Ogólna dyskusja 142797 292

O temacie

Autor

Zaczęty 15.06.2008 roku

Wyświetleń 142797

Odpowiedzi 292

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
W takim razie czekam na propozycje bądź poparcie poprzednich które zasugerowałem. Kolejne krytyczne posty które nic nie wnoszą i ograniczają się do takiego pierdolenia jak powyżej będą kasowane.

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
http://gothic.gram.pl/galeria/albums/userp...0004/Zelt01.jpg
z tymi halabardami,  chyba nie powiesz że to miecze podtrzymują ten namiot  :P  
Ja jestem nadal za namiotem, a jak będzie coś innego to nie będe narzekał  :P

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
To włócznie.

Tak więc: Namiot, miecz albo topór. Jeśli olewacie temat to sam wybiorę.

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Złote Wrota

Ogólna dyskusja
#83 2008-08-19, 18:12(Ostatnia zmiana: 2008-08-19, 18:13)
Namiot... :P  
Może jakąś ankietę?
Szybką, jednodniową, zainteresowani powinni zdążyć zagłosować przez ten czas.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
świetny pomysł, ankieta dodana.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Thoro link=topic=2093.msg28607#msg28607 date=Aug 19 2008, 13:59\'
z tym że z dywanami, misami, wazonami i ogólnie z częścią wyposażenia?
Wyposażenie musiałoby być jako oddzielne, niepowiązane obiekty, z oddzielną teksturą. Ale w jednej bitwie mogą być.
Cytat: Thoro link=topic=2093.msg28615#msg28607 date=Aug 19 2008, 14:31\'
No, szukaj głupiego który będzie ci renderował 10 razy ten sam obiekt na przyzwoitych ustawieniach renderera. I tak wszyscy dają podstawowy więc nie widzę problemu aby miała to robić jedna osoba. Pomysł z osobą od renderingu jest tak głupi że nawet nie warto szerzej się o nim wypowiadać. Zróbcie sobie to przy bitwie 3d bo jeszcze ktoś ktoś ustawi takie oświetlenie żeby zatuszować chujowego smoptha albo jakieś niepotrzebne kanty i wygra. Po prostu róbcie tak jak ja. Render na standardowych ustawieniach maxa z jednolitym tłem.
To na razie najlepszy pomysł jaki tu padł. Przy bitwie 3D by się nie sprawdził (chyba, że za każdym razem "renderer" skalowałby i ustawiał obiekty). Tutaj zmiana tekstury to parę kliknięć, a można przecież od razu renderować obiekt np. w trzech rzutach. I to wystarczy. Jak ktoś ma szybki komputer, to zrobi to w mgnieniu oka. A wtedy głosującym nie pozostałoby nic innego do oceniania, jak sama tekstura. Zauważ też, że niektóre osoby z własnej woli robią, może nie 10, ale ~7 renderów.
Cytat: Thoro link=topic=2093.msg28610#msg28607 date=Aug 19 2008, 14:12\'
Bo kyro ledwie opanował program i nie chce robić nic  nowego bo mówi że poważniejsze tematy dla innych są za trudne -,-.
Powstrzymaj się od złośliwości. Pistolecik czy granat to żaden "poważniejszy" temat, i bynajmniej nie miałbym zamiaru robić tekstury tylko po to, by i tak wygrała osoba z "podstawowszym" renderem, na "standardowszych" ustawieniach maxa. Poza tym:
Cytat: CzloVEQ link=topic=2093.msg27399#msg28607 date=Aug 11 2008, 14:08\'
Może zdąże załatwić sobie i się nauczyć teksturować to z miłą chęcią dołącze ;)
Cytat: Lord link=topic=2093.msg27449#msg28607 date=Aug 11 2008, 20:40\'
Trochę wyrozumiałości, ja pierwszy raz robie coś takiego(tylko żeby nie było, że nielubie krytyki) Zrobie ją jeszcze raz ;)
Z trochę innej beczki:
Cytat: Damianx link=topic=2093.msg27596#msg28607 date=Aug 12 2008, 23:38\'
to mój pierwszy render w maxie więc słaby jak ....:P
Cytat: Valkir link=topic=2093.msg28243#msg28607 date=Aug 17 2008, 11:58\'
wiem że nie za ładnie, ale to mój pierwszy raz, ale to mnie nie usprawiedliwia :P
Sorki za ciemnośc na renderach, dopiero zaczynam przygode z maxiorem ;d
No, a Ty pewnie nadal uważasz, że wszyscy są równie zajebiści jak Ty sam. Trochę... czegoś tam.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
w takim razie kto się podejmie renderowania?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W ostateczności ja, chociaż zakładam, że na nowym komputerze szłoby to kilka-kilkanaście razy szybciej, jeśli oczywiście miałyby być robione rendery w dużej rozdzielczości.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Kazzmir
  • Gość
to ze dupianie rendery niektorym wychodza to rozumiem, ale to tez powinna byc dodatkowa motywacja zeby sie nauczyc. o ile sobie przypominam w takim finalrenderze jest do ustawienia doslownie 4 czy 5 parametrow reszte robi program, a efekty sa w miare przyzwoite wiec o co chodzi? uczcie sie. jak nie umiecie to sie poprostu uczcie. jakosc renderu powinna byc kluczowa w calej pracy, jak ktos nie umie to sie powinen nauczyc to tez element pracy grafika, umiejetnosci zwizualizowania.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale z założenia w tej bitwie ma być oceniana tekstura, nie render. Jeśli mielibyśmy szkolić się w samym renderowaniu, możnaby zrobić i bitwę na rendery.

Mark Twain

Kazzmir
  • Gość
Cytat: Żadna Głupia Iskra link=topic=2093.msg28675#msg28675 date=Aug 19 2008, 19:21\'
Ale z założenia w tej bitwie ma być oceniana tekstura, nie render. Jeśli mielibyśmy szkolić się w samym renderowaniu, możnaby zrobić i bitwę na rendery.

kyro jezeli chcesz byc grafikiem to niestety musisz posiasc pewne umiejetnosci. jezeli nie zamierzasz sie specjalizowac w jakis specjanosciach to jako grafik taka prosta rzecz jak zrobienie rendera to nie jest nic wielkiego. wlaczasz 3dsmać i renderujesz. nie ma w tym zadnej filozofii. pozatym o ile mi wiadomo to najlepsza praca z choragiewki pomimo najlepszego wykonania. jezeli nie potrafisz kyro robic renderow to sie ich poprostu naucz. gowno mnie czy kogokolwiek interesuje ze to jest 2d konkurs, efektem twojej pracy powinna byc grafika wykonana tak zeby prezentowala sie najlepiej bez wzledu na to jakimi metodami. ten kto wklada w nia prace wygrywa. koniec kropka. jezeli olewasz tak wazny czynnik jak wykonanie renderu zeby zrobic lepsze wrazenie i dzieki temu wygrac to nie rob, nie ucz sie.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zrobiłbym pewnie lepszy render, gdyby był czas. Około godzinę przed ankietą miałem jedynie płótno i orzełka, resztę robiłem na szybko. Przy renderowaniu nawet nic nie zdążyłem zmienić w ustawieniach, po prostu wrzuciłem teksturę. I tak Thoro mnie poganiał.

Ale mimo to, zdecyduj się, czy to konkurs na teksturę, czy na render. Bo jak na render to ja sobie mogę nawet teksturę skądś ukraść, a zrobić zajebisty render, dopracowywany przez tydzień, i wygrać bez problemów, bo wszyscy na to polecą. Ale przecież nie tędy droga.

I owszem, dzięki tej bitwie chcę posiąść jakieś umiejętności. Ale głównie chodzi o umiejętności w teksturowaniu.

Mark Twain

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

Ogólna dyskusja
#92 2008-08-19, 20:45(Ostatnia zmiana: 2008-08-19, 20:48)
Cytat: Żadna Głupia Iskra link=topic=2093.msg28681#msg28681 date=Aug 19 2008, 19:40\'
Zrobiłbym pewnie lepszy render, gdyby był czas. Około godzinę przed ankietą miałem jedynie płótno i orzełka, resztę robiłem na szybko. Przy renderowaniu nawet nic nie zdążyłem zmienić w ustawieniach, po prostu wrzuciłem teksturę. I tak Thoro mnie poganiał.

Ale mimo to, zdecyduj się, czy to konkurs na teksturę, czy na render. Bo jak na render to ja sobie mogę nawet teksturę skądś ukraść, a zrobić zajebisty render, dopracowywany przez tydzień, i wygrać bez problemów, bo wszyscy na to polecą. Ale przecież nie tędy droga.

I owszem, dzięki tej bitwie chcę posiąść jakieś umiejętności. Ale głównie chodzi o umiejętności w teksturowaniu.

o rety, naprawde przykro mi kyro, a ja zapomnialem dac thoro tekstury i nie wygralem konkursu i co mam narzekac, mam sie rzucac zeby cofnac wszystko, ze ja tez chce? chlopie badz rozsadny a nie przypierdalaj sie do wszystkiego bo to jest nudne. wierz mi kyro gdybym zostal oceniaczem :P  tych prac to bym nagrodzil po pierwsze tego ktory by zrobil dobra teksture a nie render. oczywiscie calosc sie liczy ale faktycznie tematem jest tekstura.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
O co Ci chodzi? Zupełnie nie rozumiem.

Mark Twain

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Ogólna dyskusja
#94 2008-08-19, 21:14(Ostatnia zmiana: 2008-08-19, 21:15)
Ja przed bitwą nie miałem praktycznie styczności z maxem, czy innym programem tego typu. Jednak w innych rodzajach grafiki 2d się trochę bawiłem. Dzięki tej bitwie nauczyłem się teksturować, robić proste rendery (tzn. klikną kilka razy w odpowiednie miejsca xD) do tego dzięki tej bitwie, dziś już mam na koncie kilka tekstur broni do moda, a nawet już 3 modele zrobiłem sam. Zawdzięczam to dzięki tej jednej bitwie, dlatego popieram to i będę się starał uczestniczyć i cały czas poprawiać swoje umiejętność :P

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Ogólna dyskusja
#95 2008-08-20, 00:06(Ostatnia zmiana: 2008-08-20, 00:08)
Potłuczone pierdolenie. Że niby osoba początkująca nie jest sobie w stanie poradzić z czymś bardziej wymagającym a poradzi na swój sposób, z lepszym lub gorszym efektem. Możemy nadal robić materiały ale co to wniesie? Na prawdę pierdolenie że ktoś nie umie, że jest początkujący jest żałosne. Skoro chcecie być grafikami to musicie przygotować się na takie zwroty bowiem może nawet zdarzyć się tak że w pracy dostaniecie zajęcie o którym gówno wiecie i co, też powiecie "nie umiem"? Skoro ktoś nie umie to się nauczy a najlepszą nauką jest praktyka co potwierdzają takie opinie jak ta powyżej. Co ja miałem powiedzieć jak kiedyś dostałem mape normalnych i plik obj, nawet nie wiedziałem co to jest i co z tym trzeba zrobić, to samo co wy? Najprościej powiedzieć "nie umiem" albo "nad głupią szmatką zszarpałem sobie nerwy i zmarnowałem pół doby". To jest podejście lamusa i z takim nastawieniem przypominacie ludzi z działu 3d którzy nie teksturują swoich modeli bo im się po prostu nie chcę tego nauczyć i wolą ciągle pierdolić okłamując siebie i innych "bo mi się nie chciało". Lepiej robić pseudo lowpoly, szare klocki nie nadające się do niczego. Skoro boicie się wyzwań to najlepiej odinstalujcie photoshopa, szkoda nerwów i czasu bo już na starcie mogę powiedzieć że to nie jest dla Was. Poszukajcie sobie rutynowego zajęcia które na dłuższą metę nie wymaga od wykonującego większego wysiłku czy nauki nowych rzeczy, czuje że wielu z was odnajdzie powołanie. Ktoś tu znowu oczekuje obiektywnych ocen i uważa że takie się pojawią gdy wszystko będzie renderowała jedna osoba. A to już tak trudno nauczyć się estetyki prezentacji? Wejdźcie na polycount, cgs, gameartisans czy choćby polskiego max3d i popatrzcie w jaki sposób ludzie prezentują swoje prace. Już nawet nie chodzi o pykanie wypasionych renderów przy 20 różnych światłach i z chuj wie czym jeszcze. Akurat zrobienie najprostszego a estetycznego rendera zajmuje tyle samo co ustawianie tych głupich perspektyw albo daremne wstawianie obiektów na zdjęcia. I po raz kolejny powtórzę że tu nigdy nie będzie obiektywnych i sprawiedliwych ocen ze względu na to że osoby które to oceniają nie mają pojęcia o pracy grafika i mogą co najwyżej oceniać wg własnego gustu, tak więc ich wybór nie koniecznie jest trafny bo kierują się własnym przekonaniem a nie tym co najważniejsze. Chcecie fachowych ocen to sprowadźcie tu kilku ludzi od gameartu z max3d, zapewniam że wszystko na tym polu potoczy się inaczej. Już ktoś proponował wprowadzenie subiektywnego jury z poza forum. Innych ludzi na tym miejscu nie widzę bo chyba nie poprosimy oto jakichś ludzi od M&B, prawda Kyro? Zaczyna mnie to już męczyć. Większość z was pierdoli i na dobrą sprawę nie robi nic więcej, nic nie wnosi do tematu. Praktycznie nikt nie jest w stanie przedstawić swojej propozycji na kolejną bitwę, zero zaangażowania a ja nie wiem dlaczego tak jest. Widocznie nie warto polegać na innych i ciągle pytać ich o zdanie, bo chciało się dobrze dla ogółu. Chyba znowu powrócę do starej metody czyli wybieranie modeli po swojemu, według własnych przekonań i gustu. I na prawdę wole tych 2/3 ludzi którzy są na tyle ambitni i zdeterminowani aby poświęcić swój czas na dalszą drogę i wyzwania niżeli grono osób które zrobiło kawałek szmatki i nie chce iść dalej "bo to jeszcze za trudne". Wyklejaniem szmatek orzełkami z google daleko nie zajdziecie. W tej chwili przestaje mi zależeć na frekwencji, bo jak mówiłem oczekuje ludzi którzy faktycznie chcą się czegoś nauczyć i nie boją się trudniejszych tematów. Reszcie mogę życzyć powodzenia bo z nastawieniem "skoro umiem lepić miskę to po co mi garnek" daleko nie zajdziecie. Wiem że się nie dogadamy i właściwie ta dyskusja powoli traci sens, zaczynają się prywatne wycieczki, aluzje i złośliwości a ja chcę tego uniknąć, przynajmniej tutaj. Kyro, jeśli faktycznie uważasz że zrobienie głupiej metalowej rurki ("pistolecik") albo zielonej puszki nabitej na patyk (granat) przekracza Twoje i innych możliwości to chyba najlepiej będzie jeśli stworzycie własną bitwę, z namiotem, serwetką, chustką do smarkania czy co tam jeszcze chcecie. Chętnie się dołączę ale sam zrobię również własną, dla ludzi którzy chcą iść dalej zamiast spoczywać na laurach i pierdolić ile to pracy nie włożyli. I nawet jeśli tych osób będzie kilka, jak sam powiedziałeś to i tak warto bo wole te kilka osób niż całkiem liczne grono któremu udało się coś osiągnąć i nie chce iść dalej. Powiedz mi co nowego przyjdzie ogarnąć przy namiocie? Tkaninę robiliśmy, zagięcia na niej też, wszelkie poszarpania i dziury również. Pozostaną włócznie ale to w pewnym sensie też było. Proces tworzenia ten sam co przy kiju z metalowym obiciem przy sztandarze. I co to tak na prawdę wniesie? Być może udoskonalicie swoje umiejętności, zastosujecie wnioski wyciągnięte z poprzedniej bitwy ale czy oby następna jest do tego odpowiednim miejscem? Przecież równie dobrze dalsze robienie szmatek może każdy sobie ćwiczyć indywidualnie, samemu a przy bitwie powinniśmy nadal poruszać tematy różne i możliwie odmienne tak aby powoli zahaczać o coraz więcej rzeczy. Mam nadzieję że w przyszłości będziemy gotowi aby rozpocząć np organikę tak aby efekty nie były żałosne, jednak nie nastąpi to gdy w kółko będziemy drążyć te same tematy z tym że w różnych konwencjach. To do niczego nie prowadzi. Albo zaczynamy dyskutować o konkretach albo kończymy to pierdolenie o szopenie. Jak mówiłem Kyro z osobami o podobnych poglądach może sobie robić własną bitwę a ja będę robił swoje dopóki będę miał poparcie tego nielicznego grona kilku osób.

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

Ogólna dyskusja
#96 2008-08-20, 00:37(Ostatnia zmiana: 2008-08-20, 00:40)
Cytat: Thoro link=topic=2093.msg28711#msg28711 date=Aug 19 2008, 23:06\'
...nielicznego grona kilku osób...

dobrze powiedziane
mogles dodac akapity :)

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Mi się spodobał ten granat, i według mnie ciekawie by się go teksturowało. Głos na niego w ankiecie :D
Ciekawie także teksturowało by się butelke, tzw etykietka jak np z butelki tymbarku czy czegoś tam, ale sądze że ten pomysł się nie spodoba, ale jeśli ktoś ma zamiar w przyszłości pracować jak grafik w firmie produkującej soki to czemu nie  :)

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Thoro link=topic=2093.msg28711#msg28711 date=Aug 20 2008, 00:06\'
Że niby osoba początkująca nie jest sobie w stanie poradzić z czymś bardziej wymagającym
Różnica między pistoletem/granatem a sztandarem wcale nie polega na trudności wykonania. Polega na tym, że sztandary jeden od drugiego się różnią, a ludzie, "przeciętni głosujący", chociaż w pewnym stopniu zwracają uwagę na teksturę. W wypadku granatów/pistoletów tekstury dla "przeciętnego głosującego" będą identyczne, i wygra ten, kto zrobi normal mapę i najbardziej widowiskowy render. Jeśli chesz takich bitew, to najlepiej od razu niech ktoś zrobi model z teksturą, a bić się będziemy na sam render. Taki sam efekt, a mniej roboty.
Ktoś tu znowu oczekuje obiektywnych ocen i uważa że takie się pojawią gdy wszystko będzie renderowała jedna osoba. A to już tak trudno nauczyć się estetyki prezentacji? Wejdźcie na polycount, cgs, gameartisans czy choćby polskiego max3d i popatrzcie w jaki sposób ludzie prezentują swoje prace. Już nawet nie chodzi o pykanie wypasionych renderów przy 20 różnych światłach i z chuj wie czym jeszcze. Akurat zrobienie najprostszego a estetycznego rendera zajmuje tyle samo co ustawianie tych głupich perspektyw albo daremne wstawianie obiektów na zdjęcia.
Po raz kolejny powtarzam: to ma być bitwa na tekstury. Nie widzę sensu robienia bitwy, w której nikt nie będzie oceniał tekstury, tylko render. Chcesz sobie robić bitwy na render - rób sobie. Mnie takie nie interesują.
I po raz kolejny powtórzę że tu nigdy nie będzie obiektywnych i sprawiedliwych ocen
Ale mogą być obiektywniejsze i sprawiedliwsze. Zawsze to jakiś plus.
Innych ludzi na tym miejscu nie widzę bo chyba nie poprosimy oto jakichś ludzi od M&B, prawda Kyro?
Nie widzę związku, więc jeśli miała to być złośliwość, to odpuść sobie. Chociaż swoją drogą, nic nie stoi na przeszkodzie, aby poprosić o to np. Gutkafiutka. Moduje M&B, a jednocześnie działa na max3d.pl (zdaje się, że wygrał co najmniej jedną bitwę) oraz pracuje zarobkowo jako grafik gameartowy. Znajdziesz lepszych jurorów?
Wyklejaniem szmatek orzełkami z google daleko nie zajdziecie.
Przestań pierdolić o tych orzełkach, bo sam tych swoich znaczków nie rysowałeś i też je ściągnąłeś z neta. A więc jak przyczepiasz się do innych, że są żałośni, bo ściągnęli orzełka z sieci, sam stajesz się równie żałosny.
W tej chwili przestaje mi zależeć na frekwencji, bo jak mówiłem oczekuje ludzi którzy faktycznie chcą się czegoś nauczyć i nie boją się trudniejszych tematów
Jakich trudniejszych? Twoje puszki na patyku wcale nie są trudniejsze, tylko ze względu na obecny system oceniania nie ma praktycznie sensu robienie ich. Już lepszy byłby np. ten kufer, bo przynajmniej nie ma nic wspólnego ze szmatkami, których tak się wystrzegasz.
I nawet jeśli tych osób będzie kilka, jak sam powiedziałeś to i tak warto bo wole te kilka osób niż całkiem liczne grono któremu udało się coś osiągnąć i nie chce iść dalej
Ludzie, czy ktoś tu nie chce iść dalej?
a ja będę robił swoje dopóki będę miał poparcie tego nielicznego grona kilku osób.
Jakich kilku osób? Wolisz robić w kółko bitwy dla dwóch-trzech osób, i też tak naprawdę rozwijać w kółko tylko te same umiejętności? Lepiej mieć na forum dwóch-trzech grafików, którzy uważają się za zajebistych, czy dwudziestu, którzy będą jedynie nieco mniej zajebiści?

I na koniec:
Najprościej powiedzieć "nie umiem" albo "nad głupią szmatką zszarpałem sobie nerwy i zmarnowałem pół doby". To jest podejście lamusa
Zdaje się, że w postaci złośliwości cytujesz mnie, i jednocześnie nazywasz lamusem. To zahacza pod argumentum ad personam, tak więc zwolnij trochę. To podlega na tym forum karze i nie jesteś wyjętym ponad prawo wyjątkiem.

Mark Twain

Kazzmir
  • Gość
Cytat: Żadna Głupia Iskra link=topic=2093.msg28729#msg28729 date=Aug 20 2008, 10:49\'
...na koniec...

nie masz racji kyro. jezeli nie potrafisz zaakceptowac tego ze grafik to ktos kto powinien ogarnac cos poza mieszaniem warstw w ps to trudno. czadowe rendery to nie zadna filozofia bo program sam za ciebie pracuje, pozatym ja tu do tej pory poza paroma wyjatkami nie widzialem czadowych renderow. sa zwykle proste i nie skomplikowane.

jak thoro mowi i jak ci wczoraj mowilem tak dlugo nie bedzie tutaj obiektywnych ocen jak ludzie ktorzy startuja w tych konkursach nie zalapia co sie ocenia, jak sie ocenia i dlaczego tak a nie inaczej. wygrana kogos kto zrobil cos gorszego kosztem lepszej pracy mnie dziwi ale jednak tak sie dzieje. a dlaczego? bo nie oceniaja tego co istotne ale wina tego nie jest dodatkowy obrazek z renderem ale to ze nie umieja.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry