Sprawy mniej związane z forum 244344 837

O temacie

Autor Gruppenfuehrer Kereth

Zaczęty 23.05.2012 roku

Wyświetleń 244344

Odpowiedzi 837

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja obstawiam że kod AEZAKMI mu przestał działać ;(

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie pasuje, w końcu themodders to "kolonia górnicza". :D

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli jesteśmy "kolonią górnicza" i większość to kopacze to grupę "zbanowany" należało by zmienić na "Wrzód"

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
To by było zabawne widzieć w profilu Macieja, że jest Wrzodem. W końcu był takim wrzodem na tyłku :lol2:

Hadar

Hadar

Użytkownicy
posty97
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@inż. Avallach @Simen @Fareus

Myślałem, że @Psimgoth to po prostu jakiś dzieciak no-life, który za dużo maniaczy w Gothica, a nie osoba, która ma dostęp do jakiś wrażliwych informacji xD

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Najpierw go banujecie, potem go bronicie, bo przyczynił się do czegoś dla forum, a następnie znowu go banujecie  :lol2:

#themodderslogic

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Jesteście bardziej skłonni banowania "bo tak" albo na własne życzenie niż za coś za co ktoś naprawdę zasłużył xD

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
rosyjskiego community
Rosyjskiego community, naszemu się ponoć przysłużył. Czemu ma bana na naszym, nie ich forum?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Bo jak Psimek przyznał się i napisał do Lali to wyszedł udział w tym bajzlu osób trzecich, w tym Avallacha. Możecie się rozejść.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Spam z postulatów
#751 2017-11-16, 09:07(Ostatnia zmiana: 2017-11-16, 09:13)
Nie miałem udziału w żadnym z wycieków. Psimgoth miał je z innych źródeł. Wiedział że posiadałem część zasobów, ale nie próbował nawet dostać ich ode mnie - Sequela dostał poprzez rosjanina od osoby z Niemiec, betę od dość znanego YouTubera, a trzecią rzecz od pewnego użytkownika tego forum. Co (mało) zabawne przyznali że mieli umowę żeby zwalić to na mnie w ramach krycia swojego prawdziwego źródła.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Okej, w takim razie dlaczego ignorowałeś prośby, między innymi moje, na zbanowanie Psimgotha wcześniej, mimo że jego powiązania z Sueskim i całym burdelem były oczywiste, nawet sam się do nich przyznawał, i wmawiałeś, że pomawianie forum to nie jest powód do bana?

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Jaka tajemnice skrywa Avallach?
Kim jest ta tajemnicza osoba?
Co stanie się dalej?

Tego wszystkiego dowiecie się w następnym odcinku "Gównoburze themodders"

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Tego wszystkiego dowiecie się w następnym odcinku "Gównoburze themodders"

https://www.youtube.com/watch?v=izGwDsrQ1eQ
i ta muzyka w czołówce :lol2:.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
AVALLACHOWE SPRAAAWY!

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Spam z postulatów
#757 2017-11-16, 16:36(Ostatnia zmiana: 2017-11-16, 16:43)
Okej, w takim razie dlaczego ignorowałeś prośby, między innymi moje, na zbanowanie Psimgotha wcześniej, mimo że jego powiązania z Sueskim i całym burdelem były oczywiste, nawet sam się do nich przyznawał
Ponieważ "oczywiste powiązania" z kimkolwiek nie są powodem do bana. Jak dla mnie mógłby je mieć nawet i z Hitlerem, o. Rydzykiem, Varonem i Łysym (początkującym rumuńskim gangsterem).

wmawiałeś, że pomawianie forum to nie jest powód do bana?
Ponieważ "pomawianie forum" to nie jest powód do bana. O czym ty w ogóle piszesz? Może o czymś nie wiem.
PS: Spowodowanie wycieku czyjejś gry też nie jest samo w sobie powodem do bana na tym forum, zwłaszcza przy braku dowodów.
PS: Denerwowanie wszystkich też nie (musi) być wystarczające.

Psimgoth dostał bana głównie przez poważne zaszkodzenie wizerunkowi naszej społeczności - ale to nie jest standardowy ban za łamanie regulaminu. Czekaliśmy z tym aż będą konkretne dowody o tym że wyciek był jego winą - a nie tylko plotki i przypuszczenia. Czekanie się opłaciło, bo w końcu sam podał wszystkie szczegóły, które potwierdzili inni zamieszani w sprawę.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Łysym (początkującym rumuńskim gangsterem).

A ja myślałem, że gruby, łysy chłopak robi tylko rapsy, a nie gangsterkę :F.

Sculler

Sculler

Użytkownicy
posty339
Propsy273
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy

some things are meant to be

0 użytkowników
Do góry