Akademia Twóców Gier 35254 72

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 13.02.2012 roku

Wyświetleń 35254

Odpowiedzi 72

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Akademia Twóców Gier
#20 2012-02-13, 23:50(Ostatnia zmiana: 2012-02-13, 23:52)
Zrobiłem jak na razie pierwszy test. Prosty, składający się z pięciu pytań. Niestety, przynajmniej jeśli chodzi o mnie, niektóre odpowiedzi mogą być mylące, jeśli pamięta się to, co napisali w swoich lekcjach. Niektóre też z odpowiedzi są tak oczywiste, że aż zastanawiające - niestety, są dobre. Dla mnie, osoby, która wszędzie widzi podstęp, coś takiego to czyste okrucieństwo. XD

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
a na czym masz maila?

Ja zarejestrowałem się na o2.pl teraz już inaczej nie mogę, bo pesel zajęty :P

Popisuje się ciągle menda jedna...

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
Ile czekaliście na maila ? Ja czekam od wczoraj i nic (w spam'ie nic nie ma).

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja nie czekałem, bo od razu dostałem. Mam konto na gmailu.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Akademia Twóców Gier
#24 2012-02-14, 10:46(Ostatnia zmiana: 2012-02-14, 10:47)
podejrzewam ze tu chodzi o to by wylapac doswiadczonych level designerow co tymczasowo nie maja pracy. przeciez 90% kursantow to gimnazjalisci co pojecia o niczym nie mają.
Desperacje szukanie potencjalnych pracowników, a nie tam żaden kurs :D
Dlatego nie zrobią na bank edycji z teksturowaniem czy modelowaniem bo w tym już nie dadzą rady wyłapać tych lepszych, bo jak, skoro każdy zrobi to samo z tutka? :D

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Pobierał może już ktoś z was ChromEd? Jak ja próbuję go pobrać, to maksymalna prędkość to 40-45 kb/s.. Na pewno to nie wina mojego łącza.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Akademia Twóców Gier
#26 2012-02-14, 15:40(Ostatnia zmiana: 2012-02-14, 15:40)
Gdzie można pobrać ChromED? Jest dołączony do którejś lekcji, czy może gdzieś na stronie?

No i czy tylko ja drżę na myśl o rozplanowaniu levelu do FPSa? JA? Ja jestem qrwa osoba grająca w zręcznościówki i puzzle a nie fpsy. :lol2:

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
xD W części trzeciej w lekcji pierwszej :D

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
a mi strona wolno działa i ma problemy z ładowaniem się :D

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pobierał może już ktoś z was ChromEd? Jak ja próbuję go pobrać, to maksymalna prędkość to 40-45 kb/s.. Na pewno to nie wina mojego łącza.

Na prędkość łącza nie paczyłem, ale szybko się ściągneło,  w jakieś 2 minuty.
Chociaż ja wczoraj pobierałem, więc może to dzisiaj jest taki traffic na serwie.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
zaraz zwariuję. Durny pierszy test już wykonuję po raz 5 albo 6sty bo zawsze gdzieś po drodze strona się wypierniczy i muszę rozwiązywać od nowa z inną pulą pytań...

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zaraz zwariuję. Durny pierszy test już wykonuję po raz 5 albo 6sty bo zawsze gdzieś po drodze strona się wypierniczy i muszę rozwiązywać od nowa z inną pulą pytań...

Jaka przeglądarka ?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Pewnie nie spodziewali się, że będzie takie zainteresowanie tym kursem. Na prawie każdej tematycznie podobnej stronie o tym piszą. Szkoda że lepiej tego nie zorganizowali.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Chrome. W końcu za 7-8 podejściem udało mi się ukulać test do końca. Full punktów. Prościzna, tyle, że raczej wybierałem najlepszą odpowiedź z istniejących, bo czasami nawet ta była zbyt pobieżna :P

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Przeszedłem dwa pierwsze testy, nie czytając nic, co tam napisali, bo nie chciało mi się :P Ale to raczej nic szczególnego, patrząc na pytania. No i, strona jakoś działa teraz xD

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przeszedłem dwa pierwsze testy, nie czytając nic, co tam napisali, bo nie chciało mi się :P Ale to raczej nic szczególnego, patrząc na pytania. No i, strona jakoś działa teraz xD
Coś w tym jest, chociaż mi się akurat spodobała pierwsza lekcja drugiej części kursu. Wypisali tam dokładnie, co trzeba najpierw zrobić, zanim zacznie się grzebać w edytorze, aby jak najlepiej dopracować zarys swojego pomysłu zanim się go przeleje do świata gry. Co nie zmienia faktu, że pierwsza część kursu to takie w sumie biadolenie starej babci.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

jono

Akademia Twóców Gier
#36 2012-02-15, 20:00(Ostatnia zmiana: 2012-02-15, 20:01)
Otrzymałem dziś maila:
"Witam.
W związku z problemami dotyczącymi pobierania plików instalacyjnych edytora ChromEd, które wynikają z ogromnego zainteresowania kursem, pragniemy poinformować, że udostępniamy ich alternatywne źródło:
Wersja 32bit:
https://rapidshare.c...47511/sdk32.zip
Wersja 64bit:
https://rapidshare.c...45025/sdk64.zip
Po wejściu na stronę należy odczekać chwilę aby zielony przycisk "Download" stał się aktywny (czas oczekiwania jest stale pokazany) lub skorzystać z możliwości skopiowania pliku na swoje konto RapidShare.
Pozdrawiamy,
Zespół Akademii Twórców Gier."

Nareszcie jakiś postęp! :)

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Akademia Twóców Gier
#37 2012-02-15, 20:34(Ostatnia zmiana: 2012-02-15, 20:35)
Ja nie miałem nawet najmniejszego problemu ze ściąganiem ChromED. Większym za to było już same z niego korzystanie. A skoro o tym mowa, zastanawia mnie, czy wiecie może gdzie znaleźć drzewko obiektów, takie jak drzewko vobów w Spacerze?
Aha, no i kolejna mała rada: przy trzecim quizie radzę wam sprawdzać każdą odpowiedź w edytorze, bo niektóre z pytań mogą was przerosnąć. :lol2:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Akademia Twóców Gier
#38 2012-02-16, 10:36(Ostatnia zmiana: 2012-02-16, 10:38)
A to dranie, nie można sobie wydrukować certyfikatu samemu, tylko trzeba wysłać im gotowy dopracowany level wraz z notatkami itd, to wtedy może takim obdarowują. Ukończyłem calutki kurs bez pobierania edytora a teraz i tak muszę to zrobić :ayfkm:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Akademia Twóców Gier
#39 2012-02-16, 10:39(Ostatnia zmiana: 2012-02-16, 11:11)
Ehhh zwykla propaganda. Techland jako, ze nie ma nikogo sensownego jesli chodzi o chroma, probuje po najmniejszej linii oporu zwerbowac sobie tania sile robocza i nic wiecej. Zreszta Techland to nie jest jakas super firma, tak samo jak CD Red. Wystarczy spojzec na zarobki grafikow. Kilka tysiakow - fakt, ale przeprowadz sie do miasta gdzie maja siedzibe i wyzyj za to. Gowno a nie pieniadze.

Fajnie, ze takie akcje sa realizowane, ale nie w ten sposob...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry