Sprawy mniej związane z forum 190880 837

O temacie

Autor Gruppenfuehrer Kereth

Zaczęty 23.05.2012 roku

Wyświetleń 190880

Odpowiedzi 837

Hosni

Hosni

Użytkownicy
posty149
Propsy51
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy

Użyczyłem głosu w modyfikacjach:
- Wyspa [G1]
- Laer Gjoll [G2]
- Mag [G2]

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Idealny dla worka xd

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
@Maciej zza światów pozdrawia:

Nie wiem w sumie kogo to obchodzi, ale chciał to niech ma xD.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Plus tranksrypcja tekstowa:

"Pozdrawiam wszystkich hejterów którzy spropsowali post Darka oraz Cedrika i splasha, pokazując waszą hipokryzję, ignorancję oraz nienawiść do mnie bez względu na to co pisałem, pokazując że jesteście zaprawdę żałośni"

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Plus tranksrypcja tekstowa:

"Pozdrawiam wszystkich hejterów którzy spropsowali post Darka oraz Cedrika i splasha, pokazując waszą hipokryzję, ignorancję oraz nienawiść do mnie bez względu na to co pisałem, pokazując że jesteście zaprawdę żałośni"

Śmiejesz sie z tego a jest w tym duże ziarno prawdy.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Wow, merytoryczny materiał wrzucony na to forum przez cenioną tutaj osobę zdobył więcej uznania niż roszczeniowe pierdolenie osoby, która dorobiła się tutaj złej sławy przez nieustanne płakanie do adminów i wytaczanie dział za każdą głupotę.
CIEKAWE DLACZEGO I JAK TO W OGÓLE MOŻLIWE

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Zucklov

Aha czyli jak ktoś nie jest tutaj znany czy w ogóle pół forum go nienawidzi to mimo że mówi prawde to po nim pojedziesz bo od tak z dupy, bo każdy tak robi? Troche mniej jadu bo nie tak buduje sie to zdrowe community o którym cały czas mówisz że jest zjebane.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6468
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
@Paradoxal myślę, że chodzi tu raczej o to, że osoba będąca Mac Dunem przez swoje zachowanie straciła na wiarygodności i była lekceważona.
@Zucklov ogarnij się z przekleństwami, no ileż można xD

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
@Simen

Wiadomość od Macieja: ,,Simen, czyli przez mój gust straciłem na wiarygodności bo przykładowo lubiłem riseny, nic się Simen nie zmieniłeś, ciągle zachowujesz się, jakbyś wszystkie rozumy pozjadał''

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6468
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
I dlatego już nie wróci na to forum :)

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
xdd kogo traktujesz bardziej poważnie, kogoś wiarygodnego czy osobę która ciągle szuka zaczepki?
@Simen użyłem w tamtym poście jednego wulgaryzmu, ale ok.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6468
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ale tu nie chodzi jedynie o ten jeden post, tylko ostatnimi czasy naprawdę przeginasz.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Maciej, tesknimy. Wpisujcie miasta [*]

wtf, czemu świeczka odpala jakąś dziwną liste

[ * ]
[    ]
[    ]
[    ]
[    ]

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Aha czyli jak ktoś nie jest tutaj znany czy w ogóle pół forum go nienawidzi to mimo że mówi prawde to po nim pojedziesz bo od tak z dupy, bo każdy tak robi?
Mniej więcej tak. Z tymże nie chodzi tutaj o samo twierdzenie czegoś, tylko o sposób przedstawienia tego. Chociażby przytoczony przez Macieja tekst o risenach, ja też je lubię, jednak jestem świadomy tego że moja opinia jest odmienna od większości ludzi z forum i nie próbuję im jej narzucać, on tak. A i zwróć uwagę że on nie jest (był?) nieznany - znało go całe forum i całe forum kojarzyło go po prostu źle. Nawet najmądrzejszy komentarz będzie źle odebrany gdy zostanie napisany przez taką osobę.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Gdyby Maciej nie wyzywał od hipokrytów sam nim będąc sytuacja może byłaby inna xD.

Ma problem do osób nawet które w tamtej dyskusji nie brały udziału  :F.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Sawik każdy wie jaki jest Mac Dun i ma o nim swoją opinię. Nie zrozumiałeś co chciałem przekazać.

A i zwróć uwagę że on nie jest (był?) nieznany - znało go całe forum i całe forum kojarzyło go po prostu źle. Nawet najmądrzejszy komentarz będzie źle odebrany gdy zostanie napisany przez taką osobę.

Chcesz mi powiedzieć że te 10-15 osób to całe forum? Spośród 15469 zarejestrowanych tutaj użytkowników? Utwierdzasz mnie w jeszcze większym przekonaniu że niektóre osoby tutaj to typowe ameby umysłowe. Ja sam bym o jego "aferze" nie wiedział gdyby pare takich osób nie spamiło na pół forum o tym. Ma swoje zdanie i chujowy sposób przedstawiania go ale to nie powód by grupowo gnoić typa za to, już nie wspominając o tym że jakiś kretyn pisał mu żeby sie powiesił. Jeżeli chcesz być traktowany jako ten mądrzejszy w dyskusji to musisz wiedzieć kiedy ustąpić temu "głupiemu". Zresztą gdy ktoś pisze prawde to liczy sie wartość jego wypowiedzi a nie to jaką jest osobą. Bo wtedy rola sie odwraca i sam stajesz sie tym głupkiem bo ignorujesz fakty.

edit. @Zucklov Gratuluje dobrej reklamy dla forum, tak trzymaj i uznajmy ten temat za zamknięty.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Tak, te 10-15 (sugerowanie że tylko tyle) stanowi mniej więcej społeczność dolnego forum. Jakaś połowa-trzy czwarte z wymienionych przez ciebie 15 tys użytkowników to ludzie, którzy maksymalnie założyli tutaj jeden wątek o modowaniu Goticzka albo wchodzą tu tylko dla Returningów czy innych modów, jak sobie nie mogą z nimi poradzić. A o powieszeniu pisał Squerol i jeśli dobrze pamiętam to dostał z marszu za to permbana, więc twój argument najzwyczajniej nie ma sensu logicznego.
Zaskakujące, że teraz nagle po materiale Darka znajduje się tyle osób chętnych bronić Macieja, jak jeszcze kilka miesięcy temu co chwilę wybijało jakieś szambo z nim i każdy miał dość jego gównoburz o jakieś stare posty.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry