Nie jest to idealnie dobrany dział, ale chyba najlepszy z tych które były do wyboru
Otóż, reinstalowałem sobie system. Stary folder Windows skasowałem, bo tylko niepotrzebnie zajmował miejsce.
Dziś doszedłem do wniosku, że nowy GIMP zdecydowanie za szybko mi się uruchamia, nie jestem do tego przyzwyczajony, więc dobrze byłoby poprzywracać stare fonty i poinstalować nowe. Wtedy sobie przypomniałem że stare były w skasowanym folderze windows/fonts
Tak więc zbieram nową kolekcję. W sumie taki temat z wewnątrzforumową wymianą może przydać się wielu osobom. Już kiedyś, jak jeszcze miałem swój stary zbiór i dałem screena z niektórymi, kilka osób było zainteresowanych ich współdzieleniem. Może po prostu niech wszyscy zainteresowani pokazują swoje ulubione (najlepiej darmowe do użytku komercyjnego) fonty i podają nazwy, wszyscy będziemy mogli rozszerzyć swoje kolekcje.

Podgląd wygenerowałem darmowym programem AMP Font Viewer, polecam.
Aha, możemy też wymieniać się dobrymi, sprawdzonymi stronami które udostępniają download czcionek. Osobiście najchętniej korzystam z dafont.com i fontsquirrel.com.