OTO POLSKA 1710235 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1710235

Odpowiedzi 5881

serail

serail

Użytkownicy
Wyczesana opowieść, wodzu
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
  • Wyczesana opowieść, wodzu

serail

OTO POLSKA
#2080 2013-07-12, 18:48(Ostatnia zmiana: 2013-07-12, 19:21)
Właśnie sprawdziłem typa, jest czarny. To wyżej nieaktualne

Oj tam, zaledwie czerniawy.

Moje portfolio

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
@Aztek
Dlatego właśnie zamieściłem ostatni cytat :)

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Aztek
Dlatego właśnie zamieściłem ostatni cytat :)  
Naprawdę myślisz, że dotrwałem do ostatniego zdania? :lol2:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Zapomniałem że dość szybko kończysz

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Zapomniałem że dość szybko kończysz
No wiesz, tak na publicznym forum wypominać sobie intymne sprawy? :O

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
lol, to otopolska jest publiczna? poważnie, nie wiedziałem :D

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
https://www.youtube.com/watch?v=4OJRi5CG2LM

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

OTO POLSKA
#2087 2013-07-28, 18:44(Ostatnia zmiana: 2013-07-28, 21:41)
Ogrodnik - jak ktoś ma wierzyć w ewolucję, kiedy sam jej nigdy nie doświadczył? :F  

Odpowiem za niego. Wyobraź sobie, że jesteś detektywem i badasz miejsce zbrodni. Na nożu, który został wbity w plecy ofiary, widać odciski palców. Okazuje się, że należą do oskarżonego. Jego koszulka jest cała we krwi, a kolejne badania wykazują, że bez wątpienia pochodzi ona od zabitej osoby. Co więcej, dysponujesz również nagraniem, na którym wyraźnie widać, jak przestępca zakrada się do mężczyzny od tyłu, kilka razy dźga go nożem w plecy, babra swoje ubrania we krwi, po czym ucieka z miejsca zbrodni.

Bazując takim materiale dowodowym, jako detektyw, jesteś w stanie zakwestionować popełnioną zbrodnie, ponieważ sam nie widziałeś jej bezpośrednio na własne oczy? :F

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
nie zrozumialesnie zrozumiales

makin' bacon

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
AHA

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
http://prezydent.pw/ Polecam :lol2:  :ok:
Warte uwiecznienia:
Spoiler

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Kazzmir
  • Gość
Warte uwiecznienia:
Spoiler

co to za gówno? wkurwia mnie na maxa robienie sobie jaj z komorowskiego. zrób mi listę tego co wg ciebie zrobił źle i może wtedy zrozumiem czemu to takie śmieszne

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
widać, że prowadzi to jakiś korwinujący kuc: flaga UE jako ZSRR oraz 'Lewizna'

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Warte uwiecznienia:
Spoiler

co to za gówno? wkurwia mnie na maxa robienie sobie jaj z komorowskiego. zrób mi listę tego co wg ciebie zrobił źle i może wtedy zrozumiem czemu to takie śmieszne
Nie licząc przejęzyczeń, to ostatnio oberwał jajkiem na Ukrainie i nic z tego nie zrobił (co tam jajko!) oraz przepraszał na Ukrainie za zbrodnię popełnione przez UPA. Przy okazji Radka Sikorskiego bym zbanował za to co powiedział o tym ludobójstwie w Sejmie.

Kazzmir
  • Gość
Warte uwiecznienia:
Spoiler

Nie licząc przejęzyczeń, to ostatnio oberwał jajkiem na Ukrainie i nic z tego nie zrobił (co tam jajko!) oraz przepraszał na Ukrainie za zbrodnię popełnione przez UPA. Przy okazji Radka Sikorskiego bym zbanował za to co powiedział o tym ludobójstwie w Sejmie.

przejęzyczenia, przepraszanie, radek... czytałeś historię polski z tamtego okresu? jeżeli ktokolwiek uważa że upa walczyła z szalchetnymi polakami to powinien wspomieć o wojnie polsko ukraińskiej, o obozach w których zmarło 20-25 tysięcy ukraińców, o internowaniach liczonych w dziesiątkach tysięcy i tak dalej. moja rodzina pochodzi spod lwowa, teoretycznie powinienem mieć powód do tego żeby mieć pretensje do ukraińców ale jakoś obiektywnie nie potrafię. nawet rozumiem że po odzyskaniu wolności chcieliśmy odebrać co nasze, ale kurde tam już byli ukraińcy którzy chcieli tego samego. to mi przypomna skecz eddiego izzarda, jak to przyjechali brytyjczycy do indii, wbili flagę i powiedzieli że ten teren jest ich, na to hindusi no tak ale ta ziemia jest nasza wypierdalać, na to brytyjczycy zapytali - a macie flagę?

to mi przypomina coś jeszcze, rozmowę jaką miałem w frondzie, byli wstępnie zainteresowani sponsorowaniem projektu bażyński, ale warunek był że polacy byli szalchetni, niemcy źli jak skurwysyn i tak dalej. skoro bażyński nie powstał to znaczy że taka wizja zakłamywania historii jest z zasady zła. równowagę trzeba zachowywać. jeżeli oskarżamy kogoś o ludobójstwo, zobaczmy czy przypadkiem w naszej historii nie ma podobnych wypadków

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nie wiem, czemu piszesz o szlachetnych Polakach. UPA mordowała każdego, kto był Polakiem, nieważne czy był nienarodzonym dzieckiem, niemowlęciem, dzieckiem, kobietą, starcem czy mężczyzną. Liczyło się tylko czy było się Polakiem. UPA wspólnie z Niemcami mordowała Polaków. UPA tak bestialsko mordowała, że "dla zabawy" wymyślała sobie nowe sposoby uśmiercania Polaków.

Kazzmir
  • Gość
Nie wiem, czemu piszesz o szlachetnych Polakach. UPA mordowała każdego, kto był Polakiem, nieważne czy był nienarodzonym dzieckiem, niemowlęciem, dzieckiem, kobietą, starcem czy mężczyzną. Liczyło się tylko czy było się Polakiem. UPA wspólnie z Niemcami mordowała Polaków. UPA tak bestialsko mordowała, że "dla zabawy" wymyślała sobie nowe sposoby uśmiercania Polaków.

ludzie robią to od tysięcy lat, upa nie wypada w tym konkursie wcale lepiej od innych nacji które się zabijały. żeby kogoś oskarżać trzeba znać swoją historię.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Ale czy Adanosowi nie chodzi o to że przepraszanie za to, przez naszego prezydenta, jest co najmniej głupie?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Kazzmir
  • Gość
Ale czy Adanosowi nie chodzi o to że przepraszanie za to, przez naszego prezydenta, jest co najmniej głupie?

jest. ale co on dokładnie powiedział?

0 użytkowników
Do góry