Kolega, nie wiem o co chodzi Wam z tymi kątami* ( Fartuess też coś mówił o tym mówił). I fakt: jak zmieniam położenie światła względem obiektu, który jest położony w taki a nie inny sposób względem światła to robi się syf. Ale na lighmapie wychodzą "schodki". Tak jak wowoz wspominał, trzeba mapować samemu i teraz to testuję.
ŻGS: To nie ma być wizka: to będzie GA, jeśli dobrze Cię zrozumiałem. Do UDK nie wsadzę tego, mam z 13-14 fps'ów (

) i błąd przy wyświetlanie w Game-Mode (kwadrat z rozciagnietą teksturą nieba w 4 strony, koszmarnie to wygląda, zapewne przez słaby sprzęt). I to jest BLOCKOUT, to nawet nie jest low poly

Do tekstur to jeszcze daleko, daleko

To jeszcze przejdzie przez Zbrush'a i wypalanie map, chyba coś sobie pokręciłeś. Do tego jeszcze dojdą drewniane taczki, gruz (

), porozwalane assety, lampy etc,etc/
A co do proporcji: fakt, ale jak się rozplanuje co chcesz najpierw zrobić i masz jakąś skalę człowieka określoną, to nawet to jakoś się to da określić.
Ja się obawiam tylko, że nie sprostam Waszym wymaganiom, bo widzę kto propsy porozdawał
Jak uda się z lightmapami, to pewnie zacznę od podłogi, a potem ściany kopalni. Update będzie jak będę miał coś sensownego do pokazania.
KzW: parę osób już mi powiedziało, że się rozwijam (w sensie grafiki), więc chyba coś w tym jest
Idę coś przy tym porobić.