OTO POLSKA 1731727 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1731727

Odpowiedzi 5881

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/katastrofa-smolenska/marsz-na-belweder-spalono-kukle-putina-precz-z-pla,1,4237334,wiadomosc.html

Brak mi na to słów. Ja chce sie kurva obudzic to jest jakis zly sen, jak to mozliwe ze w XXI wieku w centrum europy znajduje sie siedlisko ludzi tak uposledzonych umyslowo ze to wrecz niewyobrazalne?

sauron
  • Gość
jak na sb pisałem, tak się dzieje gdy normalny człowiek zaczyna się angażować w politykę. tymczasem gdy politycy stanowią osobną grupę która jest poza normalnością, zainteresowani tymi którzy oddają się polityce. to politycy doprowadzają do nieporozumień, dziwię się że normalni ludzie są w stanie tak się dawać w konia robić i to w imię niezrozumiałych dla nich samych motywacji. interesować się polityką ale nie dawać się zwieść pozorom.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
w radomsku powstają nowe sklepy, radomka przestała zmieniać kolory i ustabilizowała się na ciemnym brązie, mijając rynek nie zauważyłem ani jednego cygana, a koło stacji benzynowej na brzeźnickiej mają budować galerię. oto polska.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
a koło stacji benzynowej na brzeźnickiej mają budować galerię. oto polska.
Zapomniałeś dodać, że jeszcze parę godzin temu wspominałeś jak to w tym samym miejscu wznieść miał się onegdaj McDonald ale komuś odjebało i plan się nie ziścił. Nadmienię również że twoja "galeria" ma być wielkości Kerfura. W Suwałkach takie "galerje" i makdonaldy były już w tamtym milenium, więc tak, ŻYJESZ W GÓWNIE.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

OTO POLSKA
#724 2011-04-10, 00:01(Ostatnia zmiana: 2011-04-10, 00:01)
zanim ją wybudują, już się stąd wyprowadzę, więc jeden chuj. nie mam zamiaru studiować radomszczańskiego zarządzania

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

OTO POLSKA
#725 2011-04-10, 00:43(Ostatnia zmiana: 2011-04-10, 00:52)
no i coraz więcej osób idzie na przyszłościowe prawo, nie można o tym zapomnieć!

?*
*doszukuje się tu ironii

niedawno ze znajomym długo gadałem, doszliśmy do wniosku że tylko jełopy w polsce zostają. wszyscy ci którzy mają jaja, trochę odwagi i coś umieją zwyczajnie spierdalają z polski. a przecież chodzi o tak głupią rzecz jak standard życia i w zasadzie nic więcej.

Robotnikowi faktycznie bardziej opłaci się życie i praca na zachodzie niż u nas (szczególnie na propsie jest USA gdzie koszty życia są kilka razy mniejsze), ale im wyższe stanowisko tym przepaść się zmniejsza

sauron
  • Gość

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
wszyscy ci którzy mają jaja, trochę odwagi i coś umieją zwyczajnie spierdalają z polski.
;]

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Z prawem sytuacja wydaje się dość jasna choć niestety nie do każdego to dociera - jeśli masz dobre kontakty w korporacji prawniczej rzeczywiście znajdziesz naprawdę ŚWIETNĄ pracę, dającą bardzo duże przychody. Niestety, w innym wypadku NIE :<
Każdy sam musi obiektywnie ocenić swoje szanse pamiętając że z punktu widzenia każdego prawnika im mniej innych prawników tym lepiej. Patrząc po ilości osób która mimo wszystko decyduje się iść na prawo trudno nie dojść do wniosku że większość z nich po prostu nie chce tego zrozumieć.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Kurdeman nie ciesz się bo ty jesteś wyjątkiek od kazza reguły i jestes tam przez 'przypadek' a nie dla tego że masz jaja albo trochę odwagi xd

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

OTO POLSKA
#730 2011-04-10, 09:10(Ostatnia zmiana: 2011-04-10, 09:12)
Z prawem sytuacja wydaje się dość jasna choć niestety nie do każdego to dociera - jeśli masz dobre kontakty w korporacji prawniczej rzeczywiście znajdziesz naprawdę ŚWIETNĄ pracę, dającą bardzo duże przychody. Niestety, w innym wypadku NIE :<
Każdy sam musi obiektywnie ocenić swoje szanse pamiętając że z punktu widzenia każdego prawnika im mniej innych prawników tym lepiej. Patrząc po ilości osób która mimo wszystko decyduje się iść na prawo trudno nie dojść do wniosku że większość z nich po prostu nie chce tego zrozumieć.

A dlaczego wszyscy nastawiają się od razu na pracę w zawodzie? Bzdurne, czy bardziej przesycone kierunki to jedno, jednak uważam, że niewielu będąc np. po wymienionym prawie by się zgłosiło do przedsiębiorstwa metalurgicznego a niby czemu nie? Być może pracę by dostali, nie koniecznie na magazynie owijając rurki złączki sznurkiem z konopi.

Dzisiejsi studenci to niestety idioci, więc wcale mnie nie dziwi że wielu nadal myśli, że po studiach zrobią im loda z pod biurka z mahonu w nowej kancelarii aka miejscu pracy. Później tak wiele w internecie, żali ludzi, którzy zamiast skończyć wartościową szkołę i iść zapierdalać poszli do liceum profilowanego na "prestiżowy" profil Prawo & Paramedycyna a później na domiar złego na równie warte studia w jakiejś Wyższej Szkole Gier Terenowych i Umysłowego Offroadu. Sam niestety jestem takim durniem, tyle że zamiast liczyć na błyskotliwą karierę nastawiam się na pracę w mundurówce czy resortach. Polski syf mnie zniszczy ostatecznie. Zamiast cudować mogę spierdolić i za lat 5 cieszyć się dostatnim życiem, śmiejąc się z was, świeżo upieczonych studentów bez perspektyw w kraju gówna. Mogę i tyrać w kraju. Podejrzewam, że mój dyplom technika, zagraniczne staże i kilka praktycznych kursów jak obsługa wózka widłowego za unijne hajsy warte więcej niż wychudzony "ziomek" po administracji, entuzjasta nauk cygańskiego filozofa o imieniu Dajpan. Żałuję jedynie, że jestem baranem i nie umiem liczyć, to bym poszedł na studia techniczne np. na wat.

Wracając do tematu prawo to poza wymienionym watem najlepsza droga jeśli chcielibyśmy pracować w wojsku czy innych służbach. Kilku znajomych żałuje kierunku jaki wybrali.

sauron
  • Gość

sauron
Gość

OTO POLSKA
#731 2011-04-10, 09:42(Ostatnia zmiana: 2011-04-10, 09:44)
przez fakt że robisz wbrew sobie odbieram ci głos i nie możesz więcej narzekać  :lol2:

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy

Klark Cent

OTO POLSKA
#732 2011-04-10, 09:50(Ostatnia zmiana: 2011-04-10, 09:50)
Dlatego szprechać szprechać szprechać bo Rockstar Leeds na mnie czeka xD

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
*doszukuje się tu ironii
Prawidłowo

Zamiast cudować mogę spierdolić i za lat 5 cieszyć się dostatnim życiem, śmiejąc się z was, świeżo upieczonych studentów bez perspektyw w kraju gówna. Mogę i tyrać w kraju. Podejrzewam, że mój dyplom technika, zagraniczne staże i kilka praktycznych kursów jak obsługa wózka widłowego za unijne hajsy warte więcej niż wychudzony "ziomek" po administracji, entuzjasta nauk cygańskiego filozofa o imieniu Dajpan. Żałuję jedynie, że jestem baranem i nie umiem liczyć, to bym poszedł na studia techniczne np. na wat.
Jeśli Ci zależy na posadzie operatora wózka widłowego, to zapraszam do Radomska. Na Indesicie czy innych mniejszych firemkach jest pełno etatów płatnych o kilkaset złotych lepiej niż te dla ludzi z taśmy. No i jest wbrew pozorom gigantyczny niedobór kierowników, ale to się niedługo zmieni, bo w Częstochowie na zarządzaniu zaczęły pojawiać się tłumy (wydział robi dobrze - bierze jak najwięcej osób się da, ciągnie kasę, a teraz jako jedyny prezentuje sobą nowoczesną architekturę i sprzęt, w przeciwieństwie do innych wydziałów), dodatkowo powstało zarządzanie w samym Radomsku. Niektórzy jeszcze mogą skorzystać.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

OTO POLSKA
#734 2011-04-10, 10:16(Ostatnia zmiana: 2011-04-10, 10:25)
Wcale nie postępuje wbrew sobie kazz. Tak by było, gdybym poszedł po najmniejszej linii oporu czyli zrezygnował z tego co chce w życiu robić. Wole zgnić z przeświadczeniem, że przynajmniej spróbowałem niż skończyć jako wypalony acz dobrze zarabiający mąż i ojciec. Może to durne ale nic. Zbyt dużo znam ludzi, którzy minęli się z powołaniem i mimo że majętni i szczęśliwi to nie do końca spełnieni. Z resztą, o ile dobrze wnioskuje sam jesteś w podobnej sytuacji.

Jeśli Ci zależy na posadzie operatora wózka widłowego, to zapraszam do Radomska. Na Indesicie czy innych mniejszych firemkach jest pełno etatów płatnych o kilkaset złotych lepiej niż te dla ludzi z taśmy.

Rozumiem, że jesteś kolejną osobą dla której posiadanie wykształcenia i kwalifikacji zawodowych związanych stricte z pracą fizyczną stanowi jakąś ujmę? Nawet w to nie wątpię, w końcu skądś te 50% na kierunkach typu zarządzanie musiało się wziąć. Oczywiście, lepiej być gamoniem i przez kilka opierdalać się na garnuszku studiując nikomu niepotrzebne gówno, pierdolić staże, samokształcenie a później żalić się na demotywatorach, że max to praca na kasie w realu. Życzę powodzenia, jeśli sądzisz że po studiach z zarządznia w jakimś radomsku zostaniesz kierownikiem, tylko dlatego że jest akurat niedobór.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy

Klark Cent

OTO POLSKA
#735 2011-04-10, 10:23(Ostatnia zmiana: 2011-04-10, 10:24)
I to jest ten przykład kiedy marzenia i pasja królują nad 'zdrowym rozsądkiem'. Ogółem mam tak samo więc jestem za : p

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

OTO POLSKA
#736 2011-04-10, 10:26(Ostatnia zmiana: 2011-04-10, 10:26)
Rozumiem, że jesteś kolejną osobą dla której posiadanie wykształcenia i kwalifikacji zawodowych związanych stricte z pracą fizyczną stanowi jakąś ujmę? Nawet w to nie wątpię, w końcu skądś te 50% na kierunkach typu zarządzanie musiało się wziąć. Oczywiście, lepiej być gamoniem i przez kilka opierdalać się na garnuszku studiując nikomu niepotrzebne gówno, pierdolić staże, samokształcenie a później żalić się na demotywatorach, że max to praca na kasie w realu.
Gdybym traktował to jako ujmę, nie interesowałbym się zapotrzebowaniem na pracowników w tego typu zakładach, prawda? I nie mówię tu tylko o kierownikach, ale też na przykład o właśnie operatorach wózków widłowych.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

OTO POLSKA
#737 2011-04-10, 10:33(Ostatnia zmiana: 2011-04-10, 10:43)
Gdybym traktował to jako ujmę, nie interesowałbym się zapotrzebowaniem na pracowników w tego typu zakładach, prawda?

Jak na razie piszesz jedynie o "kierownikach". Posiadanie kwalifikacji o których wspomniałem nie jest również jednoznaczne z pełnieniem pracy przy taśmie, czy właśnie na wózku. Gdzie byś nie aplikował dla typowego pracodawcy zawsze będzie to atut większy niż ukończenie liceum profilowanego i studiów zaocznych na kierunku rusycystyka powszechna. A same umiejętności mogą przydać się zawsze. Worda umie obsługiwać każdy a wózkiem to najszybciej byle baran zatruje cały zakład :D .

I to jest ten przykład kiedy marzenia i pasja królują nad 'zdrowym rozsądkiem'. Ogółem mam tak samo więc jestem za : p

Całe szczęście mam ten komfort, że swego czasu zamiast uczestniczyć w owczym pędzie posłuchałem matki i wybrałem szkołę zawodową. Jak nie wyjdzie zawsze to jest jakaś dodatkowa furtka a i perspektywy rozwojowe wbrew pozorom nie są takie małe, no chyba że naszym jedynym atutem jest liceum. W ostateczności zawsze można stąd wyjebać - na to dzięki bogu nigdy nie jest za późno. W ogóle denerwuje mnie takie zaściankowe myślenie ludzi dla których każda droga rozwoju jest jasna, klarowna i bez odwrotu. Koleżanka po gównianym studium pracuje w MEN, jej brat chyba po prawie w banku, wraz z nim architekt krajobrazu i osoba z ukończonym liceum. Ludzie po zawodówkach mają dobre firmy a absolwenci uczelni technicznych rewidują magazyny. Nie ma żadnej reguły a tak naprawdę wszystko zależy od człowieka a nie jakiejś magicznej szkoły, która w cudowny sposób przez kilka lat ma z dzieciaka zrobić chuj wie kogo. To może jedynie znacząco pomóc, jednak i to nie bardzo jeśli ktoś nie przedstawia pożądanego podejścia.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Przepraszam, moja wina. Podczas pisania postu zmieniałem jedno zdanie i przez przypadek usunąłem za dużo. Miało być jeszcze o posadzie wózka widłowego. Jeszcze raz - moja wina.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Prawidłowo

No skoro większość bydła idzie na prywatne uczelnie gdzie liczy się głownie zawartość portfela to nic dziwnego, że potem kończą na słabej pensji. Dodajmy do tego nieznajomość języków obcych i wiedzę ograniczającą się do prawa polskiego i podstaw prawa międzynarodowego - ale nawet przy takich słabych kwalifikacjach wyciągną kilka tysięcy, więc i tak lepiej od psychologów i "marketingowców i zarządzających", tak więc te złośliwości są z dupy, bo i tak będzie im się wiodło.

0 użytkowników
Do góry