Akademia Twóców Gier 35261 72

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 13.02.2012 roku

Wyświetleń 35261

Odpowiedzi 72

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Akademia Twóców Gier
#40 2012-02-16, 11:13(Ostatnia zmiana: 2012-02-16, 11:17)
A to dranie, nie można sobie wydrukować certyfikatu samemu, tylko trzeba wysłać im gotowy dopracowany level wraz z notatkami itd, to wtedy może takim obdarowują. Ukończyłem calutki kurs bez pobierania edytora a teraz i tak muszę to zrobić :ayfkm:
Innymi słowy - praca w Techlandzie polegałaby na wysłaniu im pracki, a oni najlepsze umieszczą w jakiejś tam swojej grze. :lol:
Ja to i tak najbardziej cierpię, że trzeba zrobić własną mapkę. Nie mam w ogóle pomysłu. :lol2:  Nawet nie wiem, jakiej ma być mniej więcej długości. Poza tym jak ja mam wymyślić gameplay, skoro nie wiem, co takiego można zrobić w tym edytorze? :ayfkm:

No i - czy tylko ja mam cholernie długi czas ładowania leveli w edytorze i grze?

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Akademia Twóców Gier
#41 2012-02-16, 11:22(Ostatnia zmiana: 2012-02-16, 11:25)
Innymi słowy - praca w Techlandzie polegałaby na wysłaniu im pracki, a oni najlepsze umieszczą w jakiejś tam swojej grze. :lol2:

Powiem ci tak: to jest jedna z wielu opcji uywana przez studia develperskie tylko po to, zeby zaoszczedzic. Przykladem moze byc licencja na maxa. Myslisz, ze dlaczego np. w city czesc ludzi pracuje zdalnie? Poniewaz w prywatnym domu taki pracownik moze sobie sciagnac pirackiego maxa i olac kupno oryginalu maxa, przez co firma oszczedza kilka tysiakow. Takich przykladow jest mnostwo i najbardziej cierpia na tym pracownicy.
Kolejnym przykladem takim moze bardziej zwiazanym z tym tematem jest "level designer" z dawnych Ether fieldsow. Pamietam jak na Game Day#msg1020327u opowiadal mi pewna historie zwiazana z ukladaniem levelow dla cd projektu. Nie pamietam juz dokaldnie jak to bylo, ale mniejsza z tym.
CD projekt po otrzymaniu od nich mapek wypial sie na nich dupskiem i powiedzial, ze im nie zaplaci. Dodam tylko, ze wlasnie podobnie jak Techland organizowal pewna akcje zbierania ludzi do zrobienia modyfikacji czy czegos tam do jakiejs gry.

Ogolnie fajnie, ze taki akcje sa organizowane. Sam jestem w firmie gdzie ludze z wiekszym doswiadczeniem po prostu sie nim dziela i to jest naturalna kolej rzeczy.

Caesum wiem, ze ty levelki potrafisz jako tako traskac. Jakbys sie dostal to nie daj im sie wyruchac bo oni tylko na to czekaja :D  Oczywiscie nie mowie doslownie.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Potrafię zrobić, żeby było ładnie, ale żeby był gameplay? Tu już jest problem. :lol2:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Potrafię zrobić, żeby było ładnie, ale żeby był gameplay? Tu już jest problem. :lol2:

To ma byc First Person Shooter czy obojetnie co?

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Akademia Twóców Gier
#44 2012-02-16, 11:46(Ostatnia zmiana: 2012-02-16, 11:47)
Ehhh zwykla propaganda. Techland jako, ze nie ma nikogo sensownego jesli chodzi o chroma, probuje po najmniejszej linii oporu zwerbowac sobie tania sile robocza i nic wiecej
Dokładnie. Poza tym ten certyfikat i tak jest nic nie warty.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Ehhh zwykla propaganda. Techland jako, ze nie ma nikogo sensownego jesli chodzi o chroma, probuje po najmniejszej linii oporu zwerbowac sobie tania sile robocza i nic wiecej

True, no bo jak moze byc inaczej? Co pojdziesz do cd projekt red i powiesz:
"Dzieńdobry państwu, do mojego cv chciałbym dołączyć certyfikat z techlandu, bla, bla bla"
Zapewne powiedzieliby ci, zebys spierdalal z powrotem :D

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Akademia Twóców Gier
#46 2012-02-16, 11:52(Ostatnia zmiana: 2012-02-16, 11:58)
To ma byc First Person Shooter czy obojetnie co?
Cel Zadania: Stworzenie atrakcyjnego graficznie środowiska oraz przebiegu misji gry typu FPP Shooter.

[list=1]
  • Krótki opis przygotowanego środowiska (co to za lokacja, jakie możliwości grywalnościowe zapewnia, np. close combat, mid range, tactical fight, itp.). Opis ma być krótki i treściwy. Dokument w formacie DOC (AkademiaLD_1_Imię_Nazwisko.doc).
  • Pięć screenshotów z gry prezentujących w sposób jak najatrakcyjniejszy przygotowane środowisko (ujęcia z punktu widzenia gracza - interesuje mnie tylko pięć, ale za to dokładnie przemyślanych, spójnych fragmentów środowiska o ciekawej kompozycji i dokładnym detalu). Screeny proszę zapisać w formacie JPG (AkademiaLD_2_Imię_Nazwisko.jpg ... AkademiaLD_6_Imię_Nazwisko.jpg).
  • Opisany w punktach projekt (podzielony na Action Bubbles*) przebiegu zaprojektowanej misji - maksymalnie jedna strona tekstu i materiałów dodatkowych prezentująca w sposób atrakcyjny pomysł na misję. Dokument proszę zapisać w formacie DOC (AkademiaLD_7_Imię_Nazwisko.doc).
  • Kilkuminutowy film prezentujący najlepsze fragmenty stworzonego przebiegu gry. Link do filmu zamieszczonego w dowolnym miejscu (np. serwis YouTube) proszę przesłać w postaci pliku LNK (AkademiaLD_8_Imię_Nazwisko.lnk).

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
no to google i szukac jakis ciekawych miejsc, pochodzic troche po miescie jak ktos ma mozliwosc, porobic zdjecia i dzialac.

sauron
  • Gość
"Dzieńdobry państwu, do mojego cv chciałbym dołączyć certyfikat z techlandu, bla, bla bla"

certyfikat otrzymasz po wykonaniu pewnej określonej roboty. w każdej firmie do której się później zgłosisz, pewnie docenią efekt końcowy bardziej niż papier, ale tak czy inaczej żeby go otrzymać trzeba pewnie zrobić coś naprawdę wartościowego, poza pierdoleniem na forach jaki to techland okropny, chytry i w ogóle.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Akademia Twóców Gier
#49 2012-02-16, 12:04(Ostatnia zmiana: 2012-02-16, 12:04)

certyfikat otrzymasz po wykonaniu pewnej określonej roboty. w każdej firmie do której się później zgłosisz, pewnie docenią efekt końcowy bardziej niż papier, ale tak czy inaczej żeby go otrzymać trzeba pewnie zrobić coś naprawdę wartościowego, poza pierdoleniem na forach jaki to techland okropny, chytry i w ogóle.

Najwazniejsze i tak jest portfolio i umiejetnosci, a dopiero potem cv i ew. certyfikaty sraty.

sauron
  • Gość

sauron
Gość

Akademia Twóców Gier
#50 2012-02-16, 12:06(Ostatnia zmiana: 2012-02-16, 12:07)
więc każdy kto weźmie  udział o ile już zna chromed, pozna go, zdobędzie skile, zrobi sobie portfolio... zrobi krok do przodu.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Akademia Twóców Gier
#51 2012-02-16, 12:10(Ostatnia zmiana: 2012-02-16, 12:10)
Kilkuminutowy film
Żegnaj certyfikacie ukończenia kursu.

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka

maciejh
Rzeka

Akademia Twóców Gier
#52 2012-02-16, 12:48(Ostatnia zmiana: 2012-02-16, 12:48)
Kilkuminutowy film                                       

:[  Nosz curwa. Też mówię pa pa.

No właśnie, o wiele bardziej cenniony byłby zrobiony przez theModders. :idea:

Też byłby gówno warty - fakt, ale dla satysfakcji można zrobić. A że mamy tu full tematów możemy zrobić nie tylko z level designu, ale też programistyki, webmasteringu, grafiki  -  no po prostu wszystko, możliwości jest naprawdę wiele. I potem powiesić na ścianie taki papier z np. podpisem eto,Azteka Avallacha.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Caesum, a robiles juz cos wstepnie?

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrobiłem tylko prostą mapkę do zabawy edytorem, nic ciekawego. Ja nawet nie wiem od czego zaczac. Tzn jasne, od narysowania levelu, no ale jak. :lol2:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Zacznij od szukania refek moze uda ci sie znalezc jakies ciekawe rysunki, zdjecia.

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Zrobiłem tylko prostą mapkę do zabawy edytorem, nic ciekawego. Ja nawet  nie wiem od czego zaczac. Tzn jasne, od narysowania levelu, no ale jak.

Chrzań ten certyfikat.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Akademia Twóców Gier
#57 2012-02-16, 13:59(Ostatnia zmiana: 2012-02-16, 14:08)
Zacznij od szukania refek moze uda ci sie znalezc jakies ciekawe rysunki, zdjecia.
Tylko nie ma co szukać refek, skoro i tak później wszystko jest dramatycznie ograniczone do a) jakiegoś biurowca b) jakiejś dżungli. Jasne, jest jeszcze "możliwość" zrobienia miasta, ale chciałbym zobaczyć dobrze ocenioną pracę w tej tematyce, skoro jedyne budynki, jakie znalazłem, to hangary. :ok:

... Ale znalazłem coś innego i jeżeli znajdę do tego odpowiednich wrogów, to może coś wymyślę...

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
Wrogów chyba nie da się zmienić - trzeba walić do murzynów. Ale miasto zbudujesz bez problemu, są inne rzeczy poza hangarami, trzeba dobrze poszukać - masz exteriory jak i interiory, można zrobić tam wiele rzeczy, mimo, że masz gotowe assety i nie możesz dodać własnych.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie mogę więc znaleźć jakieś porządne budynki, wieżowce i takie tam?

0 użytkowników
Do góry