Baba Vanga 85870 297

O temacie

Autor Nygus

Zaczęty 3.11.2010 roku

Wyświetleń 85870

Odpowiedzi 297

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
No to jak to będzie wyglądało? hę?

makin' bacon

garaz

garaz

Użytkownicy
posty28
Propsy16
  • Użytkownicy
Cytat: Fahren ImI link=topic=11835.msg124584#msg124584#msg124584#msg124584 date=1292772021
No to jak to będzie wyglądało? hę?

To zbyt drastyczne,aby dało się to opisać.

99% procent forumowiczów to chamy i debile, jeśli mnie popierasz wklej to do podpisu.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Przyjdzie walec i wyrówna

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

garaz

garaz

Użytkownicy
posty28
Propsy16
  • Użytkownicy
Cytat: Aztek link=topic=11835.msg125494#msg125494#msg125494#msg125494 date=1293231649
http://wiadomosci.ga...w_historii.html
Także baba vanga życzy z zaświatów wesołych i spokojnych świąt :lol2:

Świat mnie zaskakuje.

99% procent forumowiczów to chamy i debile, jeśli mnie popierasz wklej to do podpisu.

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
bałem się tego listopada, teraz już wiem że to bujdy. Koniec Świata w 2012 to jeszcze gorsze niedomówienie. pewnie jakiś maj robił kalendarz całe życie powiedział "pierdo^^" a my że koniec swiata..xd

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Powiem tylko tyle, że te "Daty Końca Świata" to jedno wielkie zakłamane wyobłudzone szamrajstwo. Czy wy nie widzicie jednej PODSTAWOWEJ rzeczy ? KONIEC ŚWIATA JUŻ TRWA !!! Nie ma czegoś takiego jak GŁÓWNA PEWNA DATA KOŃCA ŚWIATA - jest to tylko wymysł chorych ludzi ,którzy jak widać nie mają żadnych problemów poza martwieniem się kiedy dojdzie do czegoś co już "idzie". Te całe baby vangi czy inne za przeproszeniem GÓWNA to chłam na który nabierają się łatwowierni ludzie. Ponoć w wigilię tego roku miało nastąpić przebiegunowanie które miało ekhm ROZPIERD***Ć wszystkie sprzęty elektroniczne. Stało się coś takiego ? NIE!!! Nie wierzcie więc w obłudę. Jak powiedziałem na samym początku KONIEC ŚWIATA JUŻ TRWA , A ZATRZYMAĆ MOŻEMY GO TYLKO MY - LUDZIE , którzy sami do niego jak na razie dążymy i jak mniemam dążyć nie poprzestaniemy.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cytat: Mahridspoland link=topic=11835.msg127532#msg127532#msg127532#msg127532 date=1293975051
Powiem tylko tyle, że te "Daty Końca Świata" to jedno wielkie zakłamane wyobłudzone szamrajstwo. Czy wy nie widzicie jednej PODSTAWOWEJ rzeczy ? KONIEC ŚWIATA JUŻ TRWA !!! Nie ma czegoś takiego jak GŁÓWNA PEWNA DATA KOŃCA ŚWIATA - jest to tylko wymysł chorych ludzi ,którzy jak widać nie mają żadnych problemów poza martwieniem się kiedy dojdzie do czegoś co już "idzie". Te całe baby vangi czy inne za przeproszeniem GÓWNA to chłam na który nabierają się łatwowierni ludzie. Ponoć w wigilię tego roku miało nastąpić przebiegunowanie które miało ekhm ROZPIERD***Ć wszystkie sprzęty elektroniczne. Stało się coś takiego ? NIE!!! Nie wierzcie więc w obłudę. Jak powiedziałem na samym początku KONIEC ŚWIATA JUŻ TRWA , A ZATRZYMAĆ MOŻEMY GO TYLKO MY - LUDZIE , którzy sami do niego jak na razie dążymy i jak mniemam dążyć nie poprzestaniemy.

Cichociemny

Cichociemny

Użytkownicy
posty15
Propsy3
  • Użytkownicy
USA'a prędzej czy później się od nas odwróci, bo to pedały, żydzi, masoni, dendrofile i nekrofile. Jedna groźba Wielkiej Wojny od Rosji i zostaniemy sami. Ale co taki bezfejmowiec jak ja może wiedzieć.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Cytat: Mahridspoland link=topic=11835.msg127532#msg127532#msg127532#msg127532 date=1293975051
Jak powiedziałem na samym początku KONIEC ŚWIATA JUŻ TRWA , A ZATRZYMAĆ MOŻEMY GO TYLKO MY - LUDZIE , którzy sami do niego jak na razie dążymy i jak mniemam dążyć nie poprzestaniemy.
A jak Ty widzisz koniec świata? Pytam bo to interesujące w odróżnieniu do taj zakłamanej szydery, która mnie oszukała - baby vangi!

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Jak powiedziałem i jak widać specjalnie dla "KolegiZWOJSKA" muszę się powtórzyć. Koniec świata widzę tak jak to opisałem wcześniej. Coraz bardziej rozprzestrzeniają się choroby, jest coraz więcej powodzi , tornad i innych klęsk żywiołowych ,a co za tym idzie coraz mniej roślin,bydła OGÓŁEM żywności na świecie, raki, dżumy i inne cholery coraz bardziej się uodparniają na działanie jakichkolwiek lekarstw czyli coraz więcej ludzi choruje śmiertelnie. Coraz więcej spalin,smogu i innego syfu. Tak właśnie widzę koniec świata czyli naszą szarą codzienność, bo człowiek nieraz budził i budzi się z tą myślą "Jaki nowy kataklizm przyniesie nam dzień dzisiejszy i czy dzień dzisiejszy przeżyję".

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Mahridspoland link=topic=11835.msg127582#msg127582#msg127582#msg127582 date=1293985986
Jak powiedziałem i jak widać specjalnie dla "KolegiZWOJSKA" muszę się powtórzyć. Koniec świata widzę tak jak to opisałem wcześniej. Coraz bardziej rozprzestrzeniają się choroby, jest coraz więcej powodzi , tornad i innych klęsk żywiołowych ,a co za tym idzie coraz mniej roślin,bydła OGÓŁEM żywności na świecie, raki, dżumy i inne cholery coraz bardziej się uodparniają na działanie jakichkolwiek lekarstw czyli coraz więcej ludzi choruje śmiertelnie. Coraz więcej spalin,smogu i innego syfu. Tak właśnie widzę koniec świata czyli naszą szarą codzienność, bo człowiek nieraz budził i budzi się z tą myślą "Jaki nowy kataklizm przyniesie nam dzień dzisiejszy i czy dzień dzisiejszy przeżyję".
A teraz proszę o źródła, wykresy, statystyki, ach, i mój konik - jakiś poważniejszy artykuł na temat uodparniania się cholery i dżumy.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

Baba Vanga
#232 2011-01-03, 21:48(Ostatnia zmiana: 2011-01-03, 21:52)
Tak ? Czy ta twoja "baba vanga" podała ci "wykresy"? NIE .. więc czego ty ode mnie chcesz? "Wykresów na temat wciąż rosnącej biedy ? Ubóstwa? Rozprzestrzeniania się nieuleczalnych chorób? ... Po prostu ze "starczych nudów" pieprznęła głupotę bo wiedziała, że każde media to nagłośnią i zrobią z tego aferę. Co do "Cholery i Dżumy" to podałem tylko takie przykłady .. ale sam zauważ , że zwykła GRYPA przez tyle lat tak "wyewoluowała" ,że lekarstwa z przed dajmy na to dziesięciu lat już na nią nie są skuteczne ,a nawet biorąc zastrzyki czy silny antybiotyk musisz wziąć CAŁĄ SERIĘ czy CAŁE OPAKOWANIE ,żeby ci jako tako przeszło (40 stopniowe gorączki,bóle mięśni/stawów a nieleczona MOŻE powtarzam MOŻE prowadzić do zgonu - więc można ją porównać już do swojakiej słabszej odmiany gruźlicy) ... PRAWDOPODOBNIE dojdzie za kilkanaście może kilkaset lat do tego , że rakiem będziesz zarażał się poprzez drogę płciową czy oddechową bo "ktoś na ciebie kaszlnie czy kichnie".

baba vanga
  • Gość
Babcia Vanga przepowiada wam... że będzie was jebał pies! tak jest tak jest tak jest xd

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Mahridspoland link=topic=11835.msg127915#msg127915#msg127915#msg127915 date=1294087710
Tak ? Czy ta twoja baba vanga podała ci wykresy?
Ja jej o nic nie prosiłem i tak jak teraz w Twoim przypadku uznałem to za kompletną bzdurę :)

Pozwól jednak, że wypunktuję Ci te elementy Twojego rozumowania, które nie do końca mi się podobają:

Cytat: Mahridspoland link=topic=11835.msg127915#msg127915#msg127915#msg127915 date=1294087710
Wykresów na temat wciąż rosnącej biedy ? Ubóstwa? Rozprzestrzeniania się nieuleczalnych chorób?
Ostatnie trzy lata spędziłem w klasie geograficznej, w dużej mierze wykraczając poza wiedzę szkolną po prostu w ramach uprawiania swoich pasji. Widziałem wiele wykresów, statystyk itd. i bynajmniej nie wskazywały na to, co mówisz. Może były błędne. Może Ty masz lepsze. Pokaż.
ale sam zauważ , że zwykła GRYPA przez tyle lat tak wyewoluowała ,że lekarstwa z przed dajmy na to dziesięciu lat już na nią nie są skuteczne
Nieszczęśliwie trafiłeś na (Buła nie czytaj) studenta i pasjonata genetyki, tak więc... Jesteś pewien, że jesteś w stanie powiedzieć na poruszane tematy coś konstruktywnego? Bo mi się wydaje, że ja tak, a ponadto uwielbiam to robić w ramach sportu i nieobciążającej rozrywki...

Ewolucja wirusów jest jak najbardziej naturalnym procesem (i ponadto nie widzę powodu, by brać ją w cudzysłów), szczególnie biorąc pod uwagę, że ich genom jest niezwykle krótki, podatny na zmiany (ssRNA) i do tego zarażenie każdej pojedynczej komórki prowadzi do powstania wielu kopii oryginału. Oczywistym jest więc, że z silnym wrogiem należy walczyć silnymi metodami. A... Może lepiej grypy nie leczyć w ogóle? Wtedy ewolucja zapewne by spowolniła, jako że nie byłoby tak silnej presji selektywnej. Jednakże...
nieleczona MOŻE powtarzam MOŻE prowadzić do zgonu
Czy orientujesz się, jakie są relacje pomiędzy zachorowalnością i śmiertelnością grypy dzisiaj, sto lat temu i pięćset lat temu? ;)
więc można ją porównać już do swojakiej słabszej odmiany gruźlicy
Miałem przyjemność zainteresować się bliżej gruźlicą, szczególnie kwestią jej występowania, śmiertelności i technik leczenia przed wynalezieniem szczepionki. Wnioskuję, że jeśli piszesz, że grypę można porównać do swojakiej słabszej formy gruźlicy, to masz w temacie swojakie rozeznanie? Chętnie posłucham, przy okazji poszerzę własną wiedzę.
rakiem będziesz zarażał się poprzez drogę płciową czy oddechową bo ktoś na ciebie kaszlnie czy kichnie.
Czy mógłbyś proszę przedstawić mi hipotetyczny model, jak miałoby to przebiegać na poziomie molekularnym? Onkogeneza jest dla mnie zaiste ciekawym tematem, co więcej jak sam mówisz jest to dziedzina jak najbardziej rozwojowa i kto wie, może w niej właśnie się w przyszłości wyspecjalizuję. Jakieś dodatkowe informacje zawsze się przydadzą, a dyskusja to wszakże sama przyjemność.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy

Zysk

Baba Vanga
#235 2011-01-04, 00:57(Ostatnia zmiana: 2011-01-04, 00:59)
Mahridspoland, "Czucie i wiara silniej mówią do mnie niż mędrca szkiełko i oko." ?

zakaźny rak, grypa (wirus) odmianą gruźlicy (bakteria) i malejąca ilość żywności. jak to się dzieje, że wciąż żyję?

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Baba Vanga
#236 2011-01-04, 21:45(Ostatnia zmiana: 2011-01-04, 21:45)
Ale z was są mendy. Pytam gościa normalnie a wy jak zwykle robicie wjazd z butami.

Fakt - o tym już wspominałem - brak selekcji naturalnej, leczenie chorób i pozwalanie przedostawać się błędnym genom do kolejnych pokoleń to rzeczy, które z perspektywy dzisiejszego odbiorcy mogą wydawać się daleko degenerujące, jednak nie wydaje mi się by było czym się obawiać, bo rozwój cywilizacyjny działa obosiecznie i jak dotąd, mimo wszystko, z korzyścią dla ludzi. Z rozwiązaniem pędzi przecież inżynieria genetyczna, a sam rak jest przecież właśnie chorobą genetyczną więc raczej jednak nie przewidywałbym by ludzie mieli w przyszłości większe problemy z zdrowiem niż teraz.
Podałeś przykład z grypą, możliwe że faktycznie jest ona teraz silniejsza niż kiedyś, jednak pamiętaj, że jeszcze kilkaset lat temu była to choroba śmiertelna, a ludzi operowali chirurdzy bez uprzedniego umycia rąk, bo dopiero potem ktoś wpadł na koncepcję zarazków.

Podobnie ubóstwo. Globalizacja faktycznie może sprawiać, że bogaci bogacą się kosztem biednych, przez co przepaść między bogatymi a biednymi rośnie jednak nie można powiedzieć by standardy życia malały. Ludziom mimo wszystko żyje się lepiej niż kiedyś (spytaj tatę, o której po mięso musiał wstawać i powiedz mu, że teraz to ubóstwo). Oczywiście jakiś fan zeitgeista stwierdzi, że wielka mityczna spółka trzymająca w ręku bankowość i rządy świata chce byśmy czuli się w tym wszystkim bezpiecznie po to by nas kontrolować i stworzyć z wszystkich ludzi na ziemi swoich niewolników, ale to imo trochę śmieszne jest.

Jeśli chodzi o globalne ocieplenie i wszelkie kataklizmy jakie nas przez nie czekają. Tu nie chcę się wypowiadać bo teraz to jest tak, że chuj wi czy jest ono spowodowane działalnością człowieka czy nie, jednak sądzę, że ludzie będą w stanie skutecznie z nim walczyć i tu też nie widzę zagrożenia. Problemem jednak pozostaje to, że człowiek bardzo efektywnie wpływa na wszelkie ekosystemy i w sposób pasożytniczy je wykorzystuje. Niszczy naturalną biosferę, marginalizuje dziką faunę, buduje swoje siedziska i to jest dla mnie bardzo przykre. Kwestią czasu jest, aż natura zapadnie się pod naciskiem otaczającej cywilizacji, a wraz z nią moralne poczucie winy za ten fakt. Z takim samym zdziwieniem nasze prawnuki rozwierać będą paszczę na wieść o "dzikich zwierzętach" jak ja odnajdując ostatnio w kartonie stary dysk twardy 300mb.

Również wielkim niefartem by było gdyby teraz spadł na nas meteoryt. W przyszłości natomiast z pewnością nie będą one już problemem, więc tę pozycję także można wykreślić. Ciekawi mnie co by było gdyby doszło do przebiegunowania, ziemia pozbawiona była magnetosfery, a wiatr słoneczny na bieżąco niszczył przewody elektryczne. Ponoć amerykanie przygotowują się na taką ewentualność i zapisują całą dotychczas zdobytą wiedzę na kartkach. Pewnie chujowo bo by forum nie było. Tak czy siak końca świata z wszystkich w.w. powodów raczej nie będzie. To co? Wojna atomowa i opad radioaktywny, który dopadnie każdego jednego porządnego obywatela? Cern wygeneruje czarną dziurę, która wchłonie całą ziemię? Przylecą ludzie z marsa? Uwolni się się szczep bakteryjnych biomaszyn niszczących tkankę organiczną? Czy ogólnie bunt maszyn?

baba vanga
  • Gość
Pewnie chujowo bo by forum nie było.

Props : p

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

Baba Vanga
#238 2011-01-05, 16:20(Ostatnia zmiana: 2011-01-05, 16:21)
Do "Żadna Głupia Spółgłoska"

Tak samo i ja mogę uznać za bzdurę twoje marne wypociny rodem z Wikipedii, ponieważ nie uważam bynajmniej że komukolwiek mogą się nie podobać elementy mojego rozumowania. Chyba, że chcesz wznieść tutaj jakąś wojnę  bo jak widzę nie podoba ci się mój negatywny światopogląd co określiłeś mianem "nie podobają mi się niektóre części twojego rozumowania". Nie uznam tego za afront(choć dziwnie to wygląda, co najmniej tak jak byś bał się że prawda o świecie wyjdzie na jaw) ale powiem ci tylko , że jeśli twoim zdaniem na świecie nie panuje bieda, ubóstwo i reszta gówna to powiedz mi o czym się ciągle słyszy ? O bogactwie ? Wyjdź na ulicę z portfela rodziców i zobacz jak żyją normalni prości ludzie a raczej jak WEGETUJĄ, a później komentuj. To samo tyczy się groźnych zakaźnych chorób które rozprzestrzeniają się na potęgę WŁAŚNIE PRZEZ GLOBALNE OCIEPLENIE.Gówno obchodzą mnie te twoje naukowe bzdety o tych komórkach bo (nie obraź się) w życiu nie przyda się to nikomu oprócz lekarzy.Jak wiesz ludzie dzielą się na mądrych i inteligentnych. Ty jesteś raczej tym drugim bo mądrość niestety nie idzie w parze z inteligencją ani odwrotnie (nie spotkałem się na razie z naukowcem mającym jakiekolwiek pojęcie o ostrym życiu, czy z myślicielem który byłby inteligentny.Gdybyś był mądry wiedział byś , że pójście na studia do głupota bo teraz "chcąc na gwałt pracę godną swojego wykształcenia" możesz jedynie poczekać parę lat aż opadnie bezrobocie, a swoimi studiami za granicą podetrzesz się jak papierem toaletowym , bo tam skończysz co najwyżej na zmywaku z Polskimi studiami.

Tak więc nie róbmy z tego tematu karczmy z najuboższej dzielnicy i dajmy sobie spokój z wytykami czy przygryzkami i piszmy coś związanego z tematem a nie wzajemną krytyką, bo każdy uważa jak uważa.

Tobie KolegaZWojska powiem tylko tyle, że też mało wiesz o życiu bo jak widać mało wiesz o komunie czy stanie wojennym za których wszyscy mieli jedzenie, pracę i dach nad głową, czego niema niestety teraz, a co do buntu maszyn i reszty wypisanego przez ciebie dureństwa to kto wie .. może i do tego dojdzie gdy u władzy staną ludzie waszego pokroju.

Zakończmy spory, zakończmy waśnie .. niechaj każdy z nas w spokoju zaśnie.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Baba Vanga
#239 2011-01-05, 16:23(Ostatnia zmiana: 2011-01-05, 16:26)
Wyjdź na ulicę z portfela rodziców
co jeszcze, może jeszcze niech z kraju wyjedzie?

To samo tyczy się groźnych zakaźnych chorób które rozprzestrzeniają się na potęgę WŁAŚNIE PRZEZ GLOBALNE OCIEPLENIE.
kamienie w nerkach nie są zakaźne, a poza tą chorobą od kilku lat nie zachorowałem ani razu. Globalne ochłodzenie?

Gdybyś był mądry wiedział byś , że pójście na studia do głupota
tu przestaję czytać. No dobra, czyje to prowo?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry