Ogólna dyskusja 142584 292

O temacie

Autor

Zaczęty 15.06.2008 roku

Wyświetleń 142584

Odpowiedzi 292

Kazzmir
  • Gość
Cytat: Thoro link=topic=2093.msg28564#msg28564 date=Aug 18 2008, 20:56\'
http://stronaoniczym.freehost.pl/s/biales.jpg

pasuje?

zapisuje sie :D

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
najlepiej niech każdy zainteresowany uczestnictwem w następnej bitwie zaproponuje jakiś temat. Postaram się to podsumować i wybrać optymalny.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
to tym bardziej nie licz na profesjonalne oceny.

Aha czyli obecnie oceniany są wystawiane obiektywnie, rzeczowo i wyczerpująco? Już mówiłem w przypadku ogranizacji obecnej bitwy że oceny w tym przypadku niewiele i nie są żadnym podsumowaniem.

Przy sztandarze przynajmniej można było się wyróżnić od innych ładniejszym herbem, ściągniętym z sieci.

Faktycznie zajebista alternatywa. Już lepiej aby ludzie siedzieli nad robieniem metalu, choćby z mizernym efektem. Przynajmniej będzie to ich praca a nie taka gdzie 3/4 to materiał z google grafika.

I tak wygra najładniejszy render, nikt nie będzie patrzył na teksturę.

Myślisz że zrobienie dobrej tekstury metalu ogranicza się do ściągnięcia 2 materiałów z cgtextures i zmiksowania ich? Mam całe kompedium poświęcone robieniu pod broń i bynajmniej nie jest to łatwe.

Oczywiście, możemy nadal wałkować tkaniny mimo że nadal to będzie to samo. Jeśli już to proponuje namiot.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Thoro link=topic=2093.msg28570#msg28570 date=Aug 18 2008, 22:47\'
Aha czyli obecnie oceniany są wystawiane obiektywnie, rzeczowo i wyczerpująco?
Tego nie powiedziałem. Ale jak wszystkie tekstury będą praktycznie identyczne, to już wcale nie będzie obiektywizmu. Każdy będzie lecieć na render.
Mam całe kompedium poświęcone robieniu pod broń i bynajmniej nie jest to łatwe.
Bynajmniej z rzeczą, którą Ty uważasz za "niełatwą", mało kto poradzi sobie na tym forum. I ciekawe jak ja czy ktokolwiek inny, dla kogo sztandar był pierwszą teksturą, ma sobie poradzić z czymś "niełatwym", konkurując z ludźmi siedzącymi w tym od lat.
Jeśli już to proponuje namiot.
Mi pasuje. Jeśli oczywiście chodzi o taki duży namiot, jaki się rozstawiało w obozie wojskowym.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Nazz
  • Gość

Nazz
Gość

Ogólna dyskusja
#64 2008-08-18, 23:57(Ostatnia zmiana: 2008-08-18, 23:58)
Cytat: Żadna Głupia Iskra link=topic=2093.msg28572#msg28572 date=Aug 18 2008, 23:47\'
Każdy będzie lecieć na render.
Najlepiej dawajcie od razu model z gotowym studiem do renderowania (kilka świateł i trochę ustawień rendera) wtedy wszystkie rendery pod względem oświetlenia będą wyglądały tak samo w związku z czym ludzie będą oceniać jakość textur, a nie jakość renderingu.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Nazz link=topic=2093.msg28573#msg28573 date=Aug 18 2008, 23:57\'
Najlepiej dawajcie od razu model z gotowym studiem do renderowania (kilka świateł i trochę ustawień rendera) wtedy wszystkie rendery pod względem oświetlenia będą wyglądały tak samo w związku z czym ludzie będą oceniać jakość textur, a nie jakość renderingu.
Jestem za. A najlepiej, jak jedna osoba będzie wszystko renderować, zmieniając tylko tekstury, a nie ustawienia renderera i scenę.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Ale jak wszystkie tekstury będą praktycznie identyczne, to już wcale nie będzie obiektywizmu.

Nie będą bo i tak będzie widoczne kto się postarał a kto zrobił na odpierdol.

Mi pasuje. Jeśli oczywiście chodzi o taki duży namiot, jaki się rozstawiało w obozie wojskowym.

np taki: http://gothic.gram.pl/galeria/albums/userp...0004/Zelt01.jpg

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Albo dać coś jak ten panzerfaust, tylko łatwiejsze. Chodzi mi o coś, gdzie liczy się jednak odwzorowanie a nie wyobraźnia, dajmy na to... jakiś może dom?

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Najlepiej coś co jest często wykorzystywane w grach różnego typu, np: beczka, skrzynia itp.

Ale co będzie to i tak postaram się wziąść udział, zawsze można się czegoś nowego nauczyć.

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
Ten namiot może być interesujący :D  , pod warunkiem ciekawego modelu, w którym do teksturowania nie będzie tylko płótno namiotu, lecz także jakieś podpory, liny itp.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
a co powiecie na namiot taki jak ten http://gothic.gram.pl/galeria/albums/userp...0004/Zelt01.jpg z tym że z dywanami, misami, wazonami i ogólnie z częścią wyposażenia?

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Jak dla mnie to może być. Duże pole do popisu, dużo roboty i co najważniejsze dużo nauki :D  
Jestem za.

Piskor

Piskor

Użytkownicy
ego masturbator
posty143
Propsy9
  • Użytkownicy
  • ego masturbator
Ten namiot to będzie prawie jak sztandar. Wiadomo - jakieś wzorki, materiał, zniszczenia od eksploatowania.
Więc po co to.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Bo kyro ledwie opanował program i nie chce robić nic  nowego bo mówi że poważniejsze tematy dla innych są za trudne -,-.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Ogólna dyskusja
#74 2008-08-19, 14:13(Ostatnia zmiana: 2008-08-19, 14:14)
Jednak do tego jeszcze nieco wyposażenia. Dzbany i różne pierdoły.

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
Namiot z "dodatkami"  :D  
Jak najbardziej.
Zrobić porządne modele (właśnie, trzeba chętnego znaleźć, który podjąłby się modelowania i mapowania!)
dać trochę więcej czasu np. 2 tygodnie i do roboty.
A z tym renderem (że jedna osoba robi wszystkim) jestem jak najbardziej na TAK!

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Ogólna dyskusja
#76 2008-08-19, 14:31(Ostatnia zmiana: 2008-08-19, 14:37)
No, szukaj głupiego który będzie ci renderował 10 razy ten sam obiekt na przyzwoitych ustawieniach renderera. I tak wszyscy dają podstawowy więc nie widzę problemu aby miała to robić jedna osoba. Pomysł z osobą od renderingu jest tak głupi że nawet nie warto szerzej się o nim wypowiadać. Zróbcie sobie to przy bitwie 3d bo jeszcze ktoś ktoś ustawi takie oświetlenie żeby zatuszować chujowego smoptha albo jakieś niepotrzebne kanty i wygra. Po prostu róbcie tak jak ja. Render na standardowych ustawieniach maxa z jednolitym tłem. Proste i czytelne przedstawienie obiektu przy rozproszonym świetle bez żadnych cudów z dziwnymi perspektywami i nie wiadomo czym jeszcze że niby "ładniej". I tak nie osiągniecie faktycznego efektu bo na dobrą sprawę należałoby to wsadzić  np w crysisa i wtedy moglibyśmy oceniać który faktycznie najładniej się prezentuje. Zapewniam że oceny odwróciły by się o połowę względem obecnych.

Co do namiotu to może taki, z większym naciskiem na wyposażenie.
http://i38.tinypic.com/fp6r8m.jpg

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
tamten lepszy był, z tymi halabardami .

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
jakimi halabardami? -,-

Piskor

Piskor

Użytkownicy
ego masturbator
posty143
Propsy9
  • Użytkownicy
  • ego masturbator
Mówiłem - po cholerę namiot, znowu to samo wałkować... :P

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry