Problemy z wstawianiem pierwszych NPC 200023 279

O temacie

Autor Buła

Zaczęty 24.10.2008 roku

Wyświetleń 200023

Odpowiedzi 279

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy
Słuchajcie ja mam taki sam problem jak Pan w tym temacie (post 2), tylko, że ja mam to w g1 a tamten plik jest do G2 czy macie taki plik do G1 ? (Chodzi mi o to, że nie ma story, npc ).

Life Is Brutal....

Hunn

Hunn

Użytkownicy
posty194
Propsy5
  • Użytkownicy
Z tego co napisałeś zrozumiałem tylko to że nie masz wypakowanego GMDK.

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy
Może wytłumaczę to lepiej.
W folderze Gothica _work\data\Scricpts\Content nie ma story gdzie powinny być NPC. I teraz, Pan w tym temacie (post3) podał link na takie coś ale do Gothica 2 (tylko), a ja poszukuję czegoś podobnego tylko że do gothica1  zrozumiałe ? :)

Life Is Brutal....

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Szukaj w dziale "download". Tam powinien być poszukiwany przez Ciebie plik.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy
Hmm, może się mylę ale nie ma :(  (Bynajmniej ja nie znalazłem chociaż przeczytałem wszystkie tematy w dziale download). Jeśli ty znalazłeś to jak mógłbyś mi podać link ;p  Pomocy, bo bez tego praktycznie nic nie zrobie :D :/

Life Is Brutal....

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
W Ewangelii zapisano: "Szukajcie, a znajdziecie, proście, a będzie wam dane." Mam nadzieję, że na przyszłość nie tylko do drugiej części tego cytatu będziesz przywiązywał wagę :D
http://themodders.org/index.php?showtopic=5311
http://themodders.org/index.php?showtopic=689

Patrulek

Patrulek

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Siemka. Mam pewien problem z waypointami. Otóż własne npc'e potrafię stworzyć i wsadzić je w waypointy, które istnieją od początku. Jednak gdy dodaję własny, w/g jednego z tutejszych tutoriali, w ogóle go nie ma. Gdy zmieniłem pozycję wp'ów już istniejących i chciałem do nich się dostać komendą "goto waypoint ... " także dawało mnie w miejsce, gdzie stały na początku, a nie gdzie je przesunąłem. Wie ktoś może jak temu zaradzić? Z góry dzięki.

Kael

Kael

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Witam mam problem podczas tworzenia postaci.
Chcę stworzyć kobietę która będzie miała inną teksturę ciała. Czyli nie zwykłą białą kobietę , tylko na przykład nimfę lub coś w tym stylu że ma inny kolor ciała np zielony xD

Więc jak mam tutaj zmienić jeśli moja tekstura nazywa się "baba.tga"

[codebox]// ------ visuals ------                                                         
   B_SetNpcVisual       (self, FEMALE, "Hum_Head_Babe", FaceBabe_N_Brown, BABA, ITAR_BauBabe_M);      
   Mdl_SetModelFatness   (self, 0);
   Mdl_ApplyOverlayMds   (self, "Humans_Babe.mds");

[/codebox]

i gdzie trzeba dać teksturę.
Oraz czy trzeba coś jeszcze pozmieniać, dopisać gdzieś.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Wydaje mi się że musisz skopiować skrypt któregoś z babskich armorów (tak, są takie), i dodać w nim linijkę visual_skin = 1.
Następnie ustawiasz nazwę tej swojej tekstury na STANDARDOWA_NAZWA_TEKSTURY_MODYFIKOWANEJ_ZBROI_V1
Potem tą zbroję po prostu załóż.

muuz

muuz

Użytkownicy
posty50
Propsy11
  • Użytkownicy
Może mi ktoś odpowie? No to tak:
- Mam zainstalowany legalny system operacyjny Windows XP Home Edition SP3,
- Mam zainstalowaną legalną grę Gothic II z dodatkiem Noc Kruka,
- Mam zainstalowany G2MDK 2.6 + spolszczone skrypty.

Teraz problem.
Ledwo zacząłem swoją karierę moddera i już mam problem. Stworzyłem postać, stworzyłem mu broń, stworzyłem typowego quest'a - przyniosę nowej postaci piwo, a dostanę złoto i doświadczenie. Robiłem to na podstawie poradnika Czip17 z YouTube. No i mam gotowe wszystko, wszystko powsadzane gdzie ma być, czas na kompilowanie skryptów. Ładnie, pięknie, błąd... zapomniałem jakiegoś średnika.... poprawiłem, wracam do Spacera i ponownie błąd, i ponownie go naprawiam.   No i myślę sobie, że już błędów być nie powinno, ponowne otwieranie Spacera, Klikam normalnie World - Reparse Script - wybieram Gothic.src z folderu Content i...:
Application Error - Access Violation
. Zignorowałem, klikam to samo i tym razem już taki błąd:
Wystąpił problem z aplikacją Spacer2.exe i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty.
. No nie! Ponowne zainstalowanie nic nie daje... to wina skryptów? Aha i proszę nie piszcie:
pżeinzdaluj łindołza
- odpada. Z góry dzięki za odpowiedź.

muuz

muuz

Użytkownicy
posty50
Propsy11
  • Użytkownicy
Ok, już wszystko działa, ale i tak muszę zacząć wszystko od początku, bo 3 błędy i nie wiem o co w nich chodzi.

PS: Czemu na tym forum nie ma opcji "Usuń", "Delete" czy coś, żeby usunąć posta, a nie robić bałaganu?

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: muuz link=topic=4145.msg76278#msg76278 date=Dec 31 2009, 04:25 AM\'
Ok, już wszystko działa, ale i tak muszę zacząć wszystko od początku, bo 3 błędy i nie wiem o co w nich chodzi.

PS: Czemu na tym forum nie ma opcji "Usuń", "Delete" czy coś, żeby usunąć posta, a nie robić bałaganu?
Bo tylko moderatorzy i admini mogą to robic.

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy
Ale na niektórych forach jest opcja usuń ale tylko swojego posta można usunąć to jest dobre :lol2:

Life Is Brutal....

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Ale na niektórych forach jest opcja usuń ale tylko swojego posta można usunąć to jest dobre
Zapamiętaj: themodders jest inne pod każdym względem :D

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Gzl

Gzl

Użytkownicy
posty69
  • Użytkownicy
Witam mam problem gdyż:
Wstawiam npc do world.zen i gitara. Wszystko działa npc stoi itd..
Ale gdy chcę go wstawić do starej kopalni tzn. oldmine.zen to już go tam niema ;x
Kiedy wpiszę kod to się pojawia.
Co jest nie tak ?

Gzl

Gzl

Użytkownicy
posty69
  • Użytkownicy
Zapomniałeś zaktualizować startupa?

Nie no startup jest raczej ok, i raczej w skryptach błędu niema bo gothic uruchamia się normalnie ;x

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Problemy z wstawianiem pierwszych NPC
#137 2010-01-04, 16:24(Ostatnia zmiana: 2010-01-04, 16:25)
Chodzi mi o to że jeśli NPC ma się istnieć w danym świecie, to musisz dodać go w jego startupie. Z opisu twojego problemu na 99% wynika że NPC jest stworzony poprawnie, ale umieściłeś go w startupie zwykłego świata, a nie kopalni.

Gzl

Gzl

Użytkownicy
posty69
  • Użytkownicy
No cóż z tego co tu widzę, to takowego startupa nie posiadam. Mam tylko ten zwykły i 3 jakies testlevele i jeden world_demo. No ale jak tak patrze to te osoby z kopalni są w tym zwykłym startupie?

Edit;// Potrzebuje jeszcze skryptu ducha, pamiętam że był gdzieś tutaj taki tutorial ale nie mogę znaleść, mógłby ktoś dać namiary?

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

0 użytkowników
Do góry