Że niby osoba początkująca nie jest sobie w stanie poradzić z czymś bardziej wymagającym
Różnica między pistoletem/granatem a sztandarem wcale nie polega na trudności wykonania. Polega na tym, że sztandary jeden od drugiego się różnią, a ludzie, "przeciętni głosujący", chociaż w pewnym stopniu zwracają uwagę na teksturę. W wypadku granatów/pistoletów tekstury dla "przeciętnego głosującego" będą identyczne, i wygra ten, kto zrobi normal mapę i najbardziej widowiskowy render. Jeśli chesz takich bitew, to najlepiej od razu niech ktoś zrobi model z teksturą, a bić się będziemy na sam render. Taki sam efekt, a mniej roboty.
Ktoś tu znowu oczekuje obiektywnych ocen i uważa że takie się pojawią gdy wszystko będzie renderowała jedna osoba. A to już tak trudno nauczyć się estetyki prezentacji? Wejdźcie na polycount, cgs, gameartisans czy choćby polskiego max3d i popatrzcie w jaki sposób ludzie prezentują swoje prace. Już nawet nie chodzi o pykanie wypasionych renderów przy 20 różnych światłach i z chuj wie czym jeszcze. Akurat zrobienie najprostszego a estetycznego rendera zajmuje tyle samo co ustawianie tych głupich perspektyw albo daremne wstawianie obiektów na zdjęcia.
Po raz kolejny powtarzam: to ma być bitwa na tekstury. Nie widzę sensu robienia bitwy, w której nikt nie będzie oceniał tekstury, tylko render. Chcesz sobie robić bitwy na render - rób sobie. Mnie takie nie interesują.
I po raz kolejny powtórzę że tu nigdy nie będzie obiektywnych i sprawiedliwych ocen
Ale mogą być obiektywniejsze i sprawiedliwsze. Zawsze to jakiś plus.
Innych ludzi na tym miejscu nie widzę bo chyba nie poprosimy oto jakichś ludzi od M&B, prawda Kyro?
Nie widzę związku, więc jeśli miała to być złośliwość, to odpuść sobie. Chociaż swoją drogą, nic nie stoi na przeszkodzie, aby poprosić o to np. Gutkafiutka. Moduje M&B, a jednocześnie działa na max3d.pl (zdaje się, że wygrał co najmniej jedną bitwę) oraz pracuje zarobkowo jako grafik gameartowy. Znajdziesz lepszych jurorów?
Wyklejaniem szmatek orzełkami z google daleko nie zajdziecie.
Przestań pierdolić o tych orzełkach, bo sam tych swoich znaczków nie rysowałeś i też je ściągnąłeś z neta. A więc jak przyczepiasz się do innych, że są żałośni, bo ściągnęli orzełka z sieci, sam stajesz się równie żałosny.
W tej chwili przestaje mi zależeć na frekwencji, bo jak mówiłem oczekuje ludzi którzy faktycznie chcą się czegoś nauczyć i nie boją się trudniejszych tematów
Jakich trudniejszych? Twoje puszki na patyku wcale nie są trudniejsze, tylko ze względu na obecny system oceniania nie ma praktycznie sensu robienie ich. Już lepszy byłby np. ten kufer, bo przynajmniej nie ma nic wspólnego ze szmatkami, których tak się wystrzegasz.
I nawet jeśli tych osób będzie kilka, jak sam powiedziałeś to i tak warto bo wole te kilka osób niż całkiem liczne grono któremu udało się coś osiągnąć i nie chce iść dalej
Ludzie, czy ktoś tu nie chce iść dalej?
a ja będę robił swoje dopóki będę miał poparcie tego nielicznego grona kilku osób.
Jakich kilku osób? Wolisz robić w kółko bitwy dla dwóch-trzech osób, i też tak naprawdę rozwijać w kółko tylko te same umiejętności? Lepiej mieć na forum dwóch-trzech grafików, którzy uważają się za zajebistych, czy dwudziestu, którzy będą jedynie nieco mniej zajebiści?
I na koniec:
Najprościej powiedzieć "nie umiem" albo "nad głupią szmatką zszarpałem sobie nerwy i zmarnowałem pół doby". To jest podejście lamusa
Zdaje się, że w postaci złośliwości cytujesz mnie, i jednocześnie nazywasz lamusem. To zahacza pod argumentum ad personam, tak więc zwolnij trochę. To podlega na tym forum karze i nie jesteś wyjętym ponad prawo wyjątkiem.