Pamiętaj że osoby tworzące to są amatorami w tym co robią większość nie myśli nawet o tym co wstawia a co wyrzuca do modyfikacji.
Mmm... hutnik nie jest aby przypadkiem amatorem (tak, parę modów już wydał, ale nie jest to wysoki poziom)?
Laguna stoi dość wysoko jak na standardy modyfikacji ponieważ została ukończona czego nie można powiedzieć o wielu innych modyfikacjach.
No, "Wymarsz" też został ukończony, a w mojej ocenie był to mod o fatalnej fabule, ratujący się tylko tym, że był dobrym hack#msg1012722n slashem (przez kilka minut, tylko na jeden raz). Czy to oznacza, że też stoi na wysokim poziomie?
Jeżeli jakaś modyfikacja ma być krótka, a stać na wysokim poziomie, to musi zaoferować coś, czego nigdy nie doświadczyliśmy w innych modach. A na pytanie, czy są takie produkcje - odpowiadam : Tak. Kiedyś recenzowałem "Kyrus - The Castes of War" na łamach "Gothic Magazine" - mod był krótki, ale mnie wciągnął. Czym? Odpowiadam :
-ciekawą fabułą
-nowymi urozmaiceniami (nowe potwory, umiejętność rzucania nożem)
-dialogami pisanymi z sensem
-normalnym poziomem trudności na początku
Więc niech nikt nie mówi, że takich modyfikacji nie można zrobić.
Zaś do Laguny...
Tak jak pisał kolega wyżej - arcytrudny na początku z beznadziejną fabułą i dialogami wołającymi o pomstę do nieba. Przypomina mi się "Skała"... tylko że ona była lepsza.
I w "Lagunie" jest element który mnie strasznie denerwuje - automatyczne kończenie dialogów. Na miłość Boską, wiem, że nie ma w grze wielu kwestii dialogowych, ale jednak może będzie lepiej kiedy GRACZ zadecyduje, kiedy kończy rozmowę, a nie BOT? To na przyszłość.
A moja ocena - 2/10.
Bardzo mnie rozczarowałeś, Hut.