O ile pamiętam, oręż zawsze jest nieprzezroczysty,
Właśnie przed chwilą odpaliłem G2NK, i sprawdziłem. Oręż, dzierżony przez ducha, staje się przezroczysty.
ewentualnie jego także można zrobić jako pfx.
Em... tylko jak? Wiesz, przejżałem ten otwarty projekt, i cóż... trochę załapałem, ale gdy napotykałem się na "triggery", "tick_tocki" i tym podobne zwroty, móżg mi się lasował w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie - "co to u diabła jest???". Nie jestem za dobry w zaawansowanym skryptowaniu, dlategoteż nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Spróbuję nieco pogrzebać w tych plikach które dostarczył orcwarrior.
No a jeśli nie są to zaawansowane skrypty, to najwidoczniej brak mi podstawowej wiedzy. Albo jestem ułomny
Prostszej metody na wybiórczą nieprzezroczystość nie ma, mógłbyś próbować kombinować z teksturami.
Kombinowałem, i nic to nie dało. Może powinienem przed kompilowaniem zapisać obraz w jakimś innym module niż RGB (chociaż nie wiem czy to wogule coś da)? Albo może powinienem zmienić jakieś ustawienia podczas kompilowania na .tex w GoMan#msgote author=Avallach link=topic=9900.msg94103#msg94103 date=1272819229]O ile pamiętam, oręż zawsze jest nieprzezroczysty,[/quote]
Właśnie przed chwilą odpaliłem G2NK, i sprawdziłem. Oręż, dzierżony przez ducha, staje się przezroczysty.
ewentualnie jego także można zrobić jako pfx.
Em... tylko jak? Wiesz, przejżałem ten otwarty projekt, i cóż... trochę załapałem, ale gdy napotykałem się na "triggery", "tick_tocki" i tym podobne zwroty, móżg mi się lasował w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie - "co to u diabła jest???". Nie jestem za dobry w zaawansowanym skryptowaniu, dlategoteż nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Spróbuję nieco pogrzebać w tych plikach które dostarczył orcwarrior.
No a jeśli nie są to zaawansowane skrypty, to najwidoczniej brak mi podstawowej wiedzy. Albo jestem ułomny
Prostszej metody na wybiórczą nieprzezroczystość nie ma, mógłbyś próbować kombinować z teksturami.
Kombinowałem, i nic to nie dało. Może powinienem przed kompilowaniem zapisać obraz w jakimś innym module niż RGB (chociaż nie wiem czy to wogule coś da)? Albo może powinienem zmienić jakieś ustawienia podczas kompilowania na .tex w GoManie?
Jeśli ktoś wie, jak to zrobić z teksturą, niechaj napisze. Ja w między czasie poszperam w skryptach orca

.