- wbudowany gps(nie pytać po co)
Kurwa, ale kiedy aż się prosi by zapytać na ki huj Ci to? Tym bardziej że chcesz z niedotykowym ekranem, przez co użyteczność takiego GPSa spada prawie do zera, nie mówiąc już o ilości telefonów z niedotykowym ekranem obsługujących GPS. Zresztą, jak chcesz GPSa to kup sobie jakieś tomtoma czy coś, te w telefonach pozostawiają wiele do życzenia.
- nie może być dotykowy
Ogólnie sam preferuję qwerty itp. itd., ale "dotykowce" to nie jest taka też czarna magia, idzie przywyknąć, a do niektórych rzeczy są nawet wygodniejsze.
Ogólnie polecam BlackBerry, co prawda bateria lekko kuleje - cały dzień muzyki + sms i pada (chociaż słyszałem że można kupić nieoficjalną która w miarę dobrze trzyma), ale cała reszta... no i aparat ma autofocus który zajebiście poprawia jakość zdjęć i nie robi z ludzi szkieletów w ubraniach, a sądząc z tego:
- aparat przynajmniej 5 mp(musi być lepszy od mojego obecnego)
masz zamiar udawać czasem fotografa. Slot jest micro SD, ale cała reszta z pewnością jest, no i zakup kardy SD to paręnaście do parudziesięciu złoty - jeśli nie dostaniesz z telefonem.
W miarę tanio można kupić
ten model - sam miałem, w sumie nadal chyba mam, polecam, trochę długo się włącza, ale poza tym idzie przyzwoicie.