OTO POLSKA 1713821 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1713821

Odpowiedzi 5881

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

OTO POLSKA
#2040 2013-06-29, 12:13(Ostatnia zmiana: 2013-06-29, 12:14)
No, ale szkoła to beka, a ewakuacja szpitala może przynieść większe straty niż przełożona kartkówka

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Dlaczego tak się dzieje? Według mnie kary w Polsce są po prostu śmieszne. W krajach islamo-podobnych dobre jest to, że jest powiedziane np. NIE KRADNIJ, to nie kradną bo jak cię złapią to ci rękę ujebią i się nauczysz. A u nas kradną na potęgę i dostają za to jakieś nędzne zawiasy, maksymalnie kilka lat do odsiadki. Nie mówię już o tych większych przestępstwach, bo to już bez komentarza.
A przez takie robienie sobie jaj raz że ktoś może w tym czasie naprawdę potrzebować pomocy odpowiednich służb (bo jak wiadomo, wiele z nich się angażuje w takie ewakuacje itp), a dwa że ktoś może przez to stracić życie (w sensie ewakuacja), np. w czasie ewakuacji pacjent przez chwilę nie ma zapewnionej odpowiedniej opieki i sprzętu, a druga sprawa to ktoś może psychicznie nie wytrzymać i mieć przez to jakiś zawał czy coś...

Takie tam bla bla bla ode mnie :D

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
za twoje bla bla bla w krajach islamskich ucieli by ci leb za glupote.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Trwałe kalectwo w zamian za wyrządzenie szkody materialnej. Co się będziemy ograniczać, postuluję o dekapitację za przejście na czerwonym.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Albo za picie w miejscu publicznym #Łosiek

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Dlaczego tak się dzieje? Według mnie kary w Polsce są po prostu śmieszne. W krajach islamo-podobnych dobre jest to, że jest powiedziane np. NIE KRADNIJ, to nie kradną bo jak cię złapią to ci rękę ujebią i się nauczysz. A u nas kradną na potęgę i dostają za to jakieś nędzne zawiasy, maksymalnie kilka lat do odsiadki. Nie mówię już o tych większych przestępstwach, bo to już bez komentarza.
A przez takie robienie sobie jaj raz że ktoś może w tym czasie naprawdę potrzebować pomocy odpowiednich służb (bo jak wiadomo, wiele z nich się angażuje w takie ewakuacje itp), a dwa że ktoś może przez to stracić życie (w sensie ewakuacja), np. w czasie ewakuacji pacjent przez chwilę nie ma zapewnionej odpowiedniej opieki i sprzętu, a druga sprawa to ktoś może psychicznie nie wytrzymać i mieć przez to jakiś zawał czy coś...

W twoich islamskich krajach chodzą też popierdoleńcy, którzy zetną ci łeb za to że jesteś innego wyznania, więc mi nie mów że jest coś skuteczniejszego od izolacji(czyt więzienia). Niektórzy piszą, że zamiast więzienia powinno się skazywać ludzi na prace społeczne - oczywiście w niektórych przypadkach jest to skuteczne, ale nie ma nic bardziej zmieniającego człowieka niż spędzenie kilkunastu lat w zamkniętej celi, bez perspektyw, w całkowitym odosobnieniu. Nikt by chyba nie chciał podzielić takiego losu i uwierz mi że gdyby odcinali dłonie za kradzieże to w polsce przestępczość by wzrosła.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

OTO POLSKA
#2046 2013-06-29, 15:21(Ostatnia zmiana: 2013-06-29, 15:26)

Surowsze kary nie oznaczają spadek przestępstwa. W USA kary są surowe odkąd kraje istnieje a przestępstwo stoi na wysokim poziomie.
Po wyjściu z takiego więzienia w USA osoba jest większym kryminalistą niż przed zamknięciem.
Przyczyn przestępstw trzeba szukać na dwóch poziomach: majątkowych i kulturowych. Czym większa dysproporcja majątkowa tym większe przestępstwo na skali majątkowej. Jeśli społeczeństwo przyzwala na przemoc, będzie więcej przestępstw na tle przemocy. W USA te dwa czynniki się zgadzają.  
Np. w Japonii zapomniałem jak nazywają tych złodziei (mają konkretną nazwę bo to fenomen w kryminologii) - oni zamiast wtargnąć do domu i sprać na kwaśne jabłko właściciela czekają aż ten wyjdzie i zamknie domu, w USA taki rabuś by cię zastrzelił lub zgwałcił w najlepszym przypadku. To jest różnica na tle kulturowym i przestępstw z udziałem przemocy.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

OTO POLSKA
#2047 2013-06-29, 15:21(Ostatnia zmiana: 2013-06-29, 15:23)
wolę posiedzieć rok czy dwa w celi niż mieć obciętą dłoń.

Surowsze kary nie oznaczają spadek przestępstwa. W USA kary są surowe odkąd kraje istnieje a przestępstwo stoi na wysokim poziomie.
A może to prawo jest surowe, bo poziom przestępczości jest wysoki, nie na odwrót, nie pomyślałeś?  :pokerface:

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
wolę posiedzieć rok czy dwa w celi niż mieć obciętą dłoń.

A może to prawo jest surowe, bo poziom przestępczości jest wysoki, nie na odwrót, nie pomyślałeś?  :pokerface:
Chuja to da. Po prostu więcej podatku stanowego jakiego płacę pójdzie na tych darmozjadów zamiast na jakieś bardziej pożyteczniejsze poczynania. Utrzymanie lochów też kosztuje.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
za twoje bla bla bla w krajach islamskich ucieli by ci leb za glupote.
Dziękuję, pozdrawiam.

Trwałe kalectwo w zamian za wyrządzenie szkody materialnej. Co się będziemy ograniczać, postuluję o dekapitację za przejście na czerwonym.
Ale jakby Ci ujebali dłoń to bałbyś się kraść drugi raz? Hm? Poza tym nie mówię, że za byle gówno mają Cię poćwiartować, tylko o karach bardziej surowych.

W twoich islamskich krajach chodzą też popierdoleńcy, którzy zetną ci łeb za to że jesteś innego wyznania, więc mi nie mów że jest coś skuteczniejszego od izolacji(czyt więzienia). Niektórzy piszą, że zamiast więzienia powinno się skazywać ludzi na prace społeczne - oczywiście w niektórych przypadkach jest to skuteczne, ale nie ma nic bardziej zmieniającego człowieka niż spędzenie kilkunastu lat w zamkniętej celi, bez perspektyw, w całkowitym odosobnieniu. Nikt by chyba nie chciał podzielić takiego losu i uwierz mi że gdyby odcinali dłonie za kradzieże to w polsce przestępczość by wzrosła.
Stop, czy ja powiedziałem konkretnie islam? Nie wydaje mi się. Wspomniałem jedynie o surowości kar, a nie o całym islamie. Przestępczość by wzrosła? Powiedzmy, że za przyłapanie na kradzieży mogliby Ci uciąć łapę zamiast ciągać po sądach i ostatecznie dając jakiś rok więzienia. Nie wahałbyś się przed kradzieżą? Nie odczuwałbyś strachu, że możesz stracić rękę?

Po wyjściu z takiego więzienia w USA osoba jest większym kryminalistą niż przed zamknięciem.
Przyczyn przestępstw trzeba szukać na dwóch poziomach: majątkowych i kulturowych. Czym większa dysproporcja majątkowa tym większe przestępstwo na skali majątkowej. Jeśli społeczeństwo przyzwala na przemoc, będzie więcej przestępstw na tle przemocy. W USA te dwa czynniki się zgadzają.  
Np. w Japonii zapomniałem jak nazywają tych złodziei (mają konkretną nazwę bo to fenomen w kryminologii) - oni zamiast wtargnąć do domu i sprać na kwaśne jabłko właściciela czekają aż ten wyjdzie i zamknie domu, w USA taki rabuś by cię zastrzelił lub zgwałcił w najlepszym przypadku. To jest różnica na tle kulturowym i przestępstw z udziałem przemocy.
USA... W USA to sobie każdy lata z klamką i to ogólna patologia. To, że widzimy sobie w tv jakieś wyjebane w kosmos dzielnice nie oznacza, że w każdym miejscu tam jest tak kolorowo.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka

Lansjer
Rzeka

OTO POLSKA
#2050 2013-06-29, 16:44(Ostatnia zmiana: 2013-06-29, 16:45)
Stop, czy ja powiedziałem konkretnie islam? Nie wydaje mi się. Wspomniałem jedynie o surowości kar, a nie o całym islamie. Przestępczość by wzrosła? Powiedzmy, że za przyłapanie na kradzieży mogliby Ci uciąć łapę zamiast ciągać po sądach i ostatecznie dając jakiś rok więzienia. Nie wahałbyś się przed kradzieżą? Nie odczuwałbyś strachu, że możesz stracić rękę?

Tutaj też chodzi o część swojego straconego życia. Pomyśl ile rzeczy byś mógł zrobić przez ten czas, "gdybyś nie siedział w więzieniu" Także na dwoje babka wróżyła  :lol:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
ilu rzeczy byś nie zrobił jakbyś nie miał ręki, nogi

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Tylko widzisz, przez ten czas spędzony w więzieniu zmienia się nastawienie do życia i jego sens. Owszem, każdy chciałby być wolny, ale nie każdy potrafi po powiedzmy 25 latach wyjść i żyć normalnie. Przez ten czas stracił wszystko (choć nie w każdym przypadku). No i co się dzieje? Człowiek wraca do przestępczej działalności i wraca do więzienia, bo to już jego dom. Gdzieś słyszałem/czytałem wywiad z trzydziestolatkiem, który dostał 25 lat za zabójstwo. Powiedział, że jak wyjdzie to znowu zabije, bo nie będzie potrafił żyć na wolności. Wychodzi w wieku ok. 50 lat i co on zrobi? Jeśli ktoś ma jeszcze rodzinę to lżej, ale jak ktoś nie ma? Zostaje sam, nie ma nic i nic nie może zaoferować. Takim sposobem wraca do więzienia. Także nie wiem, czy to jest takie sensowne.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
ej cicho, dajcie mu pisac. on to pisze z wlasnego doswiadczenia. kryminalisty jebane

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
ilu rzeczy byś nie zrobił jakbyś nie miał ręki, nogi

:D   true

kazzmir
  • Gość

kazzmir
Gość

OTO POLSKA
#2055 2013-06-29, 18:02(Ostatnia zmiana: 2013-06-29, 18:17)
betonowe buty dla przestępców, można by nimi regulować nurty rzek

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
ej cicho, dajcie mu pisac. on to pisze z wlasnego doswiadczenia. kryminalisty jebane
Ale śmiesznie, dużo wniosłeś do tematu

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Fuck, przypadkowo dałem propsa Wowozowi :confused:

kazzmir
  • Gość
Fuck, przypadkowo dałem propsa Wowozowi :confused:

wojtkowi się należy xD