OTO POLSKA 1721376 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1721376

Odpowiedzi 5881

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
aleksander toż to borgia z assassina  :lol2:

sauron
  • Gość
aleksander toż to borgia z assassina  :lol2:

no ten sam. polecam poczytać o nim choćby to co pisze wiki. gry oparte na historii moim zdaniem, są nieskończenie ciekawsze niż fantastyka wymyślana z dupy przez pisarzy, z nielicznymi wyjątkami.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

OTO POLSKA
#842 2011-04-22, 23:25(Ostatnia zmiana: 2011-04-22, 23:30)
Ta cała Lukrecja też istniała. Cesare istniał, chyba nawet rodzina Auditore istniała (i ich domek: http://en.wikipedia.org/wiki/Monteriggioni). Szkoda jednak mimo wszystko, że informacje w Animusie (opisy postaci i takie tam) są przesadnie fikcyjne, ciekawie byłoby się móc z tego uczyć prawdziwej historii :D

...a tak mamy historię odkrycia ameryki przez Amerigo i nazwania jej jego imieniem : |

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Nawet, gdyby robili takie rzeczy na podstawie historii, to wybieraliby mnóstwo "zaskakujących" (czytaj wątpliwych) faktów. tak przynajmniej nie wprowadzają nikogo zbytnio w błąd.

sauron
  • Gość

sauron
Gość

OTO POLSKA
#844 2011-04-22, 23:59(Ostatnia zmiana: 2011-04-23, 00:04)
Nawet, gdyby robili takie rzeczy na podstawie historii, to wybieraliby mnóstwo "zaskakujących" (czytaj wątpliwych) faktów. tak przynajmniej nie wprowadzają nikogo zbytnio w błąd.

mam na myśli to, że realia, historia, wydarzenia które były są na tyle ciekawe i zaskakujące że nie potrzeba silić sie na wymyślanie cudów. weź dowolny fragment historii pierwszego z brzegu kraju, poznaj go i pisząc scenariusz zmień tylko nazwy geograficzne i nazwiska na samodzielnie wymyślone. efekt będzie taki że i tak nikt się nie zorientuje o co chodzi. gra/film czy cokolwiek to będzie zyska na realiźmie, a może nie zyska bo wszystko wskazuje na to że gracze jednak kochają głupoty

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Komentarze są lepsze

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
nie znam się na tym za bardzo, ale 100zł/miesiąc za komórkę, czy rower?

kursy technicznego angielskiego niezbędne?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

OTO POLSKA
#849 2011-04-25, 00:13(Ostatnia zmiana: 2011-04-25, 00:21)
Rower potraktowałbym raczej jako przykład zainteresowania, bo czego byś nie robił będzie to niestety w końcu kosztowało, tak samo jest rower tani do czasu. Kazz powinien coś o tym wiedzieć. Sam dużo jeździłem, na tym co było pod ręką i z czasem, gdybym miał naprawiać i wymieniać wszystkie duperele pewnie tyle by to kosztowało. Rozjebałem dwa rowery i ostatecznie dałem sobie spokój bo i na porządny rower też mnie nie stać. Więc w przypadku hobby 100zł to niezbyt dużo. Ogółem wiadomo, że koleś dużo pierdoli, oczekuje nie wiadomo czego zaraz po zakończeniu studiów ale przykład z zagranicą daje do myślenia. Jeśli chodzi o mnie to najbardziej obawiam się czasu, kiedy będę musiał pójść całkowicie "na swoje" - w tym przypadku znaleźć mieszkanie. Nie widzi mi się brać pierdolonego kredytu na 30 lat tylko po to, aby kupić jakąś pieprzoną klitkę w "nowoczesnym" (czyt. gównianym) budownictwie. Zwłaszcza, że całe dotychczasowe życie przemieszkałem w takim syfie i fajnie było jak się miało te 9 lat to teraz zwyczajnie mam dosyć. Wiadomo, że nie do razu rzym zbudowano, ale nie widzę żadnych perspektyw, abym pracując w kloace mógł sobie za ileśtam lat kupić działkę i pomyśleć o stawianiu domu. Tym większe zdziwienie, gdy pójdę na spacer na przedmieścia i widzę mnóstwo nowych willi, czy domów o wysokim standardzie a przed nimi po dwa nowe samochody. Zwyczajnie nie wiem skąd ci ludzie biorą na to hajs, zwłaszcza w polsce b i do tego na przygranicznym zadupiu upośledzonym gospodarczo.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Ogółem wiadomo, że koleś dużo pierdoli, oczekuje nie wiadomo czego zaraz po zakończeniu studiów
i warto zwrócić na to uwagę.
Tym większe zdziwienie, gdy pójdę na spacer na przedmieścia i widzę mnóstwo nowych willi, czy domów o wysokim standardzie a przed nimi po dwa nowe samochody. Zwyczajnie nie wiem skąd ci ludzie biorą na to hajs, zwłaszcza w polsce b i do tego na przygranicznym zadupiu upośledzonym gospodarczo.
czyli widać, że jednak jakoś "da się".

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

OTO POLSKA
#851 2011-04-25, 00:42(Ostatnia zmiana: 2011-04-25, 00:44)
i warto zwrócić na to uwagę.

Nie do końca. Mam wielu znajomych, którzy już trochę przepracowali a ich sytuacja jest niewiele różna od tej opisanej w linku. Oczywiście nie wszyscy mają tak i to jest też kwestią szczęścia, jednak nadal istotny pozostaje czynnik, że w normalnym kraju otrzymujesz więcej a u nas musisz nadal rachować każdą złotówkę i to już niestety całkiem na swoją odpowiedzialność i rachunek.

czyli widać, że jednak jakoś "da się".

Tylko jak? Bo po perspektywach zawodowych i wątpliwej skali przemysłu ja nie widzę żadnych legalnych perspektyw, aby w wieku 30 paru lat stawiać na zadupiu takie majątki w ilości całych dzielnic. Oczywiście pozostaje ogromne zadłużenie, ale i w tym przypadku trzeba coś sobą reprezentować aby ktoś najpierw nam ten hajs użyczył. Dla pogłębienia sytuacji dodam, że u nas pracę w biedronce załatwia się po znajomości.

sauron
  • Gość

sauron
Gość

OTO POLSKA
#852 2011-04-25, 08:50(Ostatnia zmiana: 2011-04-25, 08:52)
widząc jak rozwija się branża gier mobilnych, jak trudno znaleźć jest mimo wszystko w polsce inwestora, zdecydowałem się sprzedać mieszkanie i zainwestować wszystko. mam na wyciągnięcie ręki pomysł na biznes życia, gdy jedynym problemem jest brak kasy. mam wątpliwości, co będzie jak się nie uda, ale dzięki tej kasie przynajmniej coś zrobię, nie będę czekał aż znajdę inwestora albo dostanę w końcu dofinansowanie z inkubatorów przedsiębiorczości. wg kalkulacji na dom i dwa auta będzie mnie stać zanim upłynie rok działalności.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
masz jaja

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

OTO POLSKA
#854 2011-04-25, 10:56(Ostatnia zmiana: 2011-04-25, 10:59)
Czyli znalezienie inwestora za granicą też proste nie jest, bo tego zdaje się również próbowałeś. W każdym razie props. Męczysz ten temat już tak długo, najpierw bażyński a teraz srajfony, że dobrze by było gdyby coś w końcu zaczęło prosperować, zwłaszcza że mocno zależy.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
zdecydowałem się sprzedać mieszkanie i zainwestować wszystko
Wchodzę w ten biznes ze swoim kapitałem.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W razie niepowodzenia sprzedaję dobre sznury, wytrzymałe.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
myślę, że nie ma co żartować.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

OTO POLSKA
#858 2011-04-25, 13:45(Ostatnia zmiana: 2011-04-25, 14:08)
Ja z kolei zastanowiłbym się czy sytuacja rzeczywiście zmusza cię do aż takiej desperacji. Krok niewątpliwie heroiczny, ale warto pamiętać że przebicie się dla kogoś kto nie ma wyrobionej swojej marki w branży może być naprawdę bardzo ciężkie. Z reguły sugeruje się żeby zaczynać od mniejszych prób, nawet licznych, i iść dalej dopiero kiedy (i jeśli) zakończą się powodzeniem, nawet nie przynoszącym znaczących zysków. Niektórzy pewnie marzą o zarobkach jakie pewnie miałeś choćby pracując dla Autodesku :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

OTO POLSKA
#859 2011-04-25, 14:11(Ostatnia zmiana: 2011-04-25, 14:14)
A kto mówi o konieczności. Swoją drogą chciałbym być kiedyś pewien jakiegoś planu do tego stopnia, by na szali postawić wszystko. Tym bardziej podziwiam kazza. Skoro mając rodzinę na głowie i wiodąc ustatkowane życie jest gotów i ma odwagę na takie kroki. Albo jest szalony albo pewien sukcesu i to dużego :D .
A co do rozpoznawalności marki, to wydaje mi się że na rynku gier mobilnych nie jest to aż tak istotne co oczywiście wcale nie oznacza, że łatwo się przebić bo konkurencja jest niestety ogromna.

0 użytkowników
Do góry