Gothic: Czas Zapłaty [beta] 1125956 2392

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 2.03.2012 roku

Wyświetleń 1125956

Odpowiedzi 2392

abi

abi

Użytkownicy
posty42
Propsy5
  • Użytkownicy
z tym pastwiskiem i kretoszczurami mam problem...

Spoiler
pojawiają się dwa wilki - zabijam je. Jeden kretoszczur mi gdziesz ucieka i znika, więcej wilków nie ma (nie wiem czy miałby być) a kretoszczury nie chcą tam zostać i dalej za mną łażą ;)

i mam prosbę czy można patchy zamiszczać również na innych hostach bo z tego mam problemy z pobraniem

Koreon

Koreon

Użytkownicy
posty36
Propsy3
  • Użytkownicy

Koreon

Gothic: Czas Zapłaty [beta]
#342 2012-03-08, 18:40(Ostatnia zmiana: 2012-03-08, 18:42)
z tym pastwiskiem i kretoszczurami mam problem...

Spoiler
pojawiają się dwa wilki - zabijam je. Jeden kretoszczur mi gdziesz ucieka i znika, więcej wilków nie ma (nie wiem czy miałby być) a kretoszczury nie chcą tam zostać i dalej za mną łażą ;)

i mam prosbę czy można patchy zamiszczać również na innych hostach bo z tego mam problemy z pobraniem

Spoiler
Jak Zabijesz wilki. To leć do obozu, prześpij się u kogoś potem leć do Snafa, a tam będą wszystkie kretoszczury. A to że one za tobą łażą to normalne o to chodzi.
U mnie pomogło. Też jeden skakał jak debil w bok a dwa walczyły ze sobą.

Człowiek który nic nie posiada wciąż może zachować wiarę.  

Zbawienie przeszło przez krzyż, ogromna to tajemnica, każde cierpienie

ma sens prowadzi do pełni życia

[/font][/size][/color]

Pomogłem? Tu klikinij

>

Bezi17

Bezi17

Użytkownicy
posty32
Propsy1
  • Użytkownicy
A ja powiem tak.    Ani 1 crasha <jupi> :D . Stabilność na 100% poprawiona. Ale co z tym questem rączki? Nie dostałem questa. Popukałem tym młotkiem w 5 miejsc i nic. 2. Co z tym wielkim aligatorem? Ja żadnego aligatora nie zabiłem a od jacka mogę wybrać że zabiłem bestie. (a gdzie ona jest? Zabiłem te aligatory i nie było "WIELKIEGO ALIGATORA") Nauczyłem się od rapdholpa i jacka wszystkich trofeów a i tak mi wypadają kły wilka w każdej bestii.

Koreon

Koreon

Użytkownicy
posty36
Propsy3
  • Użytkownicy
I jescze ten bug z Rączką.
Spoiler
Można z nim pogadać, ale nie dostajemy Questa on się rozgląda i koniec dialogu. Przybiłem też wszystkie cztery balaski a on nic.

[/font][/size][/color]

Pomogłem? Tu klikinij

>

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Ale co z tym questem rączki? Nie dostałem questa. Popukałem tym młotkiem w 5 miejsc i nic. 2.
I jescze ten bug z Rączką.
http://themodders.org/index.php?topic=16459.msg1024385#msg1024385
P.S. jeszcze się to pod szlifuje.

Co z tym wielkim aligatorem? Ja żadnego aligatora nie zabiłem a od jacka mogę wybrać że zabiłem bestie. (a gdzie ona jest? Zabiłem te aligatory i nie było "WIELKIEGO ALIGATORA")
Spoiler
Nie ma wielkiego aligatora. Potwór o którego chodzi nazywa się Matka aligatorów (instance Aligator_Boss)

Jej pazury zdobywasz nawet jeśli nie masz odpowiednich umiejętności.

Bezi17

Bezi17

Użytkownicy
posty32
Propsy1
  • Użytkownicy
@Up napisałem :)  Czemu randholp gada że kharima odeśle do nowego obozu jak tam są strażnicy (CZ PROLOG) Trochę dawnych najemników są teraz łowcami troli, nowy obóz opanowany przez "CZERWONYCH" I czemu dialogów w SO niema. Dostać się też nie można (chyba że na chrząszcza :D )

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kurde ależ mnie wkurzają te ścinki gram gram i nagle wywala mnie z gry.

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

FraseR
  • Gość
Podbijam.
Te częste crashe i ścinki są naprawdę denerwujące. Może dałoby się coś z tym zrobić?

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Mam 1gb ramu, procek 2,6, karta radek 9600 128mb i jakoś nie miałem wielkich ścinek, oczywiście na full grafika ustawiona to w obozie rebeliantów gra do końca płynnie nie chodziła, ale to oczywiste, grafika przypomina tą z nocy kruka, tylko trochę podrasowaną, a tam mi już gra do końca płynnie nie chodziła. To wina waszych kompów.

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Podbijam.
Te częste crashe i ścinki są naprawdę denerwujące. Może dałoby się coś z tym zrobić?
Orc pisał wszystko bardzo długo myślisz ze tak szybko to ogarniemy ? Tego nie ma 100 linijek żeby poprawić w 30 min. Uzbroić się w cierpliwość wam radze na razie xD

p.s. nie grałem napiszcie mi jedno zdanie z dialogu pacho który wywala gre. Bo musze znalesc dialog

Mam 1gb ramu, procek 2,6, karta radek 9600 128mb i jakoś nie miałem wielkich ścinek, oczywiście na full grafika ustawiona to w obozie rebeliantów gra do końca płynnie nie chodziła, ale to oczywiste, grafika przypomina tą z nocy kruka, tylko trochę podrasowaną, a tam mi już gra do końca płynnie nie chodziła. To wina waszych kompów.
Ja mam 4 gb ram i procek 3 x 2.7 GHz i z kompasem mi się ścinało :P

A czy ja mówię, że musicie to tak szybko ogarniać? Po prostu spytałem, czy byłaby taka możliwość.

Po prostu powiedziałem ze na tą chwile nie bardzo wiemy :D  (przynajmniej ja)

FraseR
  • Gość
A czy ja mówię, że musicie to tak szybko ogarniać? Po prostu spytałem, czy byłaby taka możliwość.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
po pewnym czasie dobrze by było, aby zaktualizować moda z wszystkimi patchami w jedną paczkę.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy

to nie przez słabego kompa tylko przez słabą optymalizacje

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan

shergar
Moderator działu

#354 2012-03-08, 21:04(Ostatnia zmiana: 2012-03-08, 21:05)
@koksi
Tak, z optymalizacją jest problem, ale prawda jest też taka, że i czysty Gothic nie grzeszył optymalizacją. Na pewno z tym powalczymy.

@pawbuj
Taki jest plan, na razie dostajecie patche z dnia na dzień, później przygotuje się większą paczkę i od nowa testy. I tak pewnie z kilka razy. Takie uroki beta testów.

@Koreon
-Czy patche będą ukazywały się regularnie aż wyłapiemy wszystkie bugi.
Mam taką nadzieję. Przynajmniej dopóki adanos i rafał będą chcieli to robić :D

-Czemu konto Thoro jest wyświetlane jako "Usunięte".
To pewnie robota anonymusa. Wkurzyli się czekaniem na CZ no i nie przypadły im do gustu pochwy Thora :D

-Co się stało z Aragornem?
Z tego co pamiętam przeżył batalię o Śródziemię, został królem i spłodził sporo pół elfiątek.

-Czy teraz, gdy Orcwarrior odszedł, to ty jesteś "szefem" grupy? (wiem wiem nie ma szefów, demokracja totalna, ale wiecie o co chodzi.)

Szef to jest na jajkach, jak już ktoś chce mnie szufladkować to czuję się raczej jak szara eminencja, która podstępem i wbrew ich woli nagabuje ludzi do skończenia CZ.

------------------------------------

Reasumując: prace trwają. Przydałby się ogarnięty lvl designer, jest kilka lokacji do wykończenia.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
-Co się stało z Aragornem?Z tego co pamiętam przeżył batalię o Śródziemię, został królem i spłodził sporo pół elfiątek.

:ok:  :lol:  :lol2:  :lol2:

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
mod znowu sie pnie w gore, powodzenia i milej pracy zycze :)

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Możecie poprawić zadania? Ponoć są jakieś z Pacho kimkolwiek on jest i wiele innych ogólnie wokół zadań, ułatwi mi to życie bo kilka osób postanowiło raportować bugi do mnie nie wiedzieć czemu. Szkoda że nie działa mi archiwum w GG bo dostarczyłbym wam pełną listę bugów.

SAWIK NIE POPRAWIA CZASU ZAPŁATY, NIE RAPORTUJCIE BUGÓW DO NIEGO! PISZCIE W TEMACIE CZ BUGI!
Dziękuję dobranoc.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Koreon

Koreon

Użytkownicy
posty36
Propsy3
  • Użytkownicy

Koreon

#358 2012-03-08, 22:11(Ostatnia zmiana: 2012-03-08, 22:38)
Nie takich odpowiedzi się spodziewałem.

[/font][/size][/color]

Pomogłem? Tu klikinij

>

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Czyli gówno możemy zrobić, bo iż gdyż ponieważ że dlatego ano ile bedzie patchy, tyle razy bedzie trzeba zaczynac grę od nowa...

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników
Do góry