Potrzebna propozycja telefonu na przyszłość 3759 12

O temacie

Autor Graveir

Zaczęty 23.11.2012 roku

Wyświetleń 3759

Odpowiedzi 12

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
No więc zacząłem ostatnio myśleć o zakupie nowego telefonu w bliżej nieokreślonej przyszłości(prawdopodobnie dopiero po zmodernizowaniu kompa,które nastąpi niewiadomo kiedy).No i jeśli ktoś by miał jakąś propozycję to byłoby fajnie.Aktualnie posiadam SE C702(tak poza nawiasem).Wymagania do telefonu:
- wbudowany gps(nie pytać po co)
- aparat przynajmniej 5 mp(musi być lepszy od mojego obecnego)
- bluetooth
- nie może być dotykowy
- obsługa kart Memory Stick Micro M2
- no i oczywiście obsługa javy i mp3
Nie muszę mówić,że przy kablu USB musi być możliwość połączenia komputer->telefon.Z racji tego,że to raczej takie przyszłościowe,to sądze,iż będę mógł na niego wydać jakieś 200-225 złociszy.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Av ja tam bym nigdy nie zmienial mojej nokii xpress music (niedotykowa, 5 letnia, stara) gdyby mi po prostu nie padla w pewnym momencie. Sto razy cenie sobie telefony z klawiatura, niz te zjebane dotyki, androidy, windowsy...

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Przyznaj się po prostu, że nie masz kasy na nowy  :lol2: .

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Marny flejm. Jestem dawno po zakupie smartszit fona i calkowicie nie rozumiem tego fenomentu. Fajnie, ze moge sobie posiedziec na wi-fi, mam w miare duzy ekran (wiekszy niz w tamtej nokli) i moge posluchac muzyki. Jedynie czego mi brakowalo w tamtej nokii to wlasnie wi-fi. Nie ma sensu inwestowac moim zdaniem w taki sprzet zadnych pieniedzy. Telefon ma byc po pierwsze do dzwonienia/komunikowania sie. Dlatego preferuje telefony stare, starej generacji, gdzie generalnie nie ma co sie zepsuc, gdzie obsluga jest wygodniejsza, a praca baterii itp jest wydajniejsza. Polecam ci brać wlasnie jakis starszy telefon, przynajmniej ja bym tak zrobil :D

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Nokia e52. Osobiście nie posiadałem, każdy kogo znam i kto miał zachwala pod każdym względem.
od kiedy to komóreczkowe aparaty 5 mpx są lepsze od 3 czy coś? Skoro już chcesz mieć godny aparat to spójrz na jakość zdjęć które robi (google znajdą), nie na papierkową rozdzielczość.

aha, e52 nie ma gpsu - ale co za problem dokupić zewnętrzny w sklepie wszystko za pięć złotych?

@down
cóż, jak już spojrzysz na końcowe zdjęcie to będzie wiadomo wszystko :D

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
+ jaki obiektyw :D  to tez ma znaczenie :D

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
@Wwz to zależy do czego używasz telefonu. Jeśli używasz tylko i wyłącznie do dzwonienia i wysyłania SMS'ów to wiadomo, że nie opłaca się kupować dotykalskich telefonów. Jeśli jednak chcesz mieć telefon ,który pełni rolę małego, mieszczącego się w kieszeni komputera (do komputera mu jeszcze daleko ,ale jest to zdecydowanay krok w tym kierunku) to bardziej przyda ci się smarkfon. Wszystko zależy od wymagań osobnika.

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Av ja tam bym nigdy nie zmienial mojej nokii xpress music (niedotykowa, 5 letnia, stara) gdyby mi po prostu nie padla w pewnym momencie. Sto razy cenie sobie telefony z klawiatura, niz te zjebane dotyki, androidy, windowsy...
Mam smartfona z klawiaturą qwerty, który kosztował mnie 400zł, a po ostatnich przeróbkach chodzi po prostu perfekcyjnie, do tego na najnowszym Androidzie (chociaż nie ma mowy o najnowszych grach, perfekcyjnie chodzi sam system i podstawowe aplikacje oraz starsze gry). Problem?

@Meat, co do myśli która się pojawi po przeczytaniu posta: nie przesadzam. Custom kernel+swap+4.1+własne tweaki = cuda.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
a po ostatnich przeróbkach chodzi po prostu perfekcyjnie,
pfffrerttrtgfHWAHAHAHAHAHA :lol2:

nie no, przypomniało mi się jak nie mogłem się do Ciebie dodzwonić - a i kilka sytuacji w których telefon wywalał błęðy też mi coś tam niejasno świta, ale nic konkretnego więc zostanę przy nie-dodzwanianiu.

W każdym razie milestona do klasycznego telefonu nie ma co porównywać, odpada już na dzień dobry: bateria. Wierz mi, nawet wygoda qwerty nie przekona kogoś kto nie chce nic poza dzwonieniem i esemesami do telefonu padającego po jednym dniu/połowie dnia w pociągu.

aha, co do wyboru jeszcze: Swojego czasu miałem Treo 680. Niby jest to smartfon, niby miał kamerkę 0.3mpx, ale cholera - myślę nad ponownym zakupem. Perfekcyjna płynność, podstawowe aplikacje typu gadu/operamini/różne gierki, po zakupie rozszerzonej baterii trzymał nieprawdopodobnie długo.

Zaiste - żałuję że się rozpierdolił przez upadek z wysokości, szczególnie że teraz jest ciężki do znalezienia :C

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Meat, chodzi mi o rom który mam od paru dni, na nim nie wierzę że mogłyby być problemy wywołane pracą systemu.
Mój egzemplarz ma jakąś sprzętową wadę powodującą gorszy odbiór sygnału, ale we Wrocku na ogół z tym problemu nie ma, w sumie tylko w niektórych budynkach politechniki gubi.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Dotykowe zajmowałyby mi za dużo czasu i za dużo bajerów wg mnie mają.A wbudowany gps i java to minimum,czego oczekuję od telefonu.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
- wbudowany gps(nie pytać po co)
Kurwa, ale kiedy aż się prosi by zapytać na ki huj Ci to? Tym bardziej że chcesz z niedotykowym ekranem, przez co użyteczność takiego GPSa spada prawie do zera, nie mówiąc już o ilości telefonów z niedotykowym ekranem obsługujących GPS. Zresztą, jak chcesz GPSa to kup sobie jakieś tomtoma czy coś, te w telefonach pozostawiają wiele do życzenia.

- nie może być dotykowy
Ogólnie sam preferuję qwerty itp. itd., ale "dotykowce" to nie jest taka też czarna magia, idzie przywyknąć, a do niektórych rzeczy są nawet wygodniejsze.

Ogólnie polecam BlackBerry, co prawda bateria lekko kuleje - cały dzień muzyki + sms i pada (chociaż słyszałem że można kupić nieoficjalną która w miarę dobrze trzyma), ale cała reszta... no i aparat ma autofocus który zajebiście poprawia jakość zdjęć i nie robi z ludzi szkieletów w ubraniach, a sądząc z tego:
masz zamiar udawać czasem fotografa. Slot jest micro SD, ale cała reszta z pewnością jest, no i zakup kardy SD to paręnaście do parudziesięciu złoty - jeśli nie dostaniesz z telefonem.

W miarę tanio można kupić ten model - sam miałem, w sumie nadal chyba mam, polecam, trochę długo się włącza, ale poza tym idzie przyzwoicie.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry