Pomysł ode mnie: dodać narzędzia dla ludzi zajmujących się machinimą. Co konkretnie? Bo ja wiem... Podstawowe rzeczy jak tdes przypisany do jakiegoś przycisku, ułatwienia w sterowaniu gestykulacją, mimiką i ogólnie animacjami, może jakieś narzędzie do pisania arcyprostych skryptów i rutyn... Nowe efekty, odpowiednik Rockefellera z rzeczami z moda... No i Święty Graal wszystkich cheaterów - F8 nie zmieniające kierunku...
A jako rozszerzenie tego, co było parę postów temu o gadaniu bzdur po spaleniu pewnych substancji - fajnie byłoby zobaczyć bohatera oświadczającego się drzewu albo opowiadającego ścierwojadowi swoją historię. Albo idźmy o krok dalej - bohater po wypaleniu hurtowych ilości tychże rzeczy przestaje "słuchać się" gracza i zaczyna robić różne ciekawe rzeczy - biega po ścianach, tańczy, zjada pieniądze, broń i pochodnie (ze zbliżeniem na to, co je)... Da się zrobić?
Może nieco naruszy to klimat, ale z tego co pamiętam jednym z założeń projektu było stworzenie normalnego człowieka, nie wybrańca bogów...
@ 3D:
Jak 3D, to pełną gębą - bo jeśli jest możliwe zrobienie w G1 stereogramu, to pewnie jest też możliwe uzyskanie 3D innymi technikami, więc lepiej dać graczom do wyboru stereogram, anaglif i to słynne 3D od nVidii (od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem, choć spodziewałem się czegoś więcej).
Ale pewnie nie jest możliwe żadne z powyższych...