Dziedzictwo - Dyskusja ogólna 424387 991

Ankieta

Chcesz aby dubbing był połączony z paczką modyfikacji?

Tak. Wszystko w jednym.
Tak, jeżeli będzie możliwość wyłączenia go podczas gry, gdyby nie spełniał moich oczekiwań.
Nie. Lepiej zrobić to jako osobną paczkę.

O temacie

Autor kaczka

Zaczęty 30.04.2011 roku

Wyświetleń 424387

Odpowiedzi 991

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Już niedługo. ;) Zbroje paladyna dostaniesz osobiście na pw :lol:

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Kaczka - propozycję mam. Nie wiem czy będzie ci się chciało taką pierdołą zajmować, nie wiem czy masz do tego predyspozycje i nie wiem czy załapiesz o co mi chodzi, ale skoro mod do gothica to wnioskuję, że i modele okien pozostaną starymi gothicowymi, prawda ? No to chciałbym zasugerować ci :lol: , możliwość zrobienia okien przeźroczystych. czyli nie takich jak są teraz, że są bo są a i tak gówno przez nie widać, tylko okien przez któe byłoby coś widać. To pozostawiam do przemyślenia tobie. Pozdrawiam.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

CałaPrawda

CałaPrawda

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Powiem tylko...

Żałosne, to jest jakaś komedia. To forum zeszło na psy.

połączyłem te jakże 2 wyczerpujące i mądre posty :ok:

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Jak się nie podoba to idź w wuj nikt cie nie zmusza żebyś tu był, a jak odejdziesz to nawet może zrobisz przysługę niektórym osobom.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Kaczor, do roboty i pokazuj screeny, a nie obijasz piórka. :D

Комиссар RBT

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel

Sawik
Moderator działu

Dziedzictwo - Dyskusja ogólna
#145 2011-08-12, 16:37(Ostatnia zmiana: 2011-08-12, 16:39)
Kaczka zaginął możliwe że jest na wakacjach.
Zapomnijta o tym ludzie :D

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Wszedłem niedobrzelcu dopiero co na pc jeszcze w gminnej bibliotece publicznej :lol:  W niedzielę dopiero odwiedzę chacjendę. Zresztą tak się stęskniłem za spacerem, że aż mi ... tęskno do spacera :D

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy w Dziewictwie będą jakieś domy publiczne?

Meldor12

Meldor12

Użytkownicy
posty27
  • Użytkownicy
tak jak złote wrota zapowiada się dobrzę :ok:  tak jak napisałem chciałbym uczestniczyć we wszystkim na posadzie skryptera mam nadzieje że się zgodzisz bo w skryptach zrobię wszystko oprócz 4 rzeczy:Monologu,zmiany rutyny,nowej gildi oraz nowej umiejętności :wink:  

Czy w Dziewictwie Dziedzictwie będą jakieś domy publiczne?
Moim zdaniem... na 100%  :D

ostrzeżenie już było, teraz warn. używaj opcji edit i nie pisz kilku postów pod rząd :ok:

chodzi pewnie o ten temat gdzie napisałem ok 10 postów takich samych?

nie, tamto wykasowałem - nie wyciągnąłem konsekwencji, bo to przecież nie była twoja wina. chodzi o to: http://themodders.org/index.php?/topic/14646-niesamowicie-dlugi-czas-parsowania/page__p__1004827#entry1004827 ups... :facepalm:  sorki :D  Ale chciałbym zaznaczyć że nie zauważyłem twojego dopisku(internet mi szwankuje)

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Wątpię by kaczka dał się zlinczować więc na pewno zostanie przynajmniej "Czerwona Latarnia".

A teraz kaczka piszę przy świadkach żeby nie było.
Czy powiesz mi w końcu co mam robić bo odpowiedź jaką dałeś w tajnym (wszystko a i to po chwili odwołał) jest zbyt złożona dla mojego małego móżdżku i nadal nie wiem czym się mam zająć.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!

Właśnie! Będą a nie będzie. Z tego powinniście wywnioskować, że będzie ich co najmniej kilka.

SawuŚ (;3) na gg ;)

Olaf

Olaf

Użytkownicy
posty50
Propsy51
  • Użytkownicy
Witam Pana Kaczkę. Po reaktywacji konta, doszedłem do wniosku że zacznę go używać  :lol:  
Jestem ciekaw jak idą postępy w pracy nad modyfikacją Dziedzictwo. Mam także pytanie, czy jest w planie nagranie profesjonalnego gameplay'a z gry, bądź przedstawienie świata także w wersji filmowej.
Życzę owocnej pracy nad modyfikacją.

p.s. Polecałbym umieszczenie w pierwszym poście miniaturek,a nie linków do zdjęć (lepiej wygląda  :wink: ).

– Zostaliśmy więc bez pociechy duchowej?

– Jest wódka.

"Boży bojownicy" A.Sapkowski

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Właśnie! Będą a nie będzie. Z tego powinniście wywnioskować, że będzie ich co najmniej kilka.
Gratuluję zmiany nazwy, obecna zwiastuje dużo ciekawszą i bardziej nowatorską rozgrywkę :lol2:

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Witam Pana Kaczkę. Po reaktywacji konta, doszedłem do wniosku że zacznę go używać  :lol:  
Jestem ciekaw jak idą postępy w pracy nad modyfikacją Dziedzictwo. Mam także pytanie, czy jest w planie nagranie profesjonalnego gameplay#msg1005063a z gry, bądź przedstawienie świata także w wersji filmowej.

p.s. Polecałbym umieszczenie w pierwszym poście miniaturek,a nie linków do zdjęć (lepiej wygląda  :wink: ).
Kaczuś się nie obrazi jak odpowiem ja :)  
Postępy idą cały czas do przodu aczkolwiek powoli teraz z tego co się orientuję MarkossBoss robi tekstury do pancerzy więc myślę że nie długo coś Kaczka ujawni, ja z kaczką (ja robię a kaczka pilnuje bym się nie lenił :lol: ) obecnie zajmujemy się skryptami  więc z naszej strony nie wiele dostaniecie pokazanego wkrótce.

Co do gameplay#msg1005063a mam nadzieję że kaczuś zrobi jakiś film jednak nie słyszałem by był chętny do pracy nad tym na razie.
Ogólnie to na razie kaczka wykorzystuje ostatnie dni wakacji, po rozpoczęciu roku szkolnego oraz zaaklimatyzowania się nowej szkole kaczka powinien przyśpieszyć (taki mały paradoks mniej czasu a więcej pracy wykonane :lol2: )

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
obecnie zajmujemy się skryptami więc z naszej strony nie wiele dostaniecie pokazanego wkrótce.
daj screeny notatnika, co bedziecie żałować!

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Jestem ciekaw jak idą postępy w pracy nad modyfikacją Dziedzictwo. Mam także pytanie, czy jest w planie nagranie profesjonalnego gameplay#msg1005063a z gry, bądź przedstawienie świata także w wersji filmowej.

Jestem również reżyserem i gameplay#msg1005063e też oczywiście będą. Screeny macie w osobnym temacie.

Kaczuś się nie obrazi jak odpowiem ja :)  
Postępy idą cały czas do przodu aczkolwiek powoli teraz z tego co się orientuję MarkossBoss robi tekstury do pancerzy więc myślę że nie długo coś Kaczka ujawni, ja z kaczką (ja robię a kaczka pilnuje bym się nie lenił :lol: ) obecnie zajmujemy się skryptami  więc z naszej strony nie wiele dostaniecie pokazanego wkrótce.

Co do gameplay#msg1005063a mam nadzieję że kaczuś zrobi jakiś film jednak nie słyszałem by był chętny do pracy nad tym na razie.
Ogólnie to na razie kaczka wykorzystuje ostatnie dni wakacji, po rozpoczęciu roku szkolnego oraz zaaklimatyzowania się nowej szkole kaczka powinien przyśpieszyć (taki mały paradoks mniej czasu a więcej pracy wykonane :lol2: )

Coś mi się wydaje, że będzie właśnie tak jak mówisz ;d  Oprócz skryptów zajmuje się dalej level designem Górniczej Doliny, więc cośtam jednak dostaniecie :wink:

Proszę bardzo

Spoiler

:lol:

Meldor12

Meldor12

Użytkownicy
posty27
  • Użytkownicy
A można wiedzieć po co ci screen notatnika? :D
Dopisek:Jak chcesz to mam ich masę :)

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
dlaczego nikt sie nie odzywa nie ma zadnych nowych informacji o modzie oO

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Ostatnio były polowania na kaczki

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Nie wiem czy mogę zdradzić, ale również zaangażowałem się w ten projket dodając do niego coś nowego ;)

0 użytkowników
Do góry