Muzyka 1086832 3980

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 1086832

Odpowiedzi 3980

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czy nie ma przypadkiem przyklejonego tematu o muzyce?

http://themodders.org/index.php?/topic/11364-jakiej-muzyki-najchetniej-sluchacie/ - ba, nawet bliźniaczy temat całkiem niedawno! Sklejam :ok:
elektro
Moja grupo ds. Zyska, zapisywać to i poddać szczegółowej analizie. Prawdopodobnie dowiedzieliśmy się o studencie z Warszawy czegoś naprawdę nowego i konkretnego.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Metal (z naciskiem na black chyba), Trip hop, ambient, rock progresywny.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Dnb i rap :D
Electro sluchalem sporadycznie kilka lat temu

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Rapcore, crossover, punkrock (irlandzki), cos co moglbym okreslic jako "poetic metal daj bicz", nu metal, Moby wiec chyba takze poniekad elektro, amerykanski bialy rap, ale poza tym naprawde roznoraka mieszanka, wszystkiego po trochu.

Aaaale najlepsi sa i tak Blue Man Group:
https://www.youtube.com/watch?v=C5-ClvcHtK4

Czyli gra na rurach PCV.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zdam się na last.fm :D

Słucham rock, metal, hard rock, alternative oraz classic rock, włączając:
Godsmack, System of a Down, Alice in Chains, Serj Tankian, Nightwish, Rise Against, The Doors, Nirvana, Linkin Park, Black Sabbath, Tool, devil may cry 3, Wilki, Live, Mad Season, Sully Erna, HIM, Static-X, Rungran, Marilyn Manson, Jesper Kyd, Metallica, Skid Row, Jerry Cantrell, Peter Szwach, Eddie Vedder, Alien Ant Farm, Styles of Beyond, Timbaland, UNBREAK, Ozzy Osbourne, Slash, Evanescence, Coolio, Dope, Pink Floyd, Mindless Self Indulgence, Slipknot, Rammstein, Gorillaz, Screaming Trees, Wamdue Project, Green Day, Poets of the Fall, Mark Lanegan, Flo Rida, Clint Mansell, AC/DC, Pezet, Soundgarden.

Sprawdź mój muzyczny gust: http://www.lastfm.pl/user/Aztek92

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
propsuje pezeta i gorillaz :ok:

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
i Coolio i SoB

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z pozdrowieniami dla Wierzby i innych psychofanów :D
Wiesz co robi teraz Magik? -Nie żyje.
:ok:

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
ile razy kazałem ci z tym W?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Klasyk.

kamiloops

kamiloops

Użytkownicy
posty161
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Ja słucham:
East west Rockers, In Flames, Metallica, Vader, SoiL, Włochaty, Happysad, Linkin Park(mało)

Nie mam polskich znakow

sauron
  • Gość

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kurde, źle pamiętałem podczas rozmowy o metallice :D  Zamiast tekstu o ruchaniu matki jest tam o posuwaniu owiec :lol2:
Temat scalam z "Muzyka", oba sprowadzają się do tego samego.

sauron
  • Gość
ogólnie cała płyta Garage Inc jest bardzo fajna. to że są to covery to już mniej istotne

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A Led Zeppelin ktoś zna, słyszał?

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Muzyka
#676 2010-10-31, 00:45(Ostatnia zmiana: 2010-10-31, 01:31)
Właśnie Zeppeliny. Dostrzegam pewne analogie wśród osób słuchających takiej muzyki, których nie rozumiem. Może ktoś mnie oświeci.

Posłużę się przykładem kolegi, z którym mieszkam. Pamiętam go jeszcze z czasów liceum kiedy to bujał się w takich klimatach systemu, metalliki, nirvany i pink floyda. To z nim po stokroć wracając najebany z któregoś z wrocławskich pubów darliśmy ryje na pełny regulator wykrzykując repertuar comy. Ogółem do niedawna jeszcze zwykliśmy o sobie mówić alternatywni towarzysze. Od jakiegoś roku obserwuję w nim powolne skurwienie światopoglądu. Jest to jak rozumiem efekt przystosowania się do tego skurwiałego świata ( http://www.atochuj.pl/drugi-moj-wkurw-wielotematyczny/ ), jednak nie umiem pojąć jak osoba do niedawna szydząca ze wszelkiego plastiku, teraz sama stała się wielkim pozorantem w swoim płaszczu, z zegarkiem za 9 stów (mówił, że nigdy by czegoś takiego nie popełniił, lepiej wydać hajs na australijskie wino :ok:  ), okularkami ala wojewódzki, stając się jakąś wyimaginowaną elitą spod znaku starbucksa i facebook'a, a w moich oczach człowiekiem, który nie mam pojęcia kim jest i w co na prawdę wieży.

Ta nieoczekiwana przemiana również odbiła się na muzyce. Żywi się jakimś Dżemem, Kazikiem, Led Zeppelinem, Massivem, fat boy slimem, the chemical brothers. Wszystkie te zespoły definiuję jako ogólnie muzyka która mnie wkurwia i dlatego pytam czy ktoś mi umie wytłumaczyć czy zwyczajnemu alternatywnemu towarzyszowi może się taka muzyka podobać czy kolega jebnął się gdzieś w łeb? 2 ostanie w ogóle nie kumam, z massiva bardzo lubię kilka utworków, resztę hejtuję. Dżem i Kazik - muzyka ambitna prawda, ale pod względem muzycznym to jest przecież dno. Rozumiem posłuchać sobie czasem tej kakafoni ze względu na teksty, ale jak można tego w kółko słuchać? Równie dobrze mógłbym w kółko czytać jakąś jedną mądrość z forum. Myślałem, że lubimy muzykę niejednoznaczną, rozwiniętą motywowo, budującą klimat, taką jak coma, a on mi teraz czymś takim tutaj pociska do ucha.

No i w końcu ten cały Led Zeppelin, Pink Floydzi i reszta brytyjskiej muzyki lat 70tych. Co w tych wszystkich zespołach jest aż tak zajebistego, że teraz robią się jakieś dziwne kulty z nimi związane?  oO  Z zażenowaniem wspominam jak tu z koleżanką fejspalmowaliśmy naszych kolegów kiedy oni oglądając jakiegoś kaseciaka z Zeppelinami, na którym gość wziął butelkę i zaczął przy jej pomocy grać na gitarze, zaczęli krzyczeć "Patrz go skurwiela, zajebiści są. Improwizacja w chuj!"  :facepalm:  Jaka kurwa improwizacja! Przecież wiadomo, że to wszystko wyuczone jest, a ci się jarają jak na tym filmiku z Halo 3. Co fajnego jest w tej muzyce, w której gościu śpiewa jakimś spedalonym dziewczęcym głosikiem, a muzycy wariują jak opętani choć przykurwienia żadnego nie słyszę? Oczywiście ktoś może uznać, że to ja jestem pokurwiony słuchając jakiegoś Opetha czy Moonspela, ale ja tam słyszę emocje, czuć szatana, pierdolnięcie, nastrój, klimat. Większość tekstów rozumiem jak sobie wygoogluję i przetłumaczę (choć i wtedy nie zawsze), ale ja słuchając muzyki chcę słuchać muzyki, a nie jakiś z dupy oczywistych życiowych mądrości, które się nudzą po trzecim odsłuchaniu.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Żywi się jakimś Dżemem

Uwierz, że istnieje horda osób, która na jeden znak jest w stanie się tu zarejestrować i ukamieniować Cię za te bluźnierstwo.

a nie jakiś z dupy oczywistych życiowych mądrości, które się nudzą po trzecim odsłuchaniu.

Ująłeś sedno tzw. ambitnej muzyki z przekazem.

Btw Floydzi są całkiem w pizdę, jednak nie potrafię ci podać dlaczego. Może dlatego, że w swojej ignorancji i muzycznym organiczeniu nie słyszałem nigdy niczego podobnego?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Jest to jak rozumiem efekt przystosowania się do tego skurwiałego świata  (link hwepa), jednak nie umiem pojąć jak osoba do niedawna szydząca ze  wszelkiego plastiku, teraz sama stała się wielkim pozorantem w swoim  płaszczu, z zegarkiem za 9 stów (mówił, że nigdy by czegoś takiego nie  popełniił, lepiej wydać hajs na australijskie wino :ok:  ), okularkami ala wojewódzki, stając się jakąś wyimaginowaną elitą spod znaku starbucksa i facebook'a,
dostosował się do społeczeństwa. Kto wie czy nie jest najnormalniejszym z ludzi jakich znałeś :D

A kazika lubię, niektórych kawałków mogę słuchać wiele razy pod rząd. Opowiadają jakieś historie, są ciekawe.
...wiara, wierzyć, ciągle popełniasz ten błąd : (

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Muzyka
#679 2010-10-31, 00:57(Ostatnia zmiana: 2010-10-31, 00:58)
Cytat: Thoro link=topic=11364.msg116691#msg116691#msg116691#msg116691 date=1288479080
Btw Floydzi są całkiem w pizdę
Popieram, też ich lubię. Ale uogólniłem nimi tą starożytną brytyjską muzykę, bo wokół nich właśnie nakręca się jakaś taka sturbucks subkultura na miarę tej dżemowej. Ba! jest już ona nawet większa.

0 użytkowników
Do góry