jakie mmo? 18558 65

O temacie

Autor Caesum

Zaczęty 21.09.2012 roku

Wyświetleń 18558

Odpowiedzi 65

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

jakie mmo?
2012-09-21, 12:32(Ostatnia zmiana: 2012-09-21, 12:42)
Jako, że już nie gram w WoW'a(nie, nie kupię tej edycji kolekcjonerskiej MoPa, odejdź szatanie) tak więc szukam jakiegoś innego mmo. Podobno już nikt nie gra w LOTRa*(jak twierdzi Ciastek) więc pytam się, w co teraz gracie? W ogóle znacie jakieś mmo, w którym można uniknąć grindowania? To ciągłe zabijanie tysięcy mobków, nawet w zadaniach, było głównym powodem, dla którego szybko nudziłem się WoWem, a które całkowicie skreśliło z mojej listy Lineage 2.

Podawajcie tylko free2play pls. : (

* - przy okazji, na jakim serwerze graliście? :lol2:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Guild Wars 2?

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zapomniałem dopisać - f2p

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
LOTRO, L2

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Aion, na serwerach us nie ma żadnych ograniczeń, na eu w f2p m.in. nie można handlować. W zasadzie najfajniejsze jest tam całe to latanie. Moje podejście było takie jak do LotRO, czyli pograłem do 30-40lvl po czym uznałem że nie mam czasu na takie bzdury. Generalnie bardziej odpowiadał mi klimat LotRO, ale Aion oprócz bardzo fajnej możliwości latania ma też  wiele innych zalet w stosunku do niego, m.in. bogatą sieć teleportów (których w LotRO sobie nie przypominam, były niby jakieś sposoby szybkiej komunikacji, ale o wiele mniej wygodne), przyjemniejszą walkę (ale polegającą praktycznie na tym samym), rozwinięte PvP (gracze są podzieleni na dwie wrogie frakcje, właściwe, to z mojego punktu widzenia akurat wada, strasznie irytuje jak nagle obok ciebie pojawia się wysokopoziomowy asmo i praktycznie natychmiast giniesz), lepsza grafika, bardziej intuicyjny interface i przede wszystkim o wiele lepsze podejście do graczy f2p. W LotRO z mojego punktu widzenia powyżej 30lvl na f2p grać się NIE DAŁO, bo questy trzeba było KUPOWAĆ, a jak się nie miało wystarczająco expa (które w innym przypadku można było zdobyć tylko dziesiątki razy robiąc te same insty) nie można było iść dalej w kampanii. Chociaż właściwie teraz napotkałem na podobną przeszkodę w Aionie - do pójścia dalej w kampanii jest wymagany przedmiot który albo można samemu zrobić jeśli ma się ultra wymasterowaną alchemię, albo kupić na aukcji (co robi większość graczy). A że f2p nie mogą kupować ani sprzedawać, zdecydowałem że olewam tą grę (nie chciało mi się od nowa grać na serwerach us, zwłaszcza że już na eu miałem gigantyczny ping).

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan

shergar
The Modders

jakie mmo?
#5 2012-09-21, 13:49(Ostatnia zmiana: 2012-09-21, 13:50)
AoC jest ciekawy, do 80lvla spokojnie wystarcza podstawka więc F2P.
SW:ToR - będzie F2P soon, fajna fabuła.
Ainon - ale jak ci się L2 nie widziało to może też nie przypaść do gustu, fajne skrzydełka
GW1 - ale serwery opustoszały
LoTR - bo ja wiem czy takie pustki?
EVE Online - jak się przysiądzie jesteś w stanie zarobić na abonament ingame.
Gothic z trybem multiplayer :D

Tłukę teraz GW2, muszę przyznać, że gra jest świetna, pierwsze mmo gdzie warek ma jaja a nie kulki i czuć siłę tej klasy. Dodatkowo wg mnie najlepsze rozwiązania jeżeli chodzi o mechanikę, mimo, że w sumie bez fabuły (story jest nędzne) to siłą tej gry jest pvp (wybierasz na arenie best stuff pvp, od razu masz też max lvl) i wvw - więc jak pve cię znudzi to cały czas masz co robić. Fajnie się też leveluje, robię tylko to co lubię a levele jakoś same lecą. Crafting też nie boli jak ktoś lubi się w to bawić.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
DreamVader 2

jakie mmo?
#6 2012-09-21, 14:06(Ostatnia zmiana: 2012-09-21, 14:06)
World of Tanks
Polecam: Piotr Fronczewski

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan

shergar
The Modders

jakie mmo?
#7 2012-09-21, 14:07(Ostatnia zmiana: 2012-09-21, 14:09)
WoT - levelovanie bez abonamentu trochę boli wg mnie i gra się może szybko znudzić + limit tanków.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

jakie mmo?
#8 2012-09-21, 14:47(Ostatnia zmiana: 2012-09-21, 15:01)
Wielkie dzięki. Z waszej listy myślę, że zacznę od LOTRO. Choć możliwe, że to pierwsze odpadnie, bo w ogóle nie chce się włączyć, game error 201. Poczekam, aż się ściągnie do końca i wtedy spróbuję, ale jeśli nie, no to cóż. :lol2:
Aion - dzięki za przypomnienie o tym. :D  Kiedyś się tym zainteresowałem i miałem nawet zagrać, no ale cóż, WoW nie pozwolił. Lineage 2 głównie mi się nie podobało z powodu całkowicie pustego świata. Pamiętam, jak zaczynałem z tą grą jako drow. Puste, ponure tereny z jednym drzewkiem na kilometr + masa potworów do bicia i jeden, dyskretny quest. Do tego moim zdaniem nieprzyjemne sterowanie i... Brak skakania(what?!). Może po prostu miałem zły start, ale nie wiem. Od nowa zacząć też nie mogę bo... nie działa. Chyba za nowy windows. :lol:

A co do Guild Wars 2 - jest tego jakiś trial, albo do x levelu za darmo? Chętnie bym zobaczył, bo słyszałem o tym same dobre rzeczy. Ponoć można przejść bez tłuczenia mobów, a tego pragnę w mmo z całego serca. :D

Co do Eve\SW\WoT, obawiam się, że mam dość dziewczęcy gust, wszystko musi być kolorowe i przyjemne. No ogólnie Fable, World of Warcraft, Prince of Persia: Warrior Within.

Gothic z trybem multiplayer :D
... Nie. :lol2:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Problem tych wszytkich MMO jest taki ze niamaja podjazdu do wow-a, mimo ze ten jest zjebany, kanciasty, pikselowaty i nudny jak flaki z olejem. ( a mimo to dalej w niego gram )

F2p i mmo to dwie skrajne rzeczy, jeszcze nie widzalem dobrego mmo ktore byloby za free a ze wszystko teraz kreci sie w około nieszczesnego wow-a to kazde mmo chce byc od niego lepsze i kazde konczy tak samo, ze staje sie do dupy i jest f2p

Bo jak inaczej wyjasnic pierw abonament itp a potem f2p :P

Jesli szukasz mmo ktore nie musi byc lepsze od wow-a to zapewne któreś z listy ci sie spodoba, jesli zas ma byc lepsze od wow-a no cóż to wybór jest mały bo bez niespodzianki wow :P

Mozesz ewentualnie pograc w d3 imo to jest mmo i jednoczesnie przez to jest najwieksza porazka blizza :P

Ofc to tylko moje zdanie jako gracza wow-a wiec ciezko aby byo w jakikolwiek sposób subiektywne

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

jakie mmo?
#10 2012-09-21, 15:30(Ostatnia zmiana: 2012-09-21, 15:37)
Grałem w Diablo 3, ma ładną grafikę, przyjemne sterowanie, ale mnie nie wciągnęło, poza tym dla mnie to akurat jest po prostu single player z durnymi zabezpieczeniami.

Co do WoWa - grafika w nim rzeczywiście jest kanciasta, ale ma unikalny klimat a design lokacji jest(a właściwie był do czasu cata) bez zarzutu. Jedyne, co nie pasuje mi w WoWie to jego nacisk na grindowanie, a i to by mi pewnie nie przeszkadzało, gdyby był f2p.

W kwestii jakości. Mi najbardziej pasowałoby mmorpg, którego świat byłby klasycznym fantasy z bogatym LORE i możliwością pominięcia grindowania. Do pierwszego idealnie pasuje LOTRO, ale nie wiem jak tam z expieniem. Według Allaha trochę kiepsko, rozumiem.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
No do pewnego poziomu wystarczają "naturalne" questy i insty, nic na siłę. Jednak problemem jest to, że darmowe są tylko początkowe questy oraz kampania. Jednak jako że kampania wymaga coraz to kolejnych minimalnych poziomów, a darmowe questy się w końcu kończą, pozostaje nadal przepaść w expie którą da się nadrobić jedynie kupując nowe questy lub grindując. Być może kiedy gra się w grupie jest lepiej, bo można skutecznie robić trudne insty, ja niestety ze względu na łącze grałem na niemieckim serwerze, a moja znajomość niemieckiego jest prawie żadna, więc w grupie grywałem tylko okazyjnie.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
@up :hitler:

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ty wowoz w to grasz teraz?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Od wotlk blizz wprowadzil tyle rzeczy ze 99% graczy przestalo grindowac w wow-ie niema juz czegos takiego ze tluke moby dla expa, to robisz do 15 lvl potem lvl wbijasz za pomoca bg lub df, jak jestes tank badz heal to zapieprzasz z expem ze hoho

Jesli zaczynasz przygode zawsze mozna sie zalapac na rafa znowu szybszy expa, jesli zas grasz dps to na df fakt dlugo sie czego ale gdy ma sie znajomych ktorzy boostna na low level dungach to exp tez szybko idze nawet bedac w party z 85 ( lada dzien juz 90 ) to i tak dostaje sie expa

Wiec jesli twierdzisz ze w wow-ie jest grindowaniem to ja smiem twierdzic ze go niema no albo ja pojmuje to slowo inaczej

Oczywiscie ja niemasz funduszy to wiadomo wow odpada :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

jakie mmo?
#15 2012-09-21, 17:03(Ostatnia zmiana: 2012-09-21, 17:14)
No niestety w WoWie nie ma grindowania tylko pod warunkiem, że jesteś jak sam zauważyłeś tankiem, najlepiej ukochanym przez blizz paladynem z 11k hp. Jeżeli jednak jesteś warriorem(ja akurat byłem rogalem, do dzisiaj nie mogę sobie tego wybaczyć) to musisz w chuj długo czekać, bo zanim się zbierze grupa to musi się rozpaść przynajmniej x razy. Do tego już nawet w dungeonach, szczególnie na późniejszych levelach, najczęściej trafiasz ciągle na te same. Po pewnym czasie to się robi nudne.

Btw - możesz mi wysłać zaproszenie do powrotu do wowa? Można wtedy automatycznie wbić postać do 80. :lol2:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
ty wowoz w to grasz teraz?
grałem kiedyś. Teraz nie gram w nic

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Jeśli chcesz grać w lotra to wbijaj na imlardalis. Ja niedawno grałem, ale już skończyłem - pewnie za kilka miechów znów sobie urządzę tygodniową sesyjkę. Mimo wszystko uważam, że gry tego typu to jebane pożeracze czasu - nie wiem po chuj w to się gra, ani tym bardziej dlaczego ja gram w tą gówniatą grę. Poza tym myślę, że tobie się nie spodoba, bo pod względem level designu ta gra jest tak kiepska... kurwa nie znam nic tak chujowego żeby przyrównać - nawet polsatowe seriale mają wyższy poziom.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ble, faktycznie brzydka. I do tego sterowanie kulawe. Jedyne, co na razie mi się podoba, to to, że jak biegnę to pierdzę światełkami. :ok:

Chyba obaczę teraz Aion, bo koleżanka grała i mówiła, że fajne. Chociaż te wszystkie japońskie fantasy niezbyt mi odpowiadają.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry