RantLog #1/x - Czas zaplaty farsą modyfikacji? 51794 105

O temacie

Autor Steel

Zaczęty 11.03.2012 roku

Wyświetleń 51794

Odpowiedzi 105

Steel

Steel

Użytkownicy
posty26
Propsy2
  • Użytkownicy
@Maciejh

Ta reklama google'a tu nizej \/ też jest przez Ciebie uważana za zarabianie czyimś kosztem? PROSTEST, NIE WCHODZIMY NA FORUM BO REKLAMA GOOGLA TU JEST!

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Gdzie? Ja nie widzę żadnej reklamy. Zresztą google to inna sprawa.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Nie rozumiem... Masz tak dużo pieniędzy że chcesz im je podarować? Nie ma chętnych to mogę się poświęcić i je wziąć.

Bo tak sprawa wygląda, oni nie chcą pieniędzy za swoją pracę a ty ich do tego namawiasz.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

RantLog #1/x - Czas zaplaty farsą modyfikacji?
#63 2012-03-11, 21:53(Ostatnia zmiana: 2012-03-11, 21:58)
Przeciez to nie jest zarabianie pieniedzy tylko generowanie nie dużych zysków z tego, co sie robi w wolnym czasie.

Robicie to co lubicie, tak samo jak kiedyś z tym, ze przy okazji macie świadomość, że nie jesteście niewolnikami i dostajecie do kieszonki pare groszy na piwo za coś, za co normalnie nie dostalibyście nic.

Dobra. Pozostaje kwestia podzialu kilkuset zlotych miedzy ponad setke osob z czego wiekszosci nikt nie pamieta ani nie ma do nich kontaktu. Nikt nie bedzie bral (tym bardziej marnej) kasy za cos co jest dzielem calego community i nie tylko.
Pozatym nie wiem jak inni ale ja i bez tego mam dosc swiecenia jajami, durnych teorii, spekulacji i milych rzeczy wypisywanych pod naszym adresem regularnie od kilku lat. Juz wystarczy, ze glowny sprawca zamieszania zostal uznany za cpuna i cwela. Martwego. :lol2:

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Reputacji na tym modzie też nikt z nas nie zbuduje.

Bzdura. Orc jest zmora mlodziezy schylku szkoly podstawowej i gimnazjum, dziedzicem Buki a ja czarnym charakterem i chamem. Bylo swoje korzystac jak mielismy 5 minut :lol2:
Myślałem o profesjonalnej reputacji. Jest szansa, że twój przyszły pracodawca nie dowie się, że jesteś Thorem z tM.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Jest szansa, że twój przyszły pracodawca nie dowie się, że jesteś Thorem z tM

jest rowniez szansa ze nie beda to dziewczyny, znajomi i rodzina.
na to kurwa licze :lol2:

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Chyba pierwszy raz widziałem jak wyzysk użył emoty - bezcenne.

Co do moda, to raczej robiony była dla fun-u (przynajmniej przez pierwszych kilka lat :D ), później jak pokazało zniknięcie orka, praca przerodziła się w męczący obowiązek. Ale jakoś nigdy nie planowaliśmy na tym zarabiać, co i przy MT często podkreślałem. Dla mnie największą satysfakcją jest jak ktoś zagra i nie uważa zainwestowanego czasu za stratę.

Co do reszty zarzutów... To beta i nie widzę sensu tłumaczenia czegokolwiek. Główny cel wypuszczenia moda w takiej wersji to pokazanie, że jednak "coś" zrobiliśmy, znalezienie kilku chętnych do pomocy i wyłapanie jak największej ilości bugów. Wszystkie założenia zostały osiągnięte, jak dobrze pójdzie, za jakiś czas wrzucimy finalną wersję moda.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

RantLog #1/x - Czas zaplaty farsą modyfikacji?
#67 2012-03-11, 22:25(Ostatnia zmiana: 2012-03-11, 22:25)
Przesłuchałem całą "recenzję" i tylko jedno nasunęło mi się na myśl...
Spoiler

Ta dwójka pierdoli bzdury jak chyba jeszcze nikt. Kompas na pół ekranu? Kurwa, kto teraz ma monitor, na którym rozdzielczość nie może być większa niż  640x480. Mam 10 lat ten sam monitor a na nim moja minimalna rozdziałka to 800x600 :pokerface:  Dalej. Oni chyba zbyt dosłownie wzieli sobie stwierdzenie "centrum obozu" :facepalm:  Chodziło raczej o punkt główny w obozie a nie obszar wyliczony z dokładnością co do metra.

Rozbrajają mnie ludzie, którzy biorą się za coś o czym pojęcia nie mają.

Koreon

Koreon

Użytkownicy
posty36
Propsy3
  • Użytkownicy
Ej grajmy w betę, nie mając nic sensownego do powiedzenia, i wymyślajmy na siłę jeeej.

Kaczka weź mnie jedziemy razem!
Spoiler
[media]http://kwejk.pl/obrazek/881934/jade,ci,wpierdoli%C4%87!.html[/media]

Człowiek który nic nie posiada wciąż może zachować wiarę.  

Zbawienie przeszło przez krzyż, ogromna to tajemnica, każde cierpienie

ma sens prowadzi do pełni życia

[/font][/size][/color]

Pomogłem? Tu klikinij

>

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
To gówno zwane RantLog to bezsens. Nie bede pisał dlaczego, bo Zysk, Shergar oraz Thoro już wyjasnili.

Kaczuś: Jade z wami.
Edek: przeczytalem temat, i widze, że ktoś chce Ci wpierdolic :D  O nie, nie pozwole bić mojego edzia! Chociaż... wisi mi jeszcze animki, których nie zrobił i chyba nie zrobi, wiec lejta go ;d

EDIT: Jesteście wkurwiająćy. I wyjmijcie mikrofon z dupy bo moge go wam wsadzic gdzie indziej. Chociaż nie, już włożone w najgorsze miejsce.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co my, zwykli szarzy miłośnicy serii gothic mamy konstruktywnego do powiedzenia?

Konstruktywnego, dobre  :lol:  Dwóch gości rechoczących jak gimnazjaliści po tanim winie z byle powodu, którym przeszkadza kompas, bo "pół ekranu zajmuje". Tia, zmiana rozdzielczości trudna rzecz... Albo ta gadka z półgodzinnym czekaniem do wieczora. No ogarnijcie się panowie. Toć wcale niedaleko, na szczycie Wieży Mgieł jest łóżko. Uderzamy w kimono do wieczora i po sprawie! Ale po co cokolwiek poszukać, po co się męczyć, lepiej stać w miejscu jak debil i ponarzekać, bo nie chce się przeszukać NAJBLIŻSZEJ OKOLICY. Albo krytykowanie fabuły, jak nie widziało się jeszcze 1/10 gry. No kurwa. A i jakość nagrania również pozostawia wiele do życzenia. Raz jest cicho, podgłaśniam, żeby cokolwiek usłyszeć, nagle jedziecie z decybelami do góry i muszę znowu ściszać. Szumy, stuki i charkoty. Jakieś smarkanie do mikrofonu, raz macie je przed samą gębą, następnie chyba rzucacie je na drugi koniec pokoju. Może się mylę, ale od samego początku słuchania tych waszych pogaduszek, miałem niemiłe wrażenie, iż waszym jedynym założeniem jest wykpić tego moda. Brzmiało to również tak, jakby dwóch kolesi jechało po pełnej wersji gry, której autorzy naobiecywali cuda niewidy i gołe panienki, a wyszła kupa. Panowie. To jest beta. Jak chłopaki posklejają CZ, odbugują itd. to wtedy będziecie sobie mogli wstawiać te swoje rantlogi, nie narażając się na ośmieszenie.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Myślę, że już wszystko co miało zostać powiedziane w tym temacie zostało powiedziane. Chłopaki muszą teraz zrobić rachunek sumienia, choćby przynajmniej we własnym domowym zaciszu, i przynajmniej przed lusterkiem przyznać się, do popełnienia gafy, albo rozpocząć tutaj tradycyjny, długi, nudny i do niczego nie prowadzący flejm.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Osobiście wolę flejm. Będzie się z kogo pośmiać bo administracja nie zostawiła już nikogo :<

Steel

Steel

Użytkownicy
posty26
Propsy2
  • Użytkownicy
@KolegaZWojska

Tak, racja. Powiedziane zostalo wszystko.
Ale to nie My bedziemy robić sobie rachunek sumienia za to, że 3 osoby w temacie wiedzą czym jest rant.
(Reszte zapraszam do google tlumacza, a potem użycie jednego z czasowników w jakimś słowniku)
Ponadto, mamy tu przykład debilnego kolesiostwa - wiekszość wypowiadających się tu gubiło swój własny wątek, pisało by pisać.

Osoby podobne do HellVarda czy Kaczka czy inne dziobate debile udowodnili mi, że przez to forum przelewa się masa gówna, a na rantlog, gdzie rantlogów nigdy nie można brać nazbyt poważnie (Co sama nazwa nawet wskazuje) zrobiła wielki szum.

Po prostu - nie wiedza tych co maja mniej niz 2 komórki szare.
W przyszłości na pewno zrobimy audiolog tak, by żadnen rozpuszczony gówniarz tego forum nie czuł się urażony nie składniowym, nie profesjonalnym gadaniem.

PS. ALE ŻEBY KURWA UWAŻAĆ RANTLOG ZA RECENZJE, TO TRZEBA ZOSTAWIĆ MÓZG W DRUGIM POKOJU

Koreon

Koreon

Użytkownicy
posty36
Propsy3
  • Użytkownicy
@KolegaZWojska

Tak, racja. Powiedziane zostalo wszystko.
Ale to nie My bedziemy robić sobie rachunek sumienia za to, że 3 osoby w temacie wiedzą czym jest rant.
(Reszte zapraszam do google tlumacza, a potem użycie jednego z czasowników w jakimś słowniku)
Ponadto, mamy tu przykład debilnego kolesiostwa - wiekszość wypowiadających się tu gubiło swój własny wątek, pisało by pisać.

Osoby podobne do HellVarda czy Kaczka czy inne dziobate debile udowodnili mi, że przez to forum przelewa się masa gówna, a na rantlog, gdzie rantlogów nigdy nie można brać nazbyt poważnie (Co sama nazwa nawet wskazuje) zrobiła wielki szum.

Po prostu - nie wiedza tych co maja mniej niz 2 komórki szare.
W przyszłości na pewno zrobimy audiolog tak, by żadnen rozpuszczony gówniarz tego forum nie czuł się urażony nie składniowym, nie profesjonalnym gadaniem.

PS. ALE ŻEBY KURWA UWAŻAĆ RANTLOG ZA RECENZJE, TO TRZEBA ZOSTAWIĆ MÓZG W DRUGIM POKOJU

Mnie nie chodzi o obrażanie was, ale o apel o LOGIKĘ. Jakby ktoś przyszedł do pracy nawrzucał błota po całym pomieszczeniu, a potem narzekał że: "Sprzątaczki to tylko kawę piją", to raczej nie byłby dobrze odbierany, prawda? Jak ktoś krytykuje grę/moda za coś co jest wynikiem jego działania, to raczej też nie jest dobrze odbierany. Więc jak obie strony mają się obrzucać gównem bez powodu, to lepiej idźcie się schować w metalowych pudłach.

Człowiek który nic nie posiada wciąż może zachować wiarę.  

Zbawienie przeszło przez krzyż, ogromna to tajemnica, każde cierpienie

ma sens prowadzi do pełni życia

[/font][/size][/color]

Pomogłem? Tu klikinij

>

Steel

Steel

Użytkownicy
posty26
Propsy2
  • Użytkownicy
@up

Yup, brak npcków uniemożliwiających normalne i przyjemne kontynuowanie misji to nasz wymysł i nasza nie umiejętność
Tak samo brak jakichkolwiek dialogów czy innych bzdur to również nasza wina i to tylko tak u nas :)

Przyczepiliście się do paru błędów z naszej strony, które postanowiliśmy upublicznic, bo nie miałem pojęcia, że taka masa mózgów weźmie to zbyt do siebie ^.^

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Nigdzie nie mogę znaleźć definicji słowa "rantlog" (czyt. na pierwszej stronie google), ale jeżeli to jest to co wyście odjebali to nie widzę żadnego sensu w robieniu czegoś takiego a słuchaniu tym bardziej. Wygląda na to że jest to rozpaczliwy manifest: HEJ PATRZCIE CO JA ROBIĘ ZWRÓĆCIE NA MNIE UWAGĘ PROSZĘĘĘĘĘĘ MUSZĘ BYĆ W CENTRUM UWAGIIIIIII

makin' bacon

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Rantlog to chyba taki patosowy monolog.

Steel

Steel

Użytkownicy
posty26
Propsy2
  • Użytkownicy
Rantlog w prostych słowach to taki właśnie często przesadzony, wyolbrzymiony słowotok, często bez ładu i składu opisujący odczucia osoby x, przedstawienie czegoś w archaicznej bądź przygotowanej postaci mając określony temat.

Tutaj jest to tylko nagranie dwóch osób, które po prostu jadą po tym co im się podobało a co nie, takie pierwsze wrażenie.
Gdybyśmy nagrali to dzisiaj, wyglądało by to inaczej gdyż emocję by opadły i podeszlibyśmy do tematu bardziej profesjonalnie, biorąc pod uwagę wiele aspektów, które nieliczne myślące osoby przedstawiły w tym temacie.

Nie jestem zawiedziony tym, że komuś nasze nagranie się nie podobało, bo mi też w dniu dzisiejszym się nie podoba. Jest chaotyczne i wiele tam bzdur, ale hej - takie własnie są rantlogi. Miałem wczoraj świadomość tego, że powiemy pare rzeczy z sensem i pare bez sensu.
Nasze nagranie jest czystym "A zróbmy rantlog" i nie można do niego podchodzić nawet w najmniejszym stopniu poważnie.

Natomaist mam nadzieję, że w przyszłości zrobimy również AudioLogi z tematami przygotowanymi,  biorąc poprawkę na komentarze tych nielicznych i oczywiście - odszumiając i masterując nagranie :)

@Offtop

Jeżeli ktoś jeszcze nie zaopatrzył się w moda, przygotowałem śmiesznej postaci download bez ograniczenia prędkości sciągania.

http://themodders.org/index.php?topic=16435.msg1025435#msg1025435

Link bezpośredni: http://cz.press-play.pl

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
@Steel

Człowieku, brak mi słów na ciebie...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry