Detonator - Głosowanie 34231 58

Ankieta

Głosowanie

Głosów w sumie: 65

O temacie

Autor Buła

Zaczęty 10.03.2012 roku

Wyświetleń 34231

Odpowiedzi 58

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Z tego wychodzi że w tej sytuacji najlepiej dla Keltena byłoby wystąpić z bitwy tak żeby mógł normalnie zagłosować :lol2:

Zasada bez sensu. Owszem, powinna być to sugestia, która usprawiedliwi głosowanie na samego siebie (które kiedy w pracę włoży się dużo wysiłku i zrobi się ją wedle własnych upodobań jest naturalne), ale nie powinien to raczej być przymus jeśli ktoś sam krytycznie patrzy na własną pracę :D

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty640
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten
Gry (themodders@telegram)

Detonator - Głosowanie
#21 2012-03-10, 11:32(Ostatnia zmiana: 2012-03-10, 11:45)
Z tego wychodzi że w tej sytuacji najlepiej dla Keltena byłoby wystąpić z bitwy tak żeby mógł normalnie zagłosować
Właśnie o takie normalne głosowanie mi chodzi bo teraz to wyglada tak jakbyśmy na czas bitwy byli innymi użytkownikami, gorszej czy też lepszej kategorii.

//Buła: Skończcie temat... Zagłosowałeś nie na siebie to powinieneś byś szczęśliwy i radosny a nie tutaj marudzić.

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy924
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
IMO gumen najlepsza :D

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

Detonator - Głosowanie
#23 2012-03-10, 11:59(Ostatnia zmiana: 2012-03-10, 12:07)
Nie mam pojęcia dlaczego, ale jak patrzę na detonator starego wygi WWZ to zaczynam mieć przed oczami dziki zachód xD
Miał być jakiś argument? Ładna karteczka xD.
Oprócz tego podobaja mi się bardzo prace Buły, markKa i wietrzyka, oraz jajcowata praca KZW.

Z tego wychodzi że w tej sytuacji najlepiej dla Keltena byłoby wystąpić z bitwy tak żeby mógł normalnie zagłosować :lol2:

Zasada  bez sensu. Owszem, powinna być to sugestia, która usprawiedliwi  głosowanie na samego siebie (które kiedy w pracę włoży się dużo wysiłku i  zrobi się ją wedle własnych upodobań jest naturalne), ale nie powinien  to raczej być przymus jeśli ktoś sam krytycznie patrzy na własną pracę :D
Przymus  głosowania na siebie jest jak przymus srania o pewnej godzinie  codziennie. Ni chuja człowieka nie zmusisz do tego bo to po prostu nie  realne. Nie każdy potrafi.

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
Bagieta, IMO najlepiej no i nie dał znaczka substancji wybuchowej (swoją drogą oznaczone nim są SUBSTANCJE a nie detonatory).

gothic1210
  • Gość
Harris, jeżeli coś sugerujesz to ja od początku nie chciałem robić jakiejś super realistycznej pracy. Najbardziej podoba mi się robota: Bagiety, Wonfusa i Elvansa.
Co do mojej pracy to jestem z siebie zadowolony, bo:
- pierwszy raz uczestniczę w tego typu bitwach (DS nie liczę ;) )
- na moja teksturę można patrzeć bez jakichkolwiek powikłań  :D  
- nauczyłem się sporo o specularze
 :ok:

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
Harris, jeżeli coś sugerujesz to ja od początku nie chciałem robić jakiejś super realistycznej pracy. Najbardziej podoba mi się robota: Bagiety, Wonfusa i Elvansa.
Co do mojej pracy to jestem z siebie zadowolony, bo:
- pierwszy raz uczestniczę w tego typu bitwach (DS nie liczę ;) )
- na moja teksturę można patrzeć bez jakichkolwiek powikłań  :D  
- nauczyłem się sporo o specularze
 :ok:

Akurat twoja praca też mi się podoba, lecz przy Bułkowskim... :lol:  Fajnie Ci wyszedł ten metal choć trochę jest oczojebny :D

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Pokombinuje trochę i się nauczy.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Detonator - Głosowanie
#28 2012-03-10, 12:58(Ostatnia zmiana: 2012-03-10, 13:00)
Wietrzyk. Najprościej i najlepiej.
WWZ też nieźle.
KZW - świetna odpadającą farba. Również propsy.
Mark fajnie odwzorował pomalowane drewno, ale Wietrzyk zrobił to lepiej.
Z tych 4 wybrałem Wietrzyka i to do niego idzie głos.

Av zepsuł te gwoździe, a metalową tabliczkę zjebał po mistrzowsku.
Bułka zrobił ten cały drążek tak, jakby się trzymał na super glue. Poza tym nie podoba mi się nasycony odcień drewna i obtarcia na krawędziach, wyglądające jak domalowane.
U Elvansa nic nie widać.
Gumen nawet ładnie, tylko ten glut dziwnie wygląda.
Gothic słabo. Po prawej stronie widać błąd na specularze i w ogóle ta naklejka z czachą wzięta z dupy.
Kelten zrobił obtarcia wyglądające jak domalowane, a drewno rozmyte.

Też miałem robić, ale niestety nie miałem na to czasu.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Też miałem robić, ale niestety nie miałem na to czasu.

sratytaty  :lol:

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta

WoYo
DreamVader

Detonator - Głosowanie
#30 2012-03-10, 13:16(Ostatnia zmiana: 2012-03-10, 13:17)
wowoz, masz mój głos :ok:
nie spierdol tego

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@WWZ: Ciii...

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Definitywnie KZW. Choć Wowoz też ma całkiem fajną, ale głos jest tylko jeden...

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Najlepiej Wicher i Wuwuzela, którego to chyba pierwsza, porządna skończona pracka, za co props :D

Głos na Wietrzyka, bo ma ich zdecydowanie za mało, jak na taką prackę. Ogólnie fajnie, widać, że poziom idzie do góry, jest też parę innych ciekawych tekstur.

PIraT

PIraT

Użytkownicy
posty25
Propsy27
  • Użytkownicy
Pewne osoby prosiłby mnie żebym to jakoś... skomentował:

Na początku chciałbym zj*** Wowoza za złe mapowanie - przy 512 x 512 NIE MOŻESZ SOBIE POZWOLIĆ na brak mirrora (Przynajmniej 2 ścian!!)

Po 2 - ogólnie rzecz biorąc z tego detonatora dało się wycisnąć całkiem sporo - pomimo dość jednolitych powierzchni. Przy takich płaszczyznach dobrze jest pójść w materiał który ma ciekawą fakturę samą w sobie czyli np drewno, lub jakieś fikuśne malowanie - pin-up albo coś w te stronę ;)

Dodatkowo na + przemawiają takie elementy jak wszelkiego rodzaju przyczepiane blaszki, karteczki, jakies prymitywne napisy czy rysuneczki.

Na początek Mark - praca jest na tyle odmienna od reszty i zgrana ze wpadła mi w oko - technicznie nie jest to nic cudownego, aczkolwiek mało kto uzył tak zgranych kolorów - rączka - pas, rączka - szare drewno. Niestety celofan to kompletny dramat, te elementy powinny być raczej metalowe ;)

Wietrzyk - Specular specular.... Wytarte drewno niestety nie jest bardziej połyskliwe, lecz mniej - tyczy się to większości organicznych materii od skóry po kości - jeśli coś jest ukruszone, zwykle nie jest połyskliwe :)  Farba powinna mieć bardzie żółty połysk~ ew. barwy dopełniającej ale to już trochę inna historia. I nie używaj tyle sharpena, czasem lepiej sobie odpuścić.

Gumen - ha, nie spodziewałem się ze ktoś pojedzie w taki klimaty - musisz trochę bardziej różnicować kolor w obrębie jednej płaszczyzny podobnie jak tu: http://dokusei.net/art/wip/axes_color2.jpg. Plastikowe czy tam ceramiczne pokrętła to tez nie to ~ tutaj wrzuciłbym jakiś może czerwony dla ożywienia albo dobrany niebieski. POMYSŁ z ząbkowaniem fajny, za to szczególna pochwała - jednak już wykonanie pozostawia dużo zastrzeżeń ;) http://stolarstwo.decodrew.pl/wp-content/uploads/2011/12/pudelko-drewniane-decoupage-3.jpg

Wowoz - ładne śrubki. Prezentacja spaprana do reszty - metalem mogłeś spokojnie wygrać - zrobiłeś najlepiej specular z wszystkich - i go nie przedstawiłeś zupełnie. Pogratulować. Tak samo w ostatniej chwili spaprałeś pasek - w wipach był dużo lepszy. Tak samo na kołku powinna byc jakaś metalowa oblamówka na środku - dałeś drewno co w tym stanie rzeczy wygląda komicznie...

Buła - oh. Z kołkiem to samo co u Wowoza - umówiliście się że zrobicie bullshita w tym samym elemencie czy jak? ;d  Za mało rysek (żarcik). Poza specem którego nie ma wszystko wporzo. Nie oszukujmy sie - po tobie spodziewałem się więcej. Brakuje takich elementów i byłoby dużo fajniej. http://www.imageafter.com/image.php?image=b20walls065.jpg (tych wystających klocków z wewnątrz tylko ofc lepiej wpasowanych i bardziej zużytych) albo ewentualnie http://www.cgtextures.com/texview.php?id=4779&PHPSESSID=r4gb7u482ko4pnfa1mkei29qt1 Sreberko jak w czekoladzie z biedronki. Przysiądź do speca

Praca Buły ma jedna ważna ceche - wygląda dobrze na każdym planie. Co jest bardzo ważne. Dlatego on otrzymuje mój głos (mówię to z bólem ale i dumą).

Pozdrawiam wszystkich i gratuluje ukończenia :)

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Czemu wierzyk i Buła mają po dwa rendery? Moim zdaniem ilość screenów powinna być równa, każdy daje po jednym czy po ile tam się uzgodniliście.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Ci co maja po jednym zazwyczaj maja kilka rzutów z roznych stron, wiec jest ok.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Detonator - Głosowanie
#38 2012-03-10, 14:47(Ostatnia zmiana: 2012-03-10, 14:49)
Czemu wierzyk i Buła mają po dwa rendery? Moim zdaniem ilość screenów powinna być równa, każdy daje po jednym czy po ile tam się uzgodniliście.
A czemu inni mają po 5 renderów połączonych w jeden obrazek?
Pierdolisz farmazony. Akurat ja mam chyba najmniej ujęć ze wszystkich.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
A czemu inni mają po 5 renderów połączonych w jeden obrazek?
Pierdolisz farmazony.

Ta frustrujesz się bo masz więcej renderów.  :lol:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry