jakie mmo? 18546 65

O temacie

Autor Caesum

Zaczęty 21.09.2012 roku

Wyświetleń 18546

Odpowiedzi 65

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Grał ktoś w to słynne Runes of Magic? Nic właściwie o tym nie wiem, tylko tyle że swego czasu było forsowane przez czasopisma. No i f2p.

makin' bacon

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Tak, o ile pamiętam klient był w javie. Cóż, grafika z jednej strony była całkiem klimatyczna, z drugiej bardzo ograniczona, choćby jeśli chodzi o zasięg widzenia. Nie przypominam sobie żeby była tam jakakolwiek fabuła, chociaż grałem bardzo króciutko.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

jakie mmo?
#22 2012-09-21, 21:48(Ostatnia zmiana: 2012-09-21, 21:48)
W Aion jest jakiś podział na frakcje jak w WoW?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Dwie, Eylos i Asmodians. Mają dwa światy z wieloma krainami, plus wspólny świat po środku. Jednak między niektórymi krainami "własnych" światów są stałe i losowo pojawiające się tymczasowe teleporty, przez które są urządzane rajdy na terytorium wroga.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

jakie mmo?
#24 2012-09-21, 22:05(Ostatnia zmiana: 2012-09-21, 22:06)
Aha, ras jest tylko dwie, tak? Szkoda, miałem nadzieję na jakiś większy wybór, no ale nie można mieć wszystkiego. No to ostatnie pytania: jaki jest max level i ile gra mniej więcej waży? :D

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Aha, ras jest tylko dwie, tak? Szkoda, miałem nadzieję na jakiś większy wybór, no ale nie można mieć wszystkiego. No to ostatnie pytania: jaki jest max level i ile gra mniej więcej waży? :D

Gra to waży mniej-więcej 20 GB lub ciut więcej, a max level nie pamiętam już.

Комиссар RBT

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

jakie mmo?
#27 2012-09-22, 09:01(Ostatnia zmiana: 2012-09-22, 09:02)
Nic lepszego niż Adanos już nie powiecie :I MMO zżera bardzo dużo czasu, w którym na dobrą sprawę niewiele się dzieje. CoH z kolei z każdym meczem (15-45min, max 2h) pozwala wynieść dość mocne wrażenia :ok:

Zębacz

Zębacz

Użytkownicy
posty101
Propsy54
  • Użytkownicy

Zębacz

jakie mmo?
#28 2012-09-22, 09:17(Ostatnia zmiana: 2012-09-22, 09:44)
Daleko biegać nie trzeba, a 10 wbijesz szybko, itemów nie ma co kupować bo lepsze dropią, skille odrazu najlepiej kupić jak dostępne, mam kleryka na 16 lvl-u to mogę ci pomagać xd. Max lvl za free jest 55, ale żeby go mieć to i tak trzeba trochę pograć.
Pobierz stąd http://www.aionfreetoplay.com/website/ bo laucher od gameforce jest niedorobiony, dlatego lepiej mieć ten Aion-owy.
Jak będziesz robił to zrób u tych dobrych, Elyos.
Frakcje jakieś niby masz, na 10 lvlu możesz sobie wybrać jedną z dwóch, jedna np. ma fajne buffy, a druga jest już pod walke.
http://aion.ign.com/wiki/Aion_Classes

Zębacz pasiasty, zębacz smugowy (Anarhichas lupus) – gatunek słonowodnej ryby okoniokształtnej z rodziny zębaczowatych.

Osiąga do 150 cm długości, maksymalna odnotowana masa ciała wynosi 23,6 kg.  Ubarwienie zmienne, szarozielone, czarne lub rdzawobrązowe. W poprzek  ciała przebiega 10-15 ciemnych pasów zachodzących na płetwę grzbietową.

Ryba o bardzo mocnych szczękach i zębach. Nie jest agresywna. Groźnie wyglądające zęby służą zębaczom do rozłupywania jeżowców, skorup twardych ślimaków, krabów i innych podobnych składników ich pożywienia.

Po wewnętrznym zapłodnieniu samica składa ikrę na dnie. Samiec broni złożonej ikry do wylęgu larw. Poza okresem rozrodu przebywają samotnie.

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
Jest też takie jedno super MMO gdzie grafika jest tak dobra, że lol, nie trzeba nic płacić, wbijać leveli, ani zbierać itemów.

To prawdziwe życie, wyjdź na dwór do kolegów a nie trać życia na takie głupoty.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
:ayfkm:

"Grasz" w życie online? Get a life man...

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
Nie rozumiem sensu twojej wypowiedzi.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
nie trzeba nic płacić, wbijać leveli, ani zbierać itemów
gdzie ty kurwa żyjesz.

makin' bacon

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
Dobra chyba źle interpretujecie moją wypowiedź.

Chodzi mi o to żeby nie grać w żadne głupie MMO.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

jakie mmo?
#34 2012-09-22, 14:29(Ostatnia zmiana: 2012-09-22, 14:39)
Nie rozumiem sensu twojej wypowiedzi.
Nie rozumiem sensu twojego istnienia. Wyjdź z tego tematu i nie wracaj.

Zębacz - ups, już 98% mam na tym gameforce. No trudno, poczekam i zobaczę, co się stanie. I ty też Elyos? Damn, czemu wszyscy chcą być dobrzy i sprawiedliwi? :lol2:
No i w ogóle może podaj swój serwer, bo założę się, że w Aionie jest ich więcej niż jeden.

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Może chodzi mu o tą grę w życie:

Płacenia, zbierania itemów i wbijania leveli nie stwierdzono :lol:

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
:facepalm:  

Dobra widze, że teraz to nolify biorą większość na tym forum no ale skoro chcecie grać w jakieś głupie gierki to prosze bardzo.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

jakie mmo?
#37 2012-09-22, 14:51(Ostatnia zmiana: 2012-09-22, 14:57)
Bądź żałosny gdzieś indziej

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
Ty jesteś żałośny, atakujesz mnie nie wiem za co, doradzam ci tylko.

Nie rozumiem po co chcesz tracić cenny czas na takie pierdoły?

Dobra rozumiem ja też lubie czasem popykać w jakieś gierki na kompie typu FIFA albo jakąś strzelanke przez najwyżej godzinke.

Ale po co zakładasz ten temat i pytasz się na co masz tracić czas. Po co ci to nudzi ci się w domu, nie masz nic do roboty czy jak?

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

jakie mmo?
#39 2012-09-22, 15:21(Ostatnia zmiana: 2012-09-22, 15:24)
Po co w ogóle odzywasz się w temacie, skoro nie masz nic ciekawego do powiedzenia? Gadanie o tym jaki to jesteś anty no-life i w ogóle nie spowoduje, że nagle staniesz się fajny. Równie dobrze mógłbyś drzeć ryja, że po co ktoś w ogóle szuka gier, skoro może 24h na dobę truć dupę znajomym no bo przecież komputery są takie hipsterkie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry