Problemy na tle egzystencjalnym 77853 283

O temacie

Autor zdzichorowerzysta

Zaczęty 17.03.2013 roku

Wyświetleń 77853

Odpowiedzi 283

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Kupiłem sobie dziś 550 gilz, nabijarkę i 85 gram tytoniu dobrej jakości, za wszystko dałem 50zł, ale starczy mi na długo. Jak sobie pomyśle ile forsy idzie na paczki papierosów to włosy stają dęba
Fajki są dla plebsu
A wiesz chociaz ile kosztują? W takim razie nie są dla plebsu.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Czasami ludzie wydawają na nie ostatnie pieniądze bo po prostu muszą zapalić, niestety :)

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
Jednym z powodów tego ,że plebs nie ma kasy są własnie fajki.Plebs pali fajki bo ; po pierwsze był zbyt głupi żeby odmówić kolegom po drugie ma zbyt słabą wolę żeby rzucić albo po prostu ma na to wyjebane i pali z przyzwyczajenia.Z tym plebsem chyba faktycznie przesadziłem ale palaczy powinno się szykanować jak gejów i lesbijki,wkurwa mnie ,że przez jakiegoś jaracza moje życie skróci się o jakieś 30 lat.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
palacze śmierdzą. okropnie śmierdzą. powinno się robić getta dla palaczy jako wielkie hale bez wentylacji, żeby się podusili w tym dymie.

makin' bacon

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
wkurwa mnie ,że przez jakiegoś jaracza moje życie skróci się o jakieś 30 lat.

co?

palacze śmierdzą. okropnie śmierdzą. powinno się robić getta dla palaczy jako wielkie hale bez wentylacji, żeby się podusili w tym dymie.

wcale nie. wystarczy nie być podczłowiekiem palącym paczkę fajek dziennie i to do tego w jakiejś ciasnej kanciapce czy innym zasranym polskim kiblu wraz z kilkunastoma innymi osobami.

Artem

Artem

Użytkownicy
posty16
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Najciekawsza bywa logika niektórych z nich:
Płacze, że nie ma pieniędzy, wyłuska skądś kasę i kupuje fajki, żeby się "odstresować", traci pieniądze, nie ma pieniędzy, nie ma fajek, wraca do punktu wyjścia.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
smieszy mnie to ze wypowiadaja sie tu ludzie w wiekszosci niepalący  :lol2:

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
innym zasranym polskim kiblu wraz z kilkunastoma innymi osobami.
co ty tam z nimi robisz ?

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
To mi podaj wowoz argument za paleniem który przebije to że szkodzisz sobie i innym i śmierdzisz.

makin' bacon

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
:facepalm:  
WWZ w tym nie ma nic śmiesznego nie wiem jak u ciebie ale u mnie w Wielkopolsce na jedengo mieszkańca przypada conajmniej 5 pisuarów.
Nie chce mi się wierzyć ,że polskich kiblach jest tłok jak na Świebodzkim.W sumie chyba nigdy mi się nie zdarzyło będąc w miejskim kiblu abym natknął sie chociaż na 2 typów (o takich co palą już nie mówię).

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
bo lubie  :ok:  bo sprawia mi to przyjemnosc  :ok:  bo odstresowuje  :ok:  bo wcale nie jest bardziej szkodliwe niz palenie bierne  :ok:  bo jak zarabiasz to ta paczka na poltora tygodnia to nie jest duzo  :ok:

@kelten, mysle ze thorowi nie chodzilo o kible publiczne, przynajmnie ja to tak zrozumialem

Artem

Artem

Użytkownicy
posty16
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szczerze to, żeby sprostować moją poprzednią wypowiedź: Gówno mnie obchodzi co ktoś robi ze sobą i swoim życiem. Lubisz i chcesz to pal, ćpaj, pij, zwisa mi to do czasu aż mnie to nie dotyczy i nie muszę wdychać dymu co pomijając to, że nie każdemu ten zapach pasuje, szkodzi zdrowiu. I właśnie w tym tkwi problem ze wspomnianymi ciulami którzy palą fajki wagonami w zasadzie bez powodu (dla szpanu? poczucia akceptacji?) w miejscach do tego nie przeznaczonych. I śmiem stwierdzić, że to o to są te bóle dupy, nie z powodu samego palenia tylko z zakurzania tanimi szlugami każdej możliwej przestrzeni.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Problemy na tle egzystencjalnym
#153 2013-04-15, 20:55(Ostatnia zmiana: 2013-04-15, 20:59)
palaczy powinno się szykanować jak gejów i lesbijki
Nie. Nikt nie powinien i nie ma powodu szykanować homoseksualistów po prostu za ich orientację. Dopóki ktoś nie działa wbrew twoim własnym prawom, co ci przeszkadza co on robi z własnym życiem? Za to szykanowanie innych już jest naruszeniem ich godności i takie zachowanie już jak najbardziej na krytykę zasługuje.

wkurwa mnie ,że przez jakiegoś jaracza moje życie skróci się o jakieś 30 lat.
Skróciłoby się trochę (ale przesadzasz być może o rząd wielkości) gdyby chodziło o osobę często palącą w twoim bezpośrednim otoczeniu, np domu rodzinnym. Kiedy ktoś pali na dworze w twojej obecności, dym jaki do ciebie dolatuje jest już raczej rozrzedzony i jego główną wadą jest już raczej powodowanie obrzydzenia/niesmaku (co do tego się jak najbardziej zgadzam). Ale dlatego mamy prawo zakazujące palenia w miejscu publicznym, chyba że jest się w ruchu. I to już jest dla mnie akceptowalne. Sporym postępem są e-papierosy, w mgiełce jaką emitują (nie jest to dym, nie dochodzi do spalania) nie ma raczej nic nieprzyjemnego.

Zaznaczam że sam nie palę i nigdy nie paliłem, dym papierosowy budzi u mnie zdecydowanie negatywne odczucia. Ale żyjmy i dajmy żyć innym, nawet jeśli się z nimi nie zgadzamy. Jestem libertarianinem, taką postawę jaką ty przejawiasz można by chyba opisać tylko jako szowinizm. Bo o ile pewne (ale w granicach rozsądku) pretensje do palaczy mógłbym zrozumieć, to do homoseksualistów już nie (tutaj zaznaczam że znowu nie musisz popierać ich istnienia, ale szykany czy agresja to już krok poza zasady społecznego współżycia) (i tutaj też na wszelki wypadek zaznaczę, nie jestem homoseksualistą ani nigdy nie byłem :lol2: ).

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
PALENIE JEST FAJNE

TADAAAAAM

ale mnie na nie nie stać

: OOO

Lubię palić, ale nie wydaję na fajki ostatniego grosza : OOO

Nigdy nie kupiłem fajek : O

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
A właśnie. Kiedyś fajki mi śmierdziały. I dalej mi śmierdzą, kiedy moje ubrania nie śmierdzą i jestem czysty. Kiedy jednak chwilę pobędę w smrodzie fajek po odprężeniu się z ludźmi (integracja fhuj), ten zapach jest fajny i w imprezowych klimatach działa jak afrodyzjak na lochy. Tak jak najebaność.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Papieros do piwa jest niezbędny  :ok:  kolejny argument. Ja np rzadko potrafie sobie odmowic czegos co sprawia mi przyjemnosc m.in. sa to papierosy. Potrafilem palic rok, rzucic na poltora i znowu palic tak jak teraz. Może dlatego, że u mnie w rodzinie większość pali? Nie wiem. Po prostu lubie. Tak jak ktos lubi wypić wino, którego ja nie lubie, tak ja lubie palić. Szczególnie, że nie pale dużo to też trzeba zaznaczyć. Czasem wychodzi na to, że przez cały tydzień nawet nie pale, by potem zapalić 2-3 papierosy dziennie.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
To pal i pierdol hejterów, proste. :lol2:  

Edit: Też kiedyś paliłem, ale było to spowodowane wyłącznie tym, że... miałem łatwy i darmowy dostęp do dużej ilości fajek. Sam z siebie kupiłem chyba tylko 2 paczki w życiu - po pierwsze dlatego, że jestem żyła i żal mi nawet głupiego dyszaka na tydzień, po drugie: nigdy nie było i prawdopodobnie nie będzie to dla mnie wystarczająco smaczne, żeby było warte wydawania pieniędzy. Czasami podjebie matce z szafki i za każdym razem dopalam do połowy, po czym dochodzę do wniosku, że w sumie niedobre i lepiej wypierdolić. :D

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Papieros do piwa jest niezbędny  :ok:  kolejny argument. Ja np rzadko potrafie sobie odmowic czegos co sprawia mi przyjemnosc m.in. sa to papierosy. Potrafilem palic rok, rzucic na poltora i znowu palic tak jak teraz. Może dlatego, że u mnie w rodzinie większość pali? Nie wiem. Po prostu lubie. Tak jak ktos lubi wypić wino, którego ja nie lubie, tak ja lubie palić. Szczególnie, że nie pale dużo to też trzeba zaznaczyć. Czasem wychodzi na to, że przez cały tydzień nawet nie pale, by potem zapalić 2-3 papierosy dziennie.

<33

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
W sumie by sie zgadzalo. Wino piją pedały  :ok:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry