Ogólna dyskusja 139881 292

O temacie

Autor

Zaczęty 15.06.2008 roku

Wyświetleń 139881

Odpowiedzi 292

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Ogólna dyskusja
2008-06-15, 17:28(Ostatnia zmiana: 2012-03-12, 17:00)
Sprawy organizacyjne, rozmowy na temat prowadzonych bitew, pomysły, uwagi oraz propozycje.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
sprawa następnej bitwy: jaka tematyka? puki co nie mam pomysłów, czekam na propozycje.

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Złote Wrota

Ogólna dyskusja
#2 2008-06-15, 17:36(Ostatnia zmiana: 2008-06-15, 17:38)
Może organika?
Tylko coś takiego, żeby mieć sporą dowolność np. nie człowiek, lecz jakaś bestia fantasy typu elf, goblin, gdzie moglibyśmy się pokusić o własną wizję wyglądu. Chociaż nie wiem, czy to nie będzie za trudne, nigdy takiego czegoś nie robiłem.

I jeszcze kwestia modelu, czy komuś będzie się chciało wykonać takowy.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

Ogólna dyskusja
#3 2008-06-15, 18:41(Ostatnia zmiana: 2008-06-15, 18:42)
Może jakiś model low-poly stworka (człowieka lub innego stworzenia) w zbroi, czy coś takiego.

PS: Model coś na wzór modeli z WoW.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Ja jestem za drobnym rozwinięciem konkursu.

1. etap - wybranie tematu jak np wyżej "bestia fantasy"

2. etap - konkurs w którym były by różne opisy besti (jesli by żadnego nie było to idziemy etap dalej)

3. etap - tutaj wybieramy najlepszy szkic art besti na którym potem wzorują się panowie od 3D

4. etap - panowie od 3D robią model który potem zostaje wybrany dla panów od 2D ;)

5. etap - ostatni tutaj wykazują się panowie co robią textury

A i jesli np w etapie 2-3 nie było by chętnych po ludzku go pomijamy i tyle. Ty Thoro z tego co wiem myślałeś o czymś podobnym.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
elvans w jakim ty świecie żyjesz? chyba pomyliłeś fora.

Piskor

Piskor

Użytkownicy
ego masturbator
posty143
Propsy9
  • Użytkownicy
  • ego masturbator
Cytat: Elvans link=topic=2093.msg18120#msg18120 date=Jun 15 2008, 18:43\'
3. etap - tutaj wybieramy najlepszy szkic art besti na którym potem wzorują się panowie od 3D

W tym etapie chętnie wezmę udział...

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
A może wyciągnąć model z jakiejś gry i po prostu zrobić do niego teksturę?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Ty, Netsprint :D  A co to za sens? Najlepiej byłoby zrobić model "tutaj", przy czym myślę, że możnaby jednocześnie robić bitwy w różnych dziedzinach, a efekt ich pracy po prostu przekazywać dalej. Czyli pomysł Elva, z tym, że gdy graficy 3D pobiją się o modele i przekażą go grafikom 2D, to zaczynają się już bić o następny.
Swoją drogą, patrząc na zainteresowanie, jakie było w pierwszej bitwie przy prostym i praktycznie dowolnym temacie (na tarczę można było wwalić co się chciało), nie radziłbym skakać od razu do organiki. Zostańcie nadal przy przedmiotach, może tym razem mniej związanych z tematyką wojenną. Mebel na przykład - w przypadku wcześniejszej bitwy 3D także modelarze mieliby spore pole do popisu. Krzesło z obiciem? Rzeźbiona komoda? :P

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
Jak dla mnie jest to zbyt nudne. Uczestnicząc w konkursie chciałbym pracować przy czymś, gdzie mogę wprowadzić sporo własnej inwencji (np. tarcza dawała takie możliwości)
Komoda jest drewniana i tyle  :D  
Co do klimatu osobiście wolałbym zostać przy średniowieczu czy fantasy, ale co kto lubi.
Organika może jest trudna, ale można się przy niej nauczyć sporo według mnie.
Nie mam na razie pomysłu na coś innego, jak wpadnę na coś ciekawego to napiszę.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Taki sens, że to bitwa 2D, a nie 3D, ale w sumie masz rację. Może tym razem jakiś pistolet z XIX w.?

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy

SoMe

Ogólna dyskusja
#11 2008-06-17, 10:24(Ostatnia zmiana: 2008-06-17, 10:25)
Weźcie zróbcie koszulkę, to by zaspokoiło waszą ,,inwencję,,

Spoiler

WAH WAH WAH.

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
Nom, ale nazwa działu to Bitwa 2d (Textury) .
Konkurs ma być gameartowy  :)

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Cytat: Netsprint.pl link=topic=2093.msg18141#msg18141 date=Jun 15 2008, 19:32\'
A może wyciągnąć model z jakiejś gry i po prostu zrobić do niego teksturę?

NIE

Krzesło z obiciem? Rzeźbiona komoda?

To jest nudne. Nawet nie warto przy takim czymś siedzieć.

Tym razem zaproponowałbym architekturę. Nie chodzi o zwykłe boxowe pierdoły gdzie wszystko ograniczy się do nakładania drewna tylko o coś bardziej stylowego typu wow, http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=43728 czy jakieś gry strategiczne z ciekawym designem budowlanym.

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Złote Wrota

Ogólna dyskusja
#14 2008-06-17, 14:03(Ostatnia zmiana: 2008-06-17, 14:05)
Jak dla mnie może być. Mogę wziąć udział w czymś takim.
A kto wykona model? Czy będzie bitwa 3d na ten temat jak myślał Elvans?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Wiem że to głupi pomysł , ale co byśce powiedzieli na stworzenie teksturki piłki na mistrzostwa świata 2010 RPA ? Musiałby być odpowiedni render, a piłka najlepiej jakby była polożona na boisku. Każdy by się mógł wykazać, i byłoby to łatwiejsze od teksturowania tawerny. Taki konkurs dla początkujących grafików 2d ?

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
A nie lepiej na ME 2012 Polska Ukraina? :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Wszystko co jest w tym dziale jest przeznaczone dla początkujących grafików 2d. Nie widzę w tym problemów, pracę staram się dobierać takie aby dać w miarę szerokie pole do popisów dla autorów. Krótko mówiąc każdy może robić tak jak chce oraz na tyle na ile pozwalają mu jego umiejętności. Piłka to fatalny pomysł poza tym tutaj brane są pod uwagę tekstury a nie rendery. Sposób wyeksponowania pracy to indywidualna wola autora. Przy teksturowaniu szmacianego worka nadmuchanego powietrzem zbyt wiele się nie da nauczyć.

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Uzgodniono już jaki temat będzie miała następna bitwa ?

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry