Problemy techniczne 637335 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 637335

Odpowiedzi 1643

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
No przecież podałem ci rozwiązanie, u niektórych taki błąd występuje. I jak na razie nic poza tym sposobem ominięcia nie wymyślono.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ

Maciuś

Problemy techniczne
#281 2013-09-18, 19:02(Ostatnia zmiana: 2013-09-18, 19:24)
Wywala mnie do pulpitu kiedy daje wczytaj podczas gry ( np. zostane zabity i daje wczytaj ). Nie dzieje się to zawsze tylko wydaje mi się, że jest to zależne od miejsc w których się znajduje, tak jakby były błedy z jakimiś obiektami - przynajmniej taki wyczytałem komunikat błedu...Po wyjściu do pulpitu gra zawsze się załaduje bez problemu dopiero jak jestem grze takie cuda się dzieją... POMOCY!

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie zapisujesz przy włączonej konsoli? A, pewnie jej nie włączasz?!

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Maciuś

Problemy techniczne
#283 2013-09-18, 19:38(Ostatnia zmiana: 2013-09-18, 19:50)
Nie używam kodów tylko raz próbowałem przyzwać zaginionego wilka...Wygląda na to, że jest to zależne od miejsca w którym jestem np. w kopalni złota bandytów przy tej krypcie to mnie wywala za każdym razem jak daje wczytaj. Natomiast teraz jestem w tej świątyni u bantytów gdzie kruk się skitrał i moge wczytywać do woli... THE FUCK IS THIS?

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
To jest Returning, tego nie ogarniesz. Takie błędy są na porządku dziennym i jak na razie nic się nie da na to poradzić.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Da sie jakos odratować save? podczas zapisywania wyskoczyl mi acces violation .. a teraz podczas kadzej proby wczytania wyskakuje wlasnie ten acces violation. Jest jakis program czy cos do odratowania save?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Nie da rady, następnym razem zapisuj na wielu pozycjach, w Returningu takie błędy są na porządku dziennym.

Imoth

Imoth

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema jak mogę zmienić  opcje gry tak aby łuk sam automatycznie nie namierzał pamiętam że trzeba było coś zmienić w plikach systemowych tylko nie wiem co Pomożecie ???

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Hej dawno tu nie pisałem,

Postanowiłem zagrać od nowa na nowej wersji, ale niestety zdarzył mi się niemiły bug, nie było w mieście Constantina, no to byłem zmuszony go przywołać konsolą i jest już ok, z tym że wielu z was tu pisało że jeśli zrobi się zapis gry z włączonym marvinem to save się zepsuje, także mam pytanie.

Jak wyłączyć marvina kiedy już przyzwałem Constantino konsolą ? na szczęście mam zapis z przed użycia tego :P

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hej dawno tu nie pisałem,

Postanowiłem zagrać od nowa na nowej wersji, ale niestety zdarzył mi się niemiły bug, nie było w mieście Constantina, no to byłem zmuszony go przywołać konsolą i jest już ok, z tym że wielu z was tu pisało że jeśli zrobi się zapis gry z włączonym marvinem to save się zepsuje, także mam pytanie.

Jak wyłączyć marvina kiedy już przyzwałem Constantino konsolą ? na szczęście mam zapis z przed użycia tego :P

podczas gry wpisujesz tylko b42b :)

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy

garry18

Problemy techniczne
#290 2013-09-21, 09:30(Ostatnia zmiana: 2013-09-21, 10:00)
Dzięki :) tym razem nie zfailuje questów z Gallahadem :P

Edit: Mam jeszcze  jeden problem, mam coś nie tak chyba z wytrzymałością, mimo iż mam 100% hp to i tak mi ona spada kiedy walczę, na poprzedniej wersji kiedy miało się 100% zdrowia to nie spadała wytrzymałość, czy to dodatkowe utrudnienie czy bug ? bo jak utrudnienie to jakim cudem teraz pokonać silnych przeciwników kiedy spadnie mi wytrzymałość a potem sam się zabije ? to wyklucza zupełnie zabijanie mocnych wrogów z łuku :/  zresztą walkę mieczem też bo co mi to da że będę walczył na perfekt jak i tak się zabije ? chodzi o to że nie wyobrażam teraz sobie walki z minibosami gdzie trzeba było z 200 hitów by go zabić nie wspominając o TROLLACH.

A jeśli to bug to jak to naprawić ?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Maciuś

Problemy techniczne
#291 2013-09-21, 10:49(Ostatnia zmiana: 2013-09-21, 11:02)
Dzięki tym razem nie zfailuje questów z Gallahadem

Edit: Mam jeszcze  jeden problem, mam coś nie tak chyba z wytrzymałością, mimo iż mam 100% hp to i tak mi ona spada kiedy walczę, na poprzedniej wersji kiedy miało się 100% zdrowia to nie spadała wytrzymałość, czy to dodatkowe utrudnienie czy bug ? bo jak utrudnienie to jakim cudem teraz pokonać silnych przeciwników kiedy spadnie mi wytrzymałość a potem sam się zabije ? to wyklucza zupełnie zabijanie mocnych wrogów z łuku :/  zresztą walkę mieczem też bo co mi to da że będę walczył na perfekt jak i tak się zabije ? chodzi o to że nie wyobrażam teraz sobie walki z minibosami gdzie trzeba było z 200 hitów by go zabić nie wspominając o TROLLACH.

A jeśli to bug to jak to naprawić ?
Tak teraz działa wytrzymałość spada nie zależnie od ilości posiadanego hp. Też dla mnie to jest porażka totalna - największy minus tej modyfikacji. Walczyć z postaciami którym bierze się minimum hp czyli 5 na hita się już nie da w bezpośredniej walce - bo sam się zabijesz.... Zostaje magia. Chciałbym również wspomnieć o przesadnym wzmocnieniu dla harpi i bagiennych golemów - obecnie atakują na odległość jakimiś magicznymi pociskami. Teraz te potwory są tak silne, że należy je tylko omijać. A harpie jeszcze się automatycznie leczą jak mają 50 % hp... Przy tym grobie Quarhodrona miałem możliwość zaobserwowania jak harpia zabija trolla w walce 1v1...

Psalm 19

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
O kurde no to pozamiatane xD, ok a wiec wracam do poprzedniej wersji moda, który i tak jest cholernie trudny, nie rozumiem co im przeszkadzało że hp nie spada kiedy mamy 0 wytrzymałości ale 100% hp mnie wydaję się to logiczne i dobre dodatkowo wymusza staranie się w walce na blokowanie i unikanie hitów co mnie się podobało, pozatym bagienne golemy miały ten magiczny atak w poprzedniej wersji ;p

Ale jak Harpia soluje torlla, to znak że coś się dzieje...

Także wracam do poprzedniej wersji na wyższym poziomie trudności, i czekam na nową która zmieni to  albo na jakąś poprawkęt tego :P

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Nie będzie żadnej poprawki, tak ma być.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Twój problem garry, polega na tym ze podobnie jak niektórzy, porywasz się z motyka na słońce :P

Kazdy mod wpływa na poziom trudnosci i tez wprowadza pewne zmiany, Returning jest wyjątkiem od reguły gdyż on totalnie rozpierdala wszelkie standardy nk i zastępuje je swoimi przez co każda nowa wersje należy zacząć od najłatwiejszego poziomu trudnosci aby zapoznać się ze zmienioną mechanika, przyswoić ja i się do niej dostosować a potem dopiero iść na wyższy.

Na najłatwiejszym poziomie i tak jest o jakies 20% trudniej niz w nk, to ze nk moge przejsc bez zadnego wysiłku jak i 50% graczy teoretycznie pozwala na odpalenie returninga na rzeźniku aby było mega ciężko, ale nie znam mechaniki gry bo została drastycznie zmieniona wiec lepiej zapoznać się z nią na łatwym a dopiero potem podnieść poprzeczkę.

Inimi slowy nk ma tyle wspolnego z retuningiem co pies z kotem. ( w sensie nk jest potrzebne do odpalenie ale reszta to zupełnie inna gra )
Gdyby kazdy zaczynał od poziomu banał w celu zapoznania sie z gra a potem szedl na wyzszy płotek to 75% problemow by znikło, to ze grales na trudny na starszej wersji ma gówniane znaczenie, każda nowa wersja mogla coś zmienić w mechanice i trzeba to mechanikę przyswoić.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Baa lMateusz

Baa lMateusz

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Baa lMateusz

Problemy techniczne
#295 2013-09-21, 23:46(Ostatnia zmiana: 2013-09-22, 11:57)
ja mam taki problem że po wejściu do świątyni śniącego podczas ładowania gothic sam mi się wyłącza i mam aplication error :/ ktoś wie jak to naprawić ? reinstal nie pomaga

wszedłem jakoś do świątyni ale po chwili znowu sięwyłącza :? podobne problemy były w gothic 1, ale czy path z gothic 1 zadziała tu ?

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wyslij mi save :) wejde u siebie o ile zadziala i Ci odesle.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Twój problem garry, polega na tym ze podobnie jak niektórzy, porywasz się z motyka na słońce

Kazdy mod wpływa na poziom trudnosci i tez wprowadza pewne zmiany, Returning jest wyjątkiem od reguły gdyż on totalnie rozpierdala wszelkie standardy nk i zastępuje je swoimi przez co każda nowa wersje należy zacząć od najłatwiejszego poziomu trudnosci aby zapoznać się ze zmienioną mechanika, przyswoić ja i się do niej dostosować a potem dopiero iść na wyższy.

Na najłatwiejszym poziomie i tak jest o jakies 20% trudniej niz w nk, to ze nk moge przejsc bez zadnego wysiłku jak i 50% graczy teoretycznie pozwala na odpalenie returninga na rzeźniku aby było mega ciężko, ale nie znam mechaniki gry bo została drastycznie zmieniona wiec lepiej zapoznać się z nią na łatwym a dopiero potem podnieść poprzeczkę.

Inimi slowy nk ma tyle wspolnego z retuningiem co pies z kotem. ( w sensie nk jest potrzebne do odpalenie ale reszta to zupełnie inna gra )
Gdyby kazdy zaczynał od poziomu banał w celu zapoznania sie z gra a potem szedl na wyzszy płotek to 75% problemow by znikło, to ze grales na trudny na starszej wersji ma gówniane znaczenie, każda nowa wersja mogla coś zmienić w mechanice i trzeba to mechanikę przyswoić.

Ja wiem że returning to co innego, przecież grałem w starą wersję :P wbiłem 48lvl miałem Uriziela itp,  tylko moim skromnym zdaniem ta wytrzymałość teraz to jets gruba przesada, może i tak ma być ale walka na perfekt bez oberwania 1 hita teraz nie nagradza tym że się wygra a tym że się zginie bo stracisz wytrzymałość i sam się zabijesz
Dla mnie to nonsens a poziom easy to też przesada ten autoregen to za duże ułatwienie :P

Tak czy inaczej skoro my mamy tak pod górke z tą wytrzymałością to szkoda że tylko my ją mamy, mogli by dodać to samo do każdego wroga humanoidalnego jak człowiek, ork itp, wtedy szanse były by równe :P

Zayonc

Zayonc

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, mój problem polega na tym, że podczas wczytywania gry wyskakują mi jakieś 3 błędy dotyczące mds'ów "HUMAN". Klikam okej i wszystko jest spoko, tylko wtedy gra schodzi z fullscreena do kwadratowego okna. Jak wyeliminować te błędy albo chociaż rozdzielczość tego okna dopasować do rozdzielczości laptopa? W opcjach domyślne rozdzielczości to tylko te "kwadratowe"... Ewentualnie jak powrócić z okna do fullscreena? Alt+Enter nie działa w tym przypadku. Z góry dzięki za pomoc

0 użytkowników
Do góry