Muzyka 1082298 3980

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 1082298

Odpowiedzi 3980

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

Muzyka
#620 2010-10-12, 01:17(Ostatnia zmiana: 2010-10-12, 01:24)
https://www.youtube.com/watch?v=aDgh3C6klMQ

Właśnie za to kocham prog rock. Kawałek opowiada o powstaniu/rewolucji i o tym jak pod jej płaszczykiem naprawdę przejmuje władzę nowa dyktatura. Piękne solówki gotaorowe i tekst, jeden z moich ulubionych kawałków wszechczasów.

Poza tym nie wiem jak Metallica ale Jim Morison w utworze The End zaśpiewał że chciałby jebać swoją matkę.

Edit: Aha i jeśli chodzi o Genesis tylko albumy do 1975 roku są warte uwagi, dopóki Peter Gabriel nie odszedł. Potem Phill Collins został liderem i wszystko spierdolił

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Muzyka
#621 2010-10-12, 08:06(Ostatnia zmiana: 2010-10-12, 08:07)
Cytat: DzikiBen link=topic=11364.msg114260#msg114260#msg114260#msg114260 date=1286737451
Ale to normalne, ze fanatykom Ostrego z gimnazjum nigdy nie przemówisz do rozsądku. Sami coś o tym wiemy, Sam. :D  W ramach wyjaśnienia: pewna gościówa z pewnego forum internetowego, uważała muzykę tego rapera za objawienie absolutne i definicje na życie, prawdę niepodważalną i jedyną słuszną. Fajne.
Lepsi fanatycy ostrego niż hardkor jotpe ogień, 100%, dawaj na ring
Ale fakt, też mnie wkurwia to, szczególnie ich posrane hasełko:
O - ostatnia
S - szansa
T - tego
R - rapu

Szlag mnie trafia jak czytam takie pierdoły.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Muzyka
#622 2010-10-12, 08:25(Ostatnia zmiana: 2010-10-12, 08:26)
Cytat: Buła link=topic=11364.msg114464#msg114464#msg114464#msg114464 date=1286863578
Ale fakt, też mnie wkurwia to, szczególnie ich posrane hasełko:
O - ostatnia
S - szansa
T - tego
R - rapu

Szlag mnie trafia jak czytam takie pierdoły.

tru tru. Szczegolnie cos takiego rzuca się w oczy na jutjubie. Nawet jak kawalek nie jest z ostrym to i tak znajdziesz jakis komentarz o adamie

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Hm. Ja uwielbiam każdy album mety oprócz st. Anger. No i może Load. Ale ReLoad już nie jest takie złe! Mam tą płytę i obok black albumu czy Mastera też lubię jej słuchać. Szczególnie za "Unforgiven II", "Fuel" "Carpe Diem Baby" (tak, wiem że Carpe nie za dobre, ale jest o Cliffie Burtonie..) czy wspaniałe "Low Man's Lyric". Garage też jest dobre! Dlaczego? Dlatego, że mamy na nim "Die die my darlin'" czy "Whiskey in the Jar" - covery lepsze od oryginału  :wink:  

Trulijjo - a czym jest Metallika bez solówek na basie? Tylko Cliff tak naprawdę był w tym świetny...
A Newsteda to nie wiem czemu lubię. Cham większy niż niektórzy moddersi ( ;p   ), też nie miał szans dorównać Burtonowi, ale jego "imidż" wyjątkowo pasował do Mety. Chyba tylko dlatego.

makin' bacon

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Muzyka
#624 2010-10-12, 16:01(Ostatnia zmiana: 2010-10-12, 19:12)
"Die die my darlin'"
O to to to, Kazzowi się spodoba :lol2:

Dorobiłem się dzisiaj duuuużo muzyki we flacu (Free Lossless Audio Codec). To jest naprawdę świetne. Utwory, które słyszałem już w mp3 są po prostu jakby odkrywane na nowo i przeżywają drugą młodość. Ktoś już wcześniej z tego korzystał i z niejasnych powodów mi o tym kodeku nie powiedział? :D

EDIT:
Poza tym nie wiem jak Metallica ale Jim Morison w utworze The End zaśpiewał że chciałby jebać swoją matkę.
Nom. Jako ciekawostka... utwór był zupełnie zwyczajny dopóki Jim nie zaimprowizował tego na koncercie jednego z pubów, wtedy to właśnie zauważył ich producent i stali się sławni, a fragment "Father, I want to kill you..." został w wydanym później w wielkiej wytwórni oficjalnym krążku pt. "The Doors".

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Muzyka
#625 2010-10-12, 16:05(Ostatnia zmiana: 2010-10-12, 16:05)
Ja Ci o flaku nie powiedziałem. Nie dla iPlusa kiełbasa.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
flac? mp3?

eeee tam...

winyle FTW! :lol2:

makin' bacon

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Jim nie zaimprowizował tego na koncercie jednego z pubów, wtedy to właśnie zauważył ich producent i stali się sławni,
Zapomniałeś dodać że właściciel tego pubu wypierdolił ich stamtąd od razu jak to usłyszał :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zapomniałeś dodać że właściciel tego pubu wypierdolił ich stamtąd od razu jak to usłyszał :D  
Po drodze niszcząc ich cały sprzęt :D  Jim miał mnóstwo wyskoków, ogólnie to ten człowiek był popierdolony* :lol2:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Winyls kill mp3 industry!

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Muzyka
#630 2010-10-13, 14:31(Ostatnia zmiana: 2010-10-13, 14:37)
*popierdolony - pozytywnie rzecz jasna... tj. z naszego pkt. widzenia  
przesadny megaloman i ćpunek - jak większość gwiazd z popierdolonego, wszczesno-rockowego światku.
jestem królem jaszczurem!

:facepalm:

A winyle są chyba wyłącznie dla kolekcjonerów, bo jakościowo wcale nie odbiegają od muzyki nagranej metodą cyfrową, wiec nie rozumiem nad czym tu się spuszczać. Pomijając już fakt, że puszczając sobie empetrójke i flaca z osobna nie słyszę tam w zasadzie żadnych zauważalnych zmian w stosunku do jakości dźwięku.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Jakiś czas temu przeczytałem w Internecie, że polacy uwielbiają skrajności, oj kurwa uwielbiają...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
A winyle są chyba wyłącznie dla kolekcjonerów, bo jakościowo wcale nie odbiegają od muzyki nagranej metodą cyfrową, wiec nie rozumiem nad czym tu się spuszczać. Pomijając już fakt, że puszczając sobie empetrójke i flaca z osobna nie słyszę tam w zasadzie żadnych zauważalnych zmian w stosunku do jakości dźwięku.

Nie jest to kwestią jakości a szereoko pojętego funu. Nie wiem o czym Wy mówicie, ale w przypadku muzyki rap jest to zwyczajnie klimatyczne no i dla niektórych bardziej satysfakcjonujące. Podobnie jak niektórzy widzą radość w kupowaniu płyty cd, podczas kiedy polak robak osiąga szczyt przy pobraniu chujowego ripa 128kbs z forum peb.pl.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Fahren ImI link=topic=11364.msg114481#msg114481#msg114481#msg114481 date=1286891376
Trulijjo - a czym jest Metallika bez solówek na basie? Tylko Cliff tak naprawdę był w tym świetny...
A Newsteda to nie wiem czemu lubię. Cham większy niż niektórzy moddersi ( ;p   ), też nie miał szans dorównać Burtonowi, ale jego "imidż" wyjątkowo pasował do Mety. Chyba tylko dlatego.

Po pierwsze, Robert też gra solówki? Po drugie, niby czemu Jason to cham i czemu nie miał szans dorównać Cliffowi?

Spoiler

WAH WAH WAH.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=-Zoje2OJOIU

Prawdziwie niesamowita muzyka. Nie tylko najwyższa półka techniczna, ale i klimat, który rozpierdala na wskroś.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Bo nie TWORZYŁ tego co on. Gdyby nie był chamem, nie odszedłby z zespołu na skutek "napięć w Metallice".

Nie spodziewałem się hiszpańskiej inkwyzycji! ;p  

Thoro - w rzeczy samej, kupowanie płyt (CD, bo na winyle mnie nie stać, słucham takich starych Rock&Rollów ojca i stąd moja miłość do nich) to sama radość :roll:  ale jednak nie o tu chodzi. Tu chodzi o satysfakcję, że nie kupujesz durnych koszulek zespołu od wietnamców, ale wynagradzasz ich pracę kupując album.
I to jest właśnie w tym chędogie, zaiste.

makin' bacon

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Fajny ten avalon, acz troche zbyt monotonny. Tylko 10 kawałków i to wszystko zlewa się w całość i mimo, że przesłuchałem wielokrotnie to nie jestem w stanie z pamięci wymienić kawałka, który by się czymś wyróżniał.
To drugie z fajną okładką też w miarę ok. Koleś ma ciekawy głos, taki "organowy". Trochę tak jakby robił to przez jakiś syntezator. Nie sądzę jednak, abym mógł słuchać tego na dłuższą metę.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Fahren ImI link=topic=11364.msg114679#msg114679#msg114679#msg114679 date=1287062305
Bo nie TWORZYŁ tego co on. Gdyby nie był chamem, nie odszedłby z zespołu na skutek "napięć w Metallice".

A cóż takiego Cliff stworzył niesamowitego? A co do Jasona, chłopaki z Metallici odreagowywali na nim śmierć Cliffa przez wiele lat, więc trudno tutaj nazywać Jasona chamem.

Spoiler

WAH WAH WAH.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
A dlaczego Cliff zastąpił w Metallice jedyną osobę, która troszczyła się o los zespołu? BO ZACHWYCIŁ SKŁAD.

A co do Jasona, chłopaki z Metallici odreagowywali na nim śmierć Cliffa przez wiele lat, więc trudno tutaj nazywać Jasona chamem.

A teraz mój cytat:

Cham większy niż niektórzy moddersi (...) jego "imidż" wyjątkowo pasował do Mety.

Każdy z nich jest świnią. Zajebistą świnią. Gdzieś kiedyś znalazłem ich dialog, który na to wskazywał. Ale nie chce mi się go szukać.

I daj już spokój. Nie jesteś jedynym fanem Mety na świecie.

makin' bacon

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Muzyka
#639 2010-10-15, 19:57(Ostatnia zmiana: 2010-10-15, 19:57)
macie kurwa problem. pierdolą mnie intrygi w zespole, trochę bardziej merytorycznie bym prosił.

0 użytkowników
Do góry