Ogólna dyskusja 155484 292

O temacie

Autor

Zaczęty 15.06.2008 roku

Wyświetleń 155484

Odpowiedzi 292

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: kazzmir link=topic=2093.msg28731#msg28731 date=Aug 20 2008, 12:09\'
tak dlugo nie bedzie tutaj obiektywnych ocen jak ludzie ktorzy startuja w tych konkursach nie zalapia co sie ocenia
Danie im jednakowych renderów przynajmniej by im dało do oceny to, co mają oceniać. Jeśli tego nie chcecie, to OK - czekajcie sobie na obiektywne (lub chociaż obiektywniejsze) oceny i przez 100 bitew. Ale to nie ma najmniejszego sensu.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Kazzmir
  • Gość
Cytat: Żadna Głupia Iskra link=topic=2093.msg28736#msg28736 date=Aug 20 2008, 11:36\'
Danie im jednakowych renderów przynajmniej by im dało do oceny to, co mają oceniać. Jeśli tego nie chcecie, to OK - czekajcie sobie na obiektywne (lub chociaż obiektywniejsze) oceny i przez 100 bitew. Ale to nie ma najmniejszego sensu.

kyro taki sam render nie ograniczy w zaden sposob tego ze to nadal bedzie nie to o co chodzi.
wczoraj ci podalem sposob na nauczenie obiektywnych ocen w 3/4 bitwy :)

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Ogólna dyskusja
#102 2008-08-20, 13:09(Ostatnia zmiana: 2008-08-20, 13:19)
Ciekawie także teksturowało by się butelke, tzw etykietka jak np z butelki tymbarku czy czegoś tam

Też nie głupie ale nie wiem czy przypadkiem szkło w grach nie jest regulowane jakimiś materiałami.

W wypadku granatów/pistoletów tekstury dla "przeciętnego głosującego" będą identyczne

Czyli sądzisz że różnica w wykonaniu będzie znikoma? ktoś poświęci na to np. kilkanaście godzin, a drugi wejdzie na cgtextures i połączy kilka materiałów i na jedno wyjdzie?

Nie widzę sensu robienia bitwy, w której nikt nie będzie oceniał tekstury, tylko render.

Czy Ty na prawde myślisz że przy wprowadzeniu jednego rendera się coś zmieni i że własnie to jest głównym źródłem nieszczęść? Przecież wszyscy i tak dali gówniane i mało reprezentatywne rendery więc nie wiem w czym problem.

Chociaż swoją drogą, nic nie stoi na przeszkodzie, aby poprosić o to np. Gutkafiutka. Moduje M&B, a jednocześnie działa na max3d.pl (zdaje się, że wygrał co najmniej jedną bitwę) oraz pracuje zarobkowo jako grafik gameartowy. Znajdziesz lepszych jurorów?

Znam Leszkacipke i kilku innych :) .
A tak na poważnie to niby czemu mam ich szukać, znać skoro nie w mojej inicjatywie leży ten pomysł? Mnie na prawde nie obchodzi kto wygrał bitwe i jakimi kryteriami kierowali się ludzie przy ocenianiu. Oczywiście moim zdaniem pomysł z jury z poza forum jest najlepszy z całej puli pomysłów dot. tej bitwy które padły na dniach.

Przestań pierdolić o tych orzełkach, bo sam tych swoich znaczków nie rysowałeś i też je ściągnąłeś z neta.

A przynajmniej wykazałem się tym że użyłem w ogóle innego motywu, nie ściągając od innych.

że są żałośni,

Próbujesz ze mnie robić głupka, gdzie tak napisałem?

Twoje puszki na patyku wcale nie są trudniejsze, tylko ze względu na obecny system oceniania nie ma praktycznie sensu robienie ich.

I tu nasze priorytety są w ogóle odmienne. Ja mam wysrane na tą ankietę bo ludzie się kierują na prawdę dziwnymi rzeczami więc przestałem się tym przejmować a ty ten punkt bitwy objęłeś jako rzecz świętą. Od początku mówiłem że głównym celem jest nauka a nie jakieś głosy w ankiecie ludzi którzy w ogóle nie są w temacie. Jeśli ktoś bierze głosowanie jako dobre i wiarygodne podsumowanie bitwy oraz wyłonienie najlepszej pracy to ładnie z nim. Nie zmienisz tego Kyro, tak więc zastanówmy się czy robimy tekstury po to aby się czegoś nauczyć czy dla głosów.

Widzę że Ty wiesz lepiej. w takim razie chyba najlepiej dla dobra ogółu będzie gdy to ty zajmiesz się organizacją następnych bitew

gutekfiutek to prawdzwa osoba :D

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Thoro link=topic=2093.msg28744#msg28744 date=Aug 20 2008, 13:09\'
I tu nasze priorytety są w ogóle odmienne. Ja mam wysrane na tą ankietę bo ludzie się kierują na prawdę dziwnymi rzeczami więc przestałem się tym przejmować a ty ten punkt bitwy objęłeś jako rzecz świętą. Od początku mówiłem że głównym celem jest nauka a nie jakieś głosy w ankiecie ludzi którzy w ogóle nie są w temacie. Jeśli ktoś bierze głosowanie jako dobre i wiarygodne podsumowanie bitwy oraz wyłonienie najlepszej pracy to ładnie z nim.
No ankietę możnaby całkiem wywalić i nie mam nic przeciwko. Wtedy nie będzie problemu.

Cytat: kazzmir link=topic=2093.msg28744#msg28744 date=Aug 20 2008, 13:09\'
gutekfiutek to prawdzwa osoba :)
http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=32062
http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=35777
http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,42265.0.html

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
No to w końcu zdecydujcie się - punkty czy doświadczenie? Bo raz mówi, że ma w dupie punkty, a potem robi wszystko, żeby było tak, aby wygrał.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Dekster XVII link=topic=2093.msg28802#msg28802 date=Aug 20 2008, 20:01\'
Bo raz mówi, że ma w dupie punkty, a potem robi wszystko, żeby było tak, aby wygrał.
Kto?

Poza tym, Tul podesłał mi dwie szaty, zrobione przez Manitasa:
http://www.vpx.pl/up/20080820/kontusz_auv_render.png
http://www.vpx.pl/up/20080820/kontusz_auv_kopia.png
http://www.vpx.pl/up/20080820/kontusz_auv_render_checker.png
http://www.vpx.pl/up/20080820/dragoon_auv_render_checker.png
http://www.vpx.pl/up/20080820/dragoon_auv_kopia1.png
Nie pytałem go jeszcze, czy moglibyśmy na podstawie tego robić bitwę, ale jestem praktycznie na 100% pewny, że by się zgodził - bo przecież tylko zyskuje. Nie mówcie tylko, że znowu te cholerne M&B.
Kolorki sam dorobiłem żeby było wiadomo, co jest co (nie wiem tylko skąd się wzięła tamta czarna plama, nic nie grzebałem w modelu ani ustawieniach renderera). Sam mapping nieco mi się nie podoba (znaczy się np. nogi w drugiej szacie nie mapowałbym peltem, lepiej wyszłoby cylindrycznie), ale tak czy siak - taki model daje spore pole do popisu. Co myślicie?

Mark Twain

Kazzmir
  • Gość
Cytat: Żadna Głupia Iskra link=topic=2093.msg28805#msg28805 date=Aug 20 2008, 19:14\'
...Co myślicie...

model do renderu by sie przydal  :lol2:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Manitas się zgodził, więc nie ma problemu. Teraz tylko pytanie - kto chce? Osobiście zmieniłbym trochę mapowanie.

Mark Twain

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Nom, mogłoby być ciekawe :lol2:  Najwyzej zrób kyro bitwe na zbroje, a thoro na co uważa (nadal obstaje przy granatniku)

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
(nadal obstaje przy granatniku)

przy jakim znowu granatniku :lol2:

odnośnie tej szaty: co to w ogóle jest?!

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Thoro link=topic=2093.msg28823#msg28823 date=Aug 20 2008, 23:43\'
odnośnie tej szaty: co to w ogóle jest?!
Pierwsze kontusz, drugie to powinna być jakaś szata dragona. Nie bój się, to nie ciężka zbroja strażnika ani szata nekromanty.

Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Nie bój się, to nie ciężka zbroja strażnika ani szata nekromanty.

sądzę że osoby które będą to teksturowały mają inne zdanie na ten temat  :lol2:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Na wypadek, gdybyśmy mieli robić kufer, poszukałem paru zdjęć. Znalazłem między innymi model i teksturę na max3d.pl:
http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=4342
Trisów naprawdę mało, tekstura 512x512 i chyba więcej nie potrzeba. Na mapie kłódka jak widać sporo powiększona.

Jak widać po zdjęciach z Google, różnorodność może być spora, można porobić fajne zdobienia. Przy takim modelu wartoby było także zrobić normal mapę (nawet przez model hp). Jeszcze tylko kwestia, czy taki kufer miałby być otwierany.

Co myślicie?

Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Na wypadek, gdybyśmy mieli robić kufer, poszukałem paru zdjęć. Znalazłem między innymi model i teksturę na max3d.pl:
http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=4342
Trisów naprawdę mało, tekstura 512x512 i chyba więcej nie potrzeba. Na mapie kłódka jak widać sporo powiększona.

A, to ta co ją soulfire ukradło a póżniej rzekomo dostali zgodę na użycie :roll: .

Kufer to puki co najrosądniejszy pomysł.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Lol :roll:

No, to jakby co to go zrobię (może podobny jak tamten), bo max już stoi włączony :D

Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
większy, bardziej masywny

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
ja

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ja też bym wziął udział.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
i ja

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry