Od jakiegoś czasu bawię się w wypakowywanie/dekompilację zasobów Arcanii, na razie z ciekawych rzeczy znalazłem m.in. screeny wszystkich zbroi, kilka fajnych kawałków muzycznych i zbiór mnóstwa conceptów w hq, chyba w części niepublikowanych. Gdyby ktoś był zainteresowany, to uwagę warto skupiać praktycznie tylko na data0.pak, z tym że najpierw trzeba poradzić sobie z zabezpieczeniem (ten plik jako jedyny ma takowe).
Spoiler
Tooshoo:
Thorniara:
Stewark:

Jak będę miał później czas to może objaśnię jak obejść zabezpieczenie, wypakować i dekompilować pliki, wrzucę też narzędzia. Na razie kto chce niech szuka na wog.de. Odradzam tylko wersję PakWorkera z GUI, mi najlepiej działa konsolowy SBPacker.
edit: jak widać z plików, przed obecnym GUI było inne, moim zdaniem dużo bardziej klimatyczne:

Znalazłem też mapkę świata poza wyspą (jej położenie względem pozostałych wysp, Khorinis i kontynentu):

//edit:

Sądząc po nazwie pierwszej grafiki (mainmenu_DLC, alternatywna wobec tła menu głównego mainmenu - czerwonego) będzie mechanizm płatnych mini-dodatków.