Problemy na tle egzystencjalnym 77653 283

O temacie

Autor zdzichorowerzysta

Zaczęty 17.03.2013 roku

Wyświetleń 77653

Odpowiedzi 283

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
No co. Dwa ostatnie całkiem rozsądne

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
POWRÓCIŁEŚ! :F

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

zdzichorowerzysta

zdzichorowerzysta

Użytkownicy
posty1
Propsy73
  • Użytkownicy
no, powróciłem całe szczęście, strasznie dużo coś zamieszania ostatnio, ale wszystko dobre co sie dobrze kończy

ostatnio zrozumiałem definicje życia, a co za tym idzie definicje śmierci też, o czym za jakiś czas nie omieszkam napisać, na razie nie moge, musze mieć troche spokoju bo to bedzie dość dużo pisania

zdzichorowerzysta

zdzichorowerzysta

Użytkownicy
posty1
Propsy73
  • Użytkownicy
Na Syberii żyje gość, który obwołał sie drugim Chrystusem, i ma już ponad 2 tys. wyznawców którzy żyją tam we wspólnocie. Nazywa sie on Vissarion, i nic nie je.
Były już przypadki, najwięcej w Indiach, ludzi którzy nic nie jedli, i żyli. Mówiło sie o nich, że odżywiają sie "praną", energią słoneczną, jak zwał tak zwał.
W każdym razie ostatnio na kwestię życia zacząłem patrzeć tak: nasze życie jest złożone z różnych kanałów, przez które przepływają fale o różnej częstotliwości. Te kanały to np: słuch, wzrok, dotyk, smak, węch. Ale też strach, miłość,  smutek, szczęście, i wiele innych, o których nie zdajemy sobie sprawy, ale odczuwamy ich brak gdy ich nie ma.
Więc tych kanałów jest wiele, i nie wszystkie związane są z życiem. Życie to jest taki chipset, tzn. chipset łączy ze sobą wszelkie podzespoły, karte graficzną, dźwiękową, sieciową, dysk twardy, zasilacz itp.
Jest lina, która jest spleciona z wielu mniejszych nici. Jest kabel, który jest skręcony z wielu mniejszych kabelków. Więc życie to jest taki kabel, a te małe poszczególne kabelki to część tych kanałów, które generują i odbierają fale, czyli generalnie zmysły. Wiele jest kabelków które są przez nas nienamacalne, niedostrzegalne, tak jak ultrafiolet i podczerwień, ultradźwięki i infradźwięki. Takim kabelkiem jest np. zmysł, który odpowiada za odbieranie materii nie jako figury przestrzenne, tylko jako materię.
Kiedyś czytałem o gościu, który wszczepił sobie w ramie taką wszczepkę, że jak założył sobie na głowe specjalną czapkę, to mógł z zamkniętymi oczyma rozeznawać się w otoczeniu, i iść bez wpadania na drzewa. Rozeznawał sie w otoczeniu poprzez inny rodzaj fal, nie pamiętam jaki, które były wysyłane, odbijały sie, i wracały.
A co dzieje sie w momencie, gdy fale są wysyłane, a nie wracają? Jak radar wysyła sygnał, i nie napotyka na przeszkodę, jak oko patrzy, i na swojej trajektorii nie napotyka na nic, co mogłoby sygnał odbić. Wtedy ta fala przestaje istnieć, przestaje istnieć też ten zmysł.
Więc śmierć następuje wtedy, gdy ten kabel składający sie na życie zostaje przecięty. I tutaj uwaga, ważne: gdy jeden kanał ma większą przepustowość, inny ma mniejszą. Dajmy na to, jest określona ilość wody na Ziemi, i ona generalnie pozostaje niezmienna, tyle tylko że przyjmuje różne formy: lodowce, siedzi w stworzeniach, w roślinach, chmury, morza, rzeki. Jak jest dużo mórz, nie może być dużo rzek. Jak jest mało mórz, nie może być mało rzek. Jak jest dużo chmur, nie może być dużo mórz i rzek. Więc jak przez jeden kanał przepływa o połowe mniej fal, to przez drugi przepływa x1,5.
Czyli dajmy na to: ktoś jest ślepy, ale ma lepszy węch. Ktoś jest głuchy, ale ma lepszy wzrok.
A co sie dzieje w momencie gdy zostajemy pozbawieni bodźców? Gdy przez te kanały nie przepływa prawie nic, zero fal, bodźców, jak przez jelito nie przepływa treść żołądkowa, gdy pokarm nie jest dostarczany?
Komora deprywacyjna, albo łóżko szpitalne, czy śpiączka. Wtedy te kanały są wyłączone, odcięte wręcz, ale za to odblokowują sie kanały, które do tej pory były zablokowane kosztem tamtych. Dlaczego ludzie chorzy psychicznie wydają sie nam chorymi? Dlatego że nadają na innych falach, ultrafiolecie, który nie jest przez nas odbierany. Tak samo duchy, nadają na innych falach. Na te fale można wejść, kosztem zrzeczenia sie innych kanałów, np. kanałów tworzących życie.
Gdy przecinamy kanały życia, otwierają sie kanały ducha.
Wtedy uświadamiamy sobie, że wszyscy jesteśmy połączeni kanałami, tak jak sieć torrent, i że jesteśmy jednością.
Więc wniosek z rozważań: ultimatum naukowym będzie stworzenie kamienia ogniskującego, który pozwoli nam na przesyłanie swoich myśli od osoby do osoby. Wtedy uświadomimy sobie że jesteśmy jednością i wszystko sie rozpierdoli

EDIT:

aha, jeszcze jedno: gdy odetnie sie kanał głodu, otwiera sie nam kanał energii metafizycznej, dzięki czemu możemy "żyć", nie przyjmując pokarmów. Tak to rozumiem, tak zinterpretowałem głosy w mojej głowie

EDIT 2: odcinając wszystkie kanały składające sie na życie, nie przestajemy istnieć. Nadal pozostaje wiele innych kanałów, "kanałów ducha". Dopiero gdy je też odetniemy, przestajemy istnieć i stajemy sie pustką, bytem który nie wyraża sie w żaden sposób, może być wszystkim, i niczym

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
To ja powiem tak. Przeczytałem jedno zdanie i stwierdzam: całe forum już od dawna o tym wie i nikt nie będzie czytał Twoich wypocin, przy których się tyle naprodukowałeś. Zupełnie jak z moimi postami. Przykro mi. Tak jest i tak ma być :)

Edit. Zajrzałem przypadkiem do środka posta. To jednak nie tylko o Mesjaszu jest, tylko jeszcze większe gówna. Unikam.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
filozoficzna interpretacja teorii strun?
nie przejmuj sie ogrodnikiem, ja przeczytalem.

makin' bacon

zdzichorowerzysta

zdzichorowerzysta

Użytkownicy
posty1
Propsy73
  • Użytkownicy
Nie mam z kim rozmawiać o tematach o których lubie rozmawiać ;_;

Artem

Artem

Użytkownicy
posty16
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakie to tematy Zdzisiu?

Tak swoją drogą chciałem się przywitać z resztą forum. Dobry wieczór.

Artem

Artem

Użytkownicy
posty16
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie, jak już jestem w tym temacie to spytam forumowych speców i innych takich:
Czy możliwe jest dostanie fazy poprzez słuchanie muzyki i oglądanie tworów typu psychodelicznego? Bo coś mi się to obiło o uszy i zauważyłem, że jakoś mam takie odpały po tego typu cudach.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Zapewne masz na myśli rodzaj autohipnozy. Tak, jak najbardziej. To potężne narzędzie, pozwalające na spory wpływ na własny umysł. Właściwie tego typu działanie może też mieć długotrwałe wystawienie na powtarzalne bodźce, np wpatrywanie się godzinami w pozbawioną urozmaiceń drogę w trakcie jazdy, co jest bardzo niebezpieczne.

Artem

Artem

Użytkownicy
posty16
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O, dzięki, to by sporo tłumaczyło biorąc pod uwagę ostatnie zdarzenia.

Artem

Artem

Użytkownicy
posty16
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niezłe, ale to już jest klasyka:
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=yowKzYtexME
[/media]

Artem

Artem

Użytkownicy
posty16
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Suicide Mouse znam, krążyły plotki, iż używano tego kiedyś jako narzędzia tortur na jeńcach wojennych. To drugie zajebiście brzmi i wygląda. Jak już jesteśmy w tych tematach to polecam ten film:
http://www.filmweb.pl/film/Pies+andaluzyjski-1929-906

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
zdzichu, porozmawiajmy

makin' bacon

zdzichorowerzysta

zdzichorowerzysta

Użytkownicy
posty1
Propsy73
  • Użytkownicy
Kupiłem sobie dziś 550 gilz, nabijarkę i 85 gram tytoniu dobrej jakości, za wszystko dałem 50zł, ale starczy mi na długo. Jak sobie pomyśle ile forsy idzie na paczki papierosów to włosy stają dęba

Mój odnośnik

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Fajki, więc to dlatego masz cerę jak rumuńskie dziecko :I

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
Kupiłem sobie dziś 550 gilz, nabijarkę i 85 gram tytoniu dobrej jakości, za wszystko dałem 50zł, ale starczy mi na długo. Jak sobie pomyśle ile forsy idzie na paczki papierosów to włosy stają dęba
Fajki są dla plebsu

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry