Arcania: A Gothic Tale 201822 732

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 4.09.2008 roku

Wyświetleń 201822

Odpowiedzi 732

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Arcania: A Gothic Tale
#280 2009-08-20, 19:03(Ostatnia zmiana: 2009-08-20, 19:04)
A mi on przypomina nieogolonego Smolarka :roll:  

Nie znalazłem zdjęcia z lepszym zarostem  :D

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Ja mam jedno zdanie o Arcanii. Po tym jak obejrzałem filmiki z Gejmpleju to zwątpiłem. Wszystko wygląda jak w jakimś MMO i w żaden sposób nie ma odniesienia do poprzednich części sagi.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
http://www.gry-online.pl/S055.asp?ID=160726  wykurwiście to wygląda. niebo tak ładne prawie jak w czas zapłaty :D

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
Grafa bardzo przypomina mi tą z Devil May Cry 4 na DX10 żeby tylko gra była tak dobrze zoptymalizowana jak DMC4 będzie super.Wiąże jednak wielkie obawy z systemem walki który nie wygląda najlepiej i oby nie zapomnieli do tej grafiki dołożyć fabuły tak jak zapomnieli przy Gothic 3

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#285 2009-08-21, 13:02(Ostatnia zmiana: 2009-08-21, 13:05)

postac tez jest doklejona a skoro i postac to czemu nie i ogien oraz dym wygladajacy jak zrobiony brushem ps? co wiecej pokusze sie o stwierdzenie ze cala pochodnia to rowniez zwykla wklejka.
Sam tak chwile myślałem, przecież ta pochodnia wygląda jak nieregularny podłużny kształt wycięty z tekstury drewna pod który ktoś dodał wycięte ze zdjęcia płomienie, nie usunął nawet porządnie czarnych krawędzi i domalował "dym". Niestety, akurat pochodnia chyba jest autentyczna, porównajcie z 1.46 z tego gameplaya: http://www.youtube.com/watch?v=HUBYwOJhuQU . Jest troszkę niewyraźnie, ale widać że to taka sama pochodnia i chyba nawet ten sam hero. Ogień trochę polepszyli, jest mniej pomarańczowy, a dym mocniej rozmyty i bardziej przezroczysty. Mam nadzieję ze to jakaś suuper wczesna wersja i bardzo stary screen. Tylko co do miecza jestem prawie pewien że doklejony.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
z tym że te pochodnie na yt wyglądają normalnie.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Pozytywne wrażenie sprawiają wnętrza jaskiń, gdzie w świetle pochodni natrafiamy na labirynty korytarzy, w którym likwidujemy kolejno gnomy

Gnomy ostatnio stają się bardzo popularne...

Twórcy chcą przy tym, aby używanie wspomagaczy nie było nagminną koniecznością – A Gothic Tale ma być nieco łatwiejsze od poprzednich części cyklu, a sterowanie na potrzeby wersji konsolowej zostanie odpowiednio uproszczone.

To już pieprzone standardy. Społeczeństwo głupieje to i gry łatwiejsze.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
nie głupieje tylko się powiększa i trzeba się z tym liczyć.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

#289 2009-08-26, 10:08(Ostatnia zmiana: 2009-08-26, 10:34)
Otwarty list do JoWooD:
http://forum.worldofplayers.de/forum/showthread.php?t=662961
W liście niemiecka Community skarży się na to, że prezentowane screeny są stare, sprzed kilku miesięcy, nie najwyższej jakości, robione tylko po to, żeby były. Sceny z gry pokazywane są nieciekawie, dostajemy jako fani niegotowe lokacje, "puste", zamiast w miarę gotowe.
Wideo materiały też nie są najlepszej jakości, robione są przez kamerki dziennikarzy.
Materiały na stronie AAA nie są aktualizowane, są z maja 2009.

To tyle mniej więcej, więcej mi się nie chcę pisać o_o

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
treść listu malonentów dostępna na gotik srajcie: http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?p=511900

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Konserwa

Konserwa

Użytkownicy
posty63
Propsy23
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja, paradoksalnie, uważam, że pozostałości gothica mogą być wadą Arcanii. Niektóre elementy są dobre, ale martwię się o fabułę. A samo 'ograniczenie' świata ma swoje plusy i minusy. Nie wydaję mi się, żeby była to zmiana, której nie dałoby się przeżyć.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
A samo 'ograniczenie' świata ma swoje plusy i minusy. Nie wydaję mi się, żeby była to zmiana, której nie dałoby się przeżyć.

Racja. Tu wszystko zależy od koncepcji i formy w jakiej zostanie przedstawiona historia, aczkolwiek wolałbym gdyby nastąpiły jakieś zwroty fabularne i związana z tym konieczność powrotu do wcześniejszych krain czego brakowało choćby w Wiedźminie.

Ksondar

Ksondar

Użytkownicy
posty19
  • Użytkownicy
Ja, paradoksalnie, uważam, że pozostałości gothica mogą być wadą Arcanii. Niektóre elementy są dobre, ale martwię się o fabułę. A samo #msgote author=Konserwa link=topic=3642.msg64864#msg64864 date=1252606547]Ja, paradoksalnie, uważam, że pozostałości gothica mogą być wadą Arcanii. Niektóre elementy są dobre, ale martwię się o fabułę. A samo ograniczenie#msgote author=Konserwa link=topic=3642.msg64864#msg64864 date=1252606547]Ja, paradoksalnie, uważam, że pozostałości gothica mogą być wadą Arcanii. Niektóre elementy są dobre, ale martwię się o fabułę. A samo  świata ma swoje plusy i minusy. Nie wydaję mi się, żeby była to zmiana, której nie dałoby się przeżyć.
Arcania to Gothic więc czemu ma nie być pozostałości po poprzednich częściach? W grach tej samej serii zawsze są przynajmniej minimalne pozostałości. :/

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#296 2009-09-10, 20:22(Ostatnia zmiana: 2009-09-10, 20:24)
ale nie jest kontynuacją tylko wykorzystaniem koncepcji na świat gry.
to i tak pewnie marketing bo lepiej zrobić takie kij wie co niż wydać to pod całkiem niezależną marką, co trudno wypromować w przypadku takiej dziury jak joowood.
aczkolwiek lepsze to niż odcinanie kuponów produktami typu; gothic: powrót xardasa, gothic; tajemnica nordmaru, gothic; wakacje itd...

powracając do elementów świata gry - ja tego oczekuje, tym bardziej że patrząc po dotychczasowych materiałach możemy się spodziewać powrotu do kolonii karnej czy nawet khorinis! oczywiście to tylko moje wolne wnioski ale jest to bardzo prawdopodobne i było by świetne. tu na sile nabiera argument o podziale świata na krainy. kto wie, być może fabuła będzie do tego stopnia wielowątkowa i zróżnicowana że aż rozłożona w wielu odległych miejscach albo czasach. to może być całkiem ciekawe.

Konserwa

Konserwa

Użytkownicy
posty63
Propsy23
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Konserwa

#297 2009-09-10, 20:47(Ostatnia zmiana: 2009-09-10, 21:00)
Arcania to Gothic więc czemu ma nie być pozostałości po poprzednich częściach?

Nie mam nic przeciwko dobrym pozostałościom i nawiązaniom. Jednak pozostałości w postaci poprzedniego bohatera wsadzonego na tron i obalonego przez rybaka, nie rokują zbyt dobrze.
Miałem na myśli, iż sam fakt, że Arcania to Gothic, może stać się przeszkodą. Historia z poprzednich części została właściwie zakończona, a dalsze ciągnięcie historii o losach bezimiennego może nie wyjść grze na dobre.

W grach tej samej serii zawsze są przynajmniej minimalne pozostałości. :/

A Far Cry 2?  :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#298 2009-09-11, 14:37(Ostatnia zmiana: 2009-09-11, 14:39)
Historia z poprzednich części została właściwie zakończona, a dalsze ciągnięcie historii o losach bezimiennego może nie wyjść grze na dobre.

Została zakończona ale nie widzę przeszkód w tworzeniu historii na motywach poprzedniej. Nikt przecież nie mówi o odcinaniu kuponów a motyw z wykorzystaniem poprzedniego bohatera w takiej roli wydaje się bardzo interesujący, pod warunkiem że nie będzie to głównym motywem gry. Jedyne czego się można w zasadzie przyczepić to od "zera od bohatera" bo to już totalna chujoza i aż żal, że współczesne gry mogą bazować na czymś takim ale co zrobić.

A Far Cry 2

To zwykły marketing. Ubiemu było prościej to podczepić pod z lekka zapomnianą i obiecującą markę niż promować nową. Poza tym Far Cry 2 to typowy zapychacz i raczej niewypał.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

0 użytkowników
Do góry