresztą, tak jak pisałem - usuwanie to tylko jedna z wielu niefajnych możliwych konsekwencji pozwalania na edycję bardzo starych postów. Zmiana treści może być równie szkodliwa chociaż nie zauważalna na pierwszy rzut oka.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Wie ktoś może czemu na telefonie strona nie chce się ładować?  :hmmm:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kiedy normalna domena .org bedzie dzialac?

KOMPUTER:
Spoiler

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Jak Kazzmir nie będzie miał fochów :F

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Taa, przy czym warto pamiętać że może oznaczać to czekanie wieczne. A tak długo czekać byśmy nie chcieli, więc perspektywa stałego przejścia na domenę .ovh lub .pl. jest całkiem realna. "theModders na uchodźctwie" :lol2:

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Wie ktoś może czemu na telefonie strona nie chce się ładować?  :hmmm:

Mi to się wiecznie ładuje nawet na piecu. A jaki jest powód tego uchodźstwa?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
[Avallach] 8/4, 10:19am
cześć
nie miał byś ochoty sprzedać mi domeny themodders.org ?
jak tradycyjnie co roku forum jest niedostępne
w zeszłym kupiłem na takie sytuacje themodders.ovh, ale takie awaryjne podmienianie jest bardzo niepraktyczne
[Kazzmir] 8/4, 12:02pm
co
[Avallach] 8/4, 12:07pm
czy ty zarządzasz domeną themodders.org?
http://whois.domaintools.com/themodders.org
zarejestrowana na ciebie, wygasła wczoraj bo nie została opłacona
prawdopodobnie można ją przedłużyć jeśli się szybko zapłaci
mogę ją odkupić i opłacić, ciągle adminuję forum i korzystam z niego
Seen Tue 12:10pm
Jak widać "odpisał" i przeczytał moje dalsze wyjaśnienia. Później już się jednak nie odezwał.
Obecnie domena jest częściowo przejęta przez firmę która ją obsługiwała (nazwa.pl) i prowadzi na ich serwery (które jednak niczego tam nie serwują). Na pewno można ją jeszcze opłacić, z tym że teraz mogłoby to wiązać się z dodatkowymi kosztami. Kupić może ją też każdy inny, tutaj jednak koszta mogłyby być już bardzo duże (w takiej sprawie trzeba osobiście skontaktować się z pracownikami nazwa.pl).

Jak ktoś ma kontakt z Kazzmirem to zachęcam do prób wyjaśnienia mu sytuacji i przekonania do opłacenia domeny lub przekazania jej komuś kto to zrobi. Zdunek też oferował zajęcie się nią.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry